ΓΔ: 1033.44 0.37% Τζίρος: 106.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Βρετανία θα βοηθήσει στην προστασία της βιοποικιλότητας της Αυστραλίας

Μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές η Βρετανία θα βοηθήσει στην προστασία της βιοποικιλότητας, μέσω της συλλογής και της ψυχρής αποθήκευσης σπόρων.

Η Βρετανία θα βοηθήσει στην προστασία της βιοποικιλότητας στην Αυστραλία και κυρίως στην έκτακτη συλλογή σπόρων φυτών, μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές που έπληξαν την χώρα και προκάλεσαν σοβαρότατα πλήγματα στην χλωρίδα και πανίδα της ηπείρου με περισσότερα από 1 δισ. ζώα να χάνονται μαζί με εκατομμύρια στρέμματα γης.

Επιστήμονες από του βασιλικούς βοτανικούς κήπους (Royal Botanic Gardens at Kew) στο Λονδίνο θα βοηθήσουν στην συλλογή των σπόρων στις περιοχές που υπέστησαν καταστροφές από τις θαμνώδεις πυρκαγιές. Οι σπόροι που θα συλλεχθούν θα αποθηκευτούν στην τράπεζα σπόρων που υπάρχει στην Βρετανία (Millennium Seed Bank -MSB).

Οι σπόροι φυλάσσονται σε αεροστεγή γυάλινα βάζα και σε υγεία θερμοκρασία -20 βαθμών Κελσίου και μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την καλλιέργεια μιας νέας γενιάς φυτών, στα επόμενα χρόνια.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Ένοχος δήλωσε ο άνδρας που είχε απειλήσει τη ζωή της βασίλισσας Ελισάβετ

Ο Τζάσουαντ Σινγκ Τσάιλ είχε συλληφθεί στο κάστρο Ουίνδσορ με γεμάτη βαλλίστρα ενώ σκόπευε να σκοτώσει την βασίλισσα Ελισάβετ όπου βρισκόταν εκεί μαζί με τον γιό της και άλλα μέλη της βασιλικής οικογένειας.
ΔΙΕΘΝΗ

Παρέλυσαν οι σιδηρόδρομοι από την απεργία των εργαζομένων στη Βρετανία

Οι εργαζόμενοι στους σιδηροδρόμους πραγματοποιούν νέα απεργία με αίτημα αυξήσεις μισθών και καλύτερες συνθήκες εργασίας, την ώρα που συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις διάφορων κλάδων στη Βρετανία.
ΔΙΕΘΝΗ

Κύμα απεργιών σαρώνει τη Βρετανία προκαλώντας εκτεταμένα προβλήματα

Η μαζική κινητοποίηση σε όλη τη χώρα είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν σχολεία, να ανασταλούν τα περισσότερα δρομολόγια τρένων, ενώ ο στρατός τέθηκε σε κατάσταση επιφυλακής προκειμένου να βοηθήσει με τους ελέγχους στα σύνορα, εάν χρειαστεί.