ΓΔ: 1378.87 -0.16% Τζίρος: 18.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:30:31 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ

Χούθι: Απαγορεύουν τη διέλευση πλοίων που ανήκουν σε Ισραήλ, ΗΠΑ, Βρετανία

Τα πλοία απαγορεύεται να διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και την Αραβική Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοινώσεις υπηρεσίας που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης.

Πλοία που ανήκουν εξ ολοκλήρου ή εν μέρει σε Ισραηλινούς ή σε ισραηλινές εταιρείες και οντότητες, καθώς και πλοία υπό ισραηλινή σημαία απαγορεύεται να διέρχονται από την Ερυθρά Θάλασσα, τον Κόλπο του Άντεν και την Αραβική Θάλασσα, σύμφωνα με ανακοινώσεις υπηρεσίας που ελέγχεται από τους αντάρτες Χούθι της Υεμένης και τις οποίες επικαλείται το Reuters.

Οι ανακοινώσεις, που στάλθηκαν σε ναυτασφαλιστικές και πλοιοκτήτριες εταιρίες από το Κέντρο Συντονισμού Ανθρωπιστικών Επιχειρήσεων των Χούθι, ανέφεραν πως η απαγόρευση ισχύει επίσης για πλοία που ανήκουν σε άτομα, εταιρείες ή οντότητες από τις ΗΠΑ ή τη Βρετανία ή φέρουν αμερικανική ή βρετανική σημαία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ - Βρετανία: Κυρώσεις σε δίκτυο συγκέντρωσης κεφαλαίων της Χαμάς

«Το υπουργείο Οικονομικών παραμένει δεσμευμένο στην υποβάθμιση της ικανότητας της Χαμάς να χρηματοδοτεί τις τρομοκρατικές της δραστηριότητες» ανέφερε ο υφυπουργός Οικονομικών Μπράιαν Νέλσον.
ΔΙΕΘΝΗ

Το 55% των Βρετανών εξαγωγέων αντιμετωπίζει προβλήματα στην Ερυθρά Θάλασσα

Αμερικανικές και βρετανικές δυνάμεις πραγματοποίησαν επιδρομές το Σάββατο στοχεύοντας 18 στόχους των Χούθι σε οκτώ ξεχωριστές τοποθεσίες στην Υεμένη, ως απάντηση στις επιθέσεις των ανταρτών.
ΔΙΕΘΝΗ

Το αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό αναχαίτισε πυραύλους στην Ερυθρά Θάλασσα

«Κατά τη διαδρομή, και τα δύο πλοία ανέφεραν ότι είδαν εκρήξεις σε κοντινή απόσταση και η συνοδεία του αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού αναχαίτισε επίσης πολλά βλήματα», ανέφερε η Maersk σε ανακοίνωσή της.
Israil, Israel, Palaistini, Palaistine, Gaza
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ και Βρετανία επέβαλαν νέες κυρώσεις σε στελέχη της Χαμάς

Στο στόχαστρο μπαίνουν «οι κυριότεροι αξιωματούχοι της Χαμάς και οι μηχανισμοί μέσω των οποίων το Ιράν παρέχει στήριξη στη Χαμάς και στον Ισλαμικό Τζιχάντ» αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.
united, nations, OHE
ΔΙΕΘΝΗ

Βέτο στην προσπάθεια της Παλαιστίνης για ένταξη στον ΟΗΕ βάζουν οι ΗΠΑ

Το σχέδιο απόφασης που καταρτίστηκε και υποβλήθηκε από την Αλγερία έλαβε 12 ψήφους, καθώς Βρετανία και Ελβετία απείχαν. Οι ΗΠΑ επανέλαβαν πως δεν έχει αλλάξει η θέση τους για την Παλαιστίνη από το 2011.