ΓΔ: 1424.04 0.16% Τζίρος: 185.19 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ο γενικός διευθυντής της Google ανακοίνωσε νέες περικοπές θέσεων εργασίας

Στις αρχές του 2023, η Google έβαλε σε εφαρμογή ένα σχέδιο που προέβλεπε την κατάργηση περίπου 12.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, ήτοι λίγο πάνω από το 6% του δυναμικού της, προκειμένου να το προσαρμόσει έπειτα από δύο χρόνια φρενήρους ανάπτυξης στη μετά την πανδημία εποχή.

Ο γενικός διευθυντής της Google, Σουντάρ Πιτσάι, ανέφερε, σε ένα εσωτερικό έγγραφο, πως ο όμιλος θα προχωρήσει σε νέα περικοπή θέσεων εργασίας φέτος, έπειτα από ένα πρώτο κύμα απολύσεων το 2023.

Ο επικεφαλής του κολοσσού της τεχνολογίας διευκρίνισε πως αυτό το κύμα καταργήσεων θέσεων απασχόλησης δεν θα είναι «του ίδιου εύρους με τις μειώσεις τον περασμένο χρόνο» και δεν θα αφορά όλες τις ομάδες της θυγατρικής εταιρείας Alphabet, σύμφωνα με ένα εσωτερικό μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου που περιήλθε στην κατοχή του Γαλλικού Πρακτορείου.

Στις αρχές του 2023, η Google έβαλε σε εφαρμογή ένα σχέδιο που προέβλεπε την κατάργηση περίπου 12.000 θέσεων εργασίας παγκοσμίως, ήτοι λίγο πάνω από το 6% του δυναμικού της, προκειμένου να το προσαρμόσει έπειτα από δύο χρόνια φρενήρους ανάπτυξης στη μετά την πανδημία εποχή.

Ο όμιλος αναμένεται να προχωρήσει σε σημαντικές επενδύσεις φέτος, ιδίως στον τομέα της τεχνητής νοημοσύνης, εξήγησε ο Σαντάρ Πιτσάι.

«Προκειμένου να απελευθερώσουμε τα μέσα για να πραγματοποιήσουμε αυτές τις επενδύσεις, πρέπει να λάβουμε δύσκολες αποφάσεις», έγραψε αναφερόμενος στο θέμα της κατάργησης των θέσεων εργασίας.

«Πολλές από αυτές τις αλλαγές έχουν ήδη ανακοινωθεί» εσωτερικά, στις ομάδες τις οποίες αφορούν, συνέχισε ο γενικός διευθυντής, προσθέτοντας πως επιπλέον προσαρμογές θα μπορούσαν να λάβουν χώρα κατά τη διάρκεια του έτους.

Στα τέλη Σεπτεμβρίου του 2023, η Alphabet απασχολούσε περίπου 182.000 υπαλλήλους, ήτοι περίπου 7.800 λιγότερους σε σύγκριση με τα τέλη του 2022, βάσει εγγράφων που δημοσίευσε ο όμιλος.

Όπως μεταδίδουν ΜΜΕ, η Google απέλυσε 1000 ανθρώπους την περασμένη εβδομάδα.

Την Τρίτη, ο όμιλος γνωστοποίησε στον ιστότοπο The Verge την περαιτέρω κατάργηση εκατοντάδων θέσεων εργασίας, ιδίως στο τμήμα πωλήσεων διαφημιστικού χώρου στις μεγάλες επιχειρήσεις.

Χθες, περίπου 100 εργαζόμενοι της πλατφόρμας streaming YouTube ενημερώθηκαν για την αποχώρησή τους, μεταδίδουν αμερικανικά ΜΜΕ.

Η πλειονότητα των κολοσσών του τεχνολογικού τομέα, με εξαίρεση την Apple, μείωσαν το δυναμικό τους από το 2022. Η Meta κατήργησε περισσότερες από 20.000 θέσεις εργασίας και η Amazon 27.000.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

google, artificial intelligence
ΔΙΕΘΝΗ

Απόλυση 28 εργαζομένων της Google για μια σύμβαση με το Ισραήλ

Οι διαδηλωτές ζητούσαν την ακύρωση μιας σύμβασης ύψους 1,2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, που λέγεται Project Nimbus, για υπηρεσίες απομακρυσμένων υπολογιστών (cloud) που παρέχονται στον ισραηλινό στρατό και την κυβέρνηση.
mask-tesla
ΔΙΕΘΝΗ

Περικοπές θέσεων εργασίας για την Tesla ετοιμάζει ο Έλον Μασκ 

Οι επενδυτές έχουν καλέσει όλο και περισσότερο τον Μασκ να επικεντρωθεί περισσότερο στο μάρκετινγκ, καθώς η αύξηση των παγκόσμιων πωλήσεων EV έχει επιβραδυνθεί και περισσότεροι ανταγωνιστές έχουν εισέλθει στην αγορά
ΔΙΕΘΝΗ

Ο τηλεπικοινωνιακός κολοσσός Bell προχωράει σε 1.300 απολύσεις

Σύμφωνα με την εταιρεία οι ζημιές αυξάνονται κάθε χρόνο παρά την ηγετική θέση του ομίλου στην αγορά με τα έσοδα να συρρικνώνονται εξαιτίας της κυριαρχίας των ψηφιακών πλατφορμών και κοινωνικών δικτύων.
ΔΙΕΘΝΗ

Στην περικοπή ακόμα 10.000 θέσεων εργασίας προχωράει η Meta

Οι απολύσεις της Meta έρχονται στον απόηχο της κατάρρευσης της Silicon Valley Bank, μιας από τις πιο γνωστές τράπεζες στον κλάδο της τεχνολογίας και έρχονται να προστεθούν στις 11.000 απολύσεις που είχαν εξαγγελθεί τον Νοέμβριο.
ΔΙΕΘΝΗ

Σε απολύσεις 6.650 εργαζομένων σε όλο τον κόσμο προχωράει η Dell

Πολλές εταιρείες των τομέων της πληροφορικής και των ψηφιακών υπηρεσιών, ανάμεσα sτους γίγαντες του κλάδου όπως οι Amazon, Meta Microsoft και Alphabet ανακοινώσει το τελευταίο διάστημα δεκάδες χιλιάδες απολύσει εργαζομένων.
google, artificial intelligence
ΔΙΕΘΝΗ

Στην απόλυση 12.000 εργαζομένων προχωράει και η Google

Ο τεχνολογικός κολοσσός θα μειώσει κατά 6% το προσωπικό του παγκοσμίως καθώς τα έσοδα και τα κέρδη που καταγράφει δεν έχουν ικανοποιήσει τους επενδυτές, ενώ και το τμήμα cloud έχει μείνει πίσω στον ανταγωνισμό.