ΓΔ: 1381.07 1.14% Τζίρος: 93.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Italy, Italia, Meloni
Φωτο: Shutterstock

Μελόνι: Βασικής σημασίας το δικαίωμα των ανθρώπων να μην μεταναστεύουν

«Δέσμευσή μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην πηγή του, με την καταπολέμηση των διακινητών, αλλά και προσφέροντας εναλλακτικές στις χώρες της Αφρικής, με επαγγελματική κατάρτιση, εργασία και διαδικασίες για νόμιμη μετανάστευση», πρόσθεσε η Μελόνι.

«Το να μπορέσουμε να εγγυηθούμε το δικαίωμα των ανθρώπων να μην μεταναστεύουν είναι βασικής σημασίας», δήλωσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός Τζόρτζια Μελόνι κατά την παρέμβασή της στην διεθνή σύνοδο Ιταλίας-Αφρικής, η οποία διεξάγεται σήμερα στην Ρώμη.

«Πρέπει να εγγυηθούμε στους ανθρώπους το δικαίωμα να μην μεταναστεύουν και να μην κόβουν τις ρίζες τους, σ' αναζήτηση μιας καλύτερης ζωής, η οποία είναι όλο και πιο δύσκολο να στηθεί στην Ευρώπη», πρόσθεσε η Ιταλίδα πρωθυπουργός.

«Δέσμευσή μας είναι να αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα στην πηγή του, με την καταπολέμηση των διακινητών, αλλά και προσφέροντας εναλλακτικές στις χώρες της Αφρικής, με επαγγελματική κατάρτιση, εργασία και διαδικασίες για νόμιμη μετανάστευση», πρόσθεσε η Μελόνι.

Η επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης ανακοίνωσε, επίσης, ότι σε μια πρώτη φάση, η Ιταλία θα διαθέσει 5,5 δισεκατομμύρια ευρώ για προγράμματα ισότιμης και αμοιβαία επωφελούς συνεργασίας με την αφρικανική ήπειρο, στους τομείς της εκπαίδευσης, της ενέργειας και υπέρ της βιώσιμης ανάπτυξης γενικότερα.

«Θέλουμε να βοηθήσουμε τις αφρικανικές χώρες να παράξουν την ενέργεια που χρειάζονται και να μπορέσουν να εξάγουν στην Ευρώπη το ποσοστό που θα περισσεύει. Θέλουμε να μπορέσουν να συναντηθούν δυο διαφορετικές ανάγκες: εκείνη της Αφρικής να αναπτύξει την παραγωγή, δημιουργώντας πλούτο και εκείνη της Ευρώπης, να εξασφαλίσει νέες οδούς για την προμήθεια ενέργειας», κατέληξε η Τζόρτζια Μελόνι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

prosfyges-metanastes-kataulismoi
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλοαλβανική συμφωνία για το μεταναστευτικό με δημιουργία δύο κέντρων

Η Ιταλία, χώρα μέλος της ΕΕ, θα χρηματοδοτήσει αυτά τα δύο κέντρα στην αλβανική ακτή της Αδριατικής. Η Αλβανία, η οποία δεν είναι μέλος της ΕΕ, θα μπορεί έτσι να υποδέχεται στα κέντρα αυτά περίπου 3.000 ανθρώπους ταυτοχρόνως.
Italy, Italia, Meloni
ΔΙΕΘΝΗ

Τζ. Μελόνι: Η μετανάστευση στο επίκεντρο ενεργειακών συμφωνιών

Η Μελόνι αναμένεται να παρουσιάσει εκεί το «σχέδιο Ματέι», που έχει πάρει το όνομά του από τον Ενρίκο Ματέι ιδρυτή της Eni, του κρατικού ενεργειακού κολοσσού της Ιταλίας, ο οποίος τη δεκαετία του 1950 προωθούσε τη συνεργασία με τις αφρικανικές χώρες.
Tajani
ΔΙΕΘΝΗ

Ταγιάνι: Δικό της στρατό θα πρέπει να διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση

Ο Ιταλός υπουργός εξωτερικών, δήλωσε επίσης ότι η ΕΕ των 27 εθνών θα πρέπει να εξορθολογίσει την ηγεσία της και να έχει μια ενιαία προεδρία, αντί της τρέχουσας δομής του Προέδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου και του Προέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.