Φώτο: Shutterstock

Το Ιράν δε θα συνομιλήσει ποτέ με τις ΗΠΑ υπό πίεση

Ο πρόεδρος του Ιράν, Χασάν Ροχανί, ξεκαθάρισε ότι η Τεχεράνη δεν σκοπεύει να κάτσει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με την Ουάσινγκτον από αδύναμη θέση.  

Το Ιράν δεν θα συνομιλήσει ποτέ υπό πίεση με τον επί μακρόν εχθρό του, τις ΗΠΑ, είπε σήμερα ο πρόεδρος Χασάν Ροχανί σε συνέντευξη Τύπου που μεταδόθηκε τηλεοπτικά και πρόσθεσε ότι η βοήθεια της Τεχεράνης είναι απαραίτητη για την καθιέρωση της ασφάλειας στη Μέση Ανατολή.

«Το Ιράν δεν θα διαπραγματευτεί ποτέ υπό πίεση...Δεν θα ενδώσουμε ποτέ στις πιέσεις της Αμερικής και δεν θα διαπραγματευτούμε ποτέ από θέση αδυναμίας. Η 'μέγιστη πίεση' της Αμερικής προς το Ιράν είναι καταδικασμένη να αποτύχει», είπε ο Iρανός πρόεδρος.

«Η εξασφάλιση της ειρήνης και της σταθερότητας στην ευαίσθητη περιοχή της Μέσης Ανατολής στον Περσικό Κόλπο είναι αδύνατη χωρίς την βοήθεια του Ιράν», πρόσθεσε.

Υπενθυμίζεται ότι, πριν λίγο καιρό, ο Ντόναλντ Τραμπ υποστήριξε ότι απέρριψε πρόταση του Ιρανού προέδρου να αποσύρει τις κυρώσεις εναντίον του Ιράν προκειμένου να καθίσουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων. 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Νέες οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν από τις ΗΠΑ

Το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ ανέφερε πως κυρώσεις επιβάλλονται επίσης σε όσους προσέφεραν «θανατηφόρα» είδη σε «τρομοκρατικές» οργανώσεις στο Ιράκ. Στο στόχαστρο των ΗΠΑ μπήκαν αξιωματούχοι του Ιράν και εταιρείες.