ΓΔ: 2285.92 6.58% Τζίρος: 526.43 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Syria

Τους 12 έφτασαν οι νεκροί από το χθεσινό ισραηλινό πλήγμα στη Συρία

Το πλήγμα στοχοθέτησε και κατέστρεψε ένα τετραώροφο κτίριο στη συνοικία Μάζεχ (δυτικά), όπου διεξαγόταν μια «συνάντηση φιλοϊρανών ηγετών», ανέφερε η ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία. Πέντε από τους νεκρούς ήταν Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης.

Δώδεκα άνθρωποι, μεταξύ αυτών πέντε σύμβουλοι των Φρουρών της Επανάστασης του Ιράν, σκοτώθηκαν χθες στη Δαμασκό σε ένα αεροπορικό βομβαρδισμό που αποδίδεται στο Ισραήλ, σύμφωνα με έναν νέο απολογισμό που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η μη κυβερνητική οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Το πλήγμα στοχοθέτησε και κατέστρεψε ένα τετραώροφο κτίριο στη συνοικία Μάζεχ (δυτικά), όπου διεξαγόταν μια «συνάντηση φιλοϊρανών ηγετών», ανέφερε η ΜΚΟ που εδρεύει στη Βρετανία και διαθέτει ένα μεγάλο δίκτυο πηγών στην εμπόλεμη Συρία.

Σύμφωνα με τους Φρουρούς της Επανάστασης, πέντε «στρατιωτικοί σύμβουλοί» του και «μέλη των συριακών δυνάμεων» σκοτώθηκαν στην επίθεση, που διαπράχθηκε, σύμφωνα με τους ίδιους, με «μαχητικά αεροσκάφη». Το Ιράν κατηγόρησε το Ισραήλ για την επίθεση και υποσχέθηκε να πάρει εκδίκηση για τους νεκρούς του. Το Ισραήλ δεν έχει αντιδράσει σε αυτές τις κατηγορίες.

Σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, ο απολογισμός των νεκρών αυξήθηκε από 10 σε 12 μετά την ανάσυρση δύο πτωμάτων από τα συντρίμμια: πρόκειται για πέντε Ιρανούς συμβούλους και επτά φιλοϊρανούς μαχητές, εκ των οποίων τέσσερις Σύροι, δύο Λιβανέζοι και ένας Ιρακινός.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος - Συρία: Αποφεύχθηκε ισραηλινό πλήγμα στο πέρασμα Μασνάα

Ο ισραηλινός στρατός δεν προχώρησε σε επίθεση στο συνοριακό πέρασμα Μασνάα μετά από παρεμβάσεις Λιβάνου και Συρίας προς τις ΗΠΑ, ενώ το σημείο παραμένει ανοιχτό για πρόσφυγες και μετακινήσεις παρά τις σχετικές προειδοποιήσεις.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινή επίθεση σε συνοριακό πέρασμα Λιβάνου-Συρίας ετοιμάζεται

Κλειστό παραμένει το βασικό πέρασμα Λιβάνου-Συρίας, μετά την ισραηλινή απειλή για επίθεση λόγω «χρήσης από τη Χεζμπολάχ». Απομακρύνονται οι κάτοικοι και εκκενώνεται η περιοχή, σύμφωνα με πηγή ασφαλείας.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός: Εντολή εκκένωσης στα σύνορα Λιβάνου-Συρίας

Ο ισραηλινός στρατός προειδοποίησε τους κατοίκους κοντά στο φυλάκιο Αλ Μασνάα, στα σύνορα Συρίας-Λιβάνου, να απομακρυνθούν λόγω επικείμενων βομβαρδισμών σε στόχους της Χεζμπολάχ. Ζητά να εκκενώσουν άμεσα την περιοχή.
Ισραηλινό άρμα μάχης
ΔΙΕΘΝΗ

Ισραηλινός στρατός βομβάρδισε νότια Συρία για υπεράσπιση Δρούζων

Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι έπληξε υποδομές του συριακού καθεστώτος στη νότια Συρία ως απάντηση σε επιθέσεις κατά Δρούζων αμάχων στη Σουέιντα και τόνισε πως θα συνεχίσει να προστατεύει τη μειονότητα των Δρούζων στην περιοχή.
Έκρηξη στη Συρία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιράκ: Έξι μέλη της Χασντ αλ Σάαμπι νεκρά σε επίθεση στα σύνορα με Συρία

Έξι μέλη της Χασντ αλ Σάαμπι σκοτώθηκαν και τέσσερις τραυματίστηκαν σε αεροπορική επίθεση στο δυτικό Ιράκ. Η οργάνωση κατηγόρησε το Ισραήλ για τον βομβαρδισμό και τόνισε πως υπερασπίζεται την ακεραιότητα της χώρας.