ΓΔ: 2602.41 -0.64% Τζίρος: 254.95 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Τρεις νεκροί από ρωσικές επιθέσεις με drones σε Χάρκοβο και Οδησσό

«Η Ρωσία συνεχίζει να πολεμά αμάχους (…) ένα από τα drones του εχθρού έπληξε κτίριο κατοικιών στην Οδησσό. Καταστράφηκαν 18 διαμερίσματα», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον λογαριασμό του στο Telegram.

Τουλάχιστον τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη διάρκεια της νύκτας της Παρασκευής προς Σάββατο στην Ουκρανία σε επιθέσεις ρωσικών drones στο Χάρκοβο και την Οδησσό, σύμφωνα με τις ουκρανικές αρχές. Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν, οκτώ τραυματίστηκαν, ανάμεσά τους ένα τρίχρονο παιδί, και έξι αγνοούνται όταν ρωσικό drone έπληξε πολυκατοικία στην Οδησσό. «Η Ρωσία συνεχίζει να πολεμά αμάχους (…) ένα από τα drones του εχθρού έπληξε κτίριο κατοικιών στην Οδησσό. Καταστράφηκαν 18 διαμερίσματα», έγραψε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι στον λογαριασμό του στο Telegram.

Σε βίντεο που ανήρτησε, φαίνεται μια πολυκατοικία μεγάλο κομμάτι της οποίας έχει καταρρεύσει και δεκάδες διασώστες να αναζητούν επιζώντες και θύματα στα ερείπια. Σύμφωνα με τον Ουκρανό πρόεδρο, η επίθεση εξαπολύθηκε με drone Shahed. Από την πλευρά του ο Όλεχ Κιπέρ κυβερνήτης της περιφέρειας της Οδησσού δήλωσε ότι ένας άνδρας ανασύρθηκε ζωντανός από τα ερείπια καθώς πιθανόν βρισκόταν στο υπόγειο του κτιρίου την ώρα της επίθεσης.

Πρόσθεσε ότι υπάρχουν οκτώ τραυματίες από το πλήγμα, ανάμεσά τους ένα τρίχρονο παιδί που «φέρει τραύματα στη γάμπα και βρίσκεται υπό ιατρική παρακολούθηση». H κρατική ραδιοφωνία- τηλεόραση της Ουκρανίας Suspilne, επικαλούμενη τοπικούς εισαγγελείς, μετέδωσε ότι αγνοούνται έξι άνθρωποι.

Στο μεταξύ στο χωριό Βελίκιι Μπουρλκούκ, το οποίο βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα από το Χάρκοβο, σπίτι επλήγη από drone, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά. Το πτώμα ενός 76χρονου άνδρα ανασύρθηκε από τα ερείπια, σύμφωνα με την αστυνομία. «Το σπίτι καταστράφηκε εντελώς. Αστυνομικοί απομάκρυναν μία ηλικιωμένη γυναίκα από γειτονικό σπίτι», διευκρίνισε η ίδια πηγή. Σύμφωνα με τις αρχές της πόλης του Χαρκόβου, drones προκάλεσαν ζημιές σε πολλά οχήματα και κτίρια κατοικιών, αλλά δεν υπάρχουν αναφορές για άλλα θύματα.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλέξαντερ Νόβακ
ΔΙΕΘΝΗ

Νόβακ: Νέες ουκρανικές επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια τη νύχτα

Η Ουκρανία εξαπέλυσε νέες νυχτερινές επιθέσεις σε ρωσικά διυλιστήρια στη Σαμάρα, με τρία διυλιστήρια και ένα συγκρότημα χημικών να πλήττονται, ενώ ο Κρεμλίνο κατηγορεί το Κίεβο ότι αγνοεί τις ΗΠΑ για παύση των επιθέσεων.
Μελάνια Τραμπ χαμογελάει
ΔΙΕΘΝΗ

Μελάνια Τραμπ: Κατάπαυση του πυρός υπάρχει και σε άλλες περιοχές της Χερσώνας

Η Μελάνια Τραμπ ανακοίνωσε πως η κατάπαυση πυρός μεταξύ Ουκρανίας-Ρωσίας επεκτείνεται εκτός Ολέσκι για ασφαλή διέλευση ανθρωπιστικής βοήθειας. Η κατάπαυση διαρκεί έως 1η Νοεμβρίου, 21.59 ώρα Ελλάδας, δήλωσε και η ρωσική πλευρά.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ρωσίας-Ουκρανίας με ΗΠΑ διαμεσολαβητή τον Νοέμβριο στο Αμπού Ντάμπι

Απευθείας διαπραγματεύσεις Ρωσίας-Ουκρανίας, με αμερικανική διαμεσολάβηση, θα πραγματοποιηθούν το πρώτο μισό του Νοεμβρίου στο Αμπού Ντάμπι, σύμφωνα με το Κρεμλίνο. Ρωσία και Ουκρανία δηλώνουν έτοιμες για συνομιλίες ειρήνης.
Χρήματα και χειροπέδες
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Σύλληψη Γερμανού για φερόμενη μισθοφορική δράση υπέρ Ουκρανίας

Η FSB συνέλαβε στη Ρωσία έναν Γερμανό κατηγορούμενο ως "μισθοφόρο" υπέρ της Ουκρανίας. Ο άνδρας είχε συμβόλαιο με τις ουκρανικές δυνάμεις και λιποτάκτησε λόγω απλήρωτων μισθών. Δεν διευκρινίστηκαν λόγοι και συνθήκες σύλληψης.
Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Ρωσική επίθεση σκοτώνει βρέφος και δύο γυναίκες στο Χάρκιβ

Τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους δύο γυναίκες και ένα βρέφος, έχασαν τη ζωή τους από επίθεση ρωσικού drone σε χωριό του Χάρκιβ, όπως ανακοίνωσε ο Υπουργός Εσωτερικών της Ουκρανίας στη σελίδα του στο Telegram.
Μάρκο Ρούμπιο ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ρούμπιο: Ο Τραμπ θέλει να τερματιστεί ο πόλεμος στην Ουκρανία

Ο Αμερικανός ΥΠΕΞ Μάρκο Ρούμπιο, από το Ουζμπεκιστάν, τόνισε πως Ουκρανία και Ρωσία πρέπει να επικεντρωθούν στον τερματισμό του πολέμου. Ανέφερε πως δεν είναι σίγουρο αν θα γίνει συνάντηση ηγετών ΗΠΑ-Ρωσίας-Κίνας για το θέμα.