ΓΔ: 1480.09 -1.09% Τζίρος: 161.72 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Εγκατέλειψαν το Ιράν οι οικογένειες Γερμανών διπλωματών λόγω της έντασης

Το υπουργείο Εξωτερικών σήμερα, με αναβάθμιση της ταξιδιωτικής οδηγίας του, έχει καλέσει τους Γερμανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το Ιράν.

Το Ιράν εγκατέλειψαν οι οικογένειες των μελών της διπλωματικής αποστολής της Γερμανίας λόγω του αυξημένου κινδύνου μιας ιρανικής επίθεσης εναντίον του Ισραήλ. Αυτό ανακοίνωσε το γερμανικό υπουργείο Εξωτερικών, επιβεβαιώνοντας σχετικό δημοσίευμα της εφημερίδας Bild.

Επιπλέον, σύμφωνα με το υπουργείο, λαμβάνονται επιπρόσθετα μέτρα ασφάλειας για την προστασία των γερμανικών πρεσβειών τόσο στην Τεχεράνη όσο και στο Τελ Αβίβ, ενώ στο Βερολίνο συνεδριάζει η «ομάδα διαχείρισης κρίσεων» της ομοσπονδιακής κυβέρνησης. Στους ειδικούς καταλόγους της έχει τις τελευταίες ημέρες εγγραφεί τριψήφιος αριθμός Γερμανών οι οποίοι βρίσκονται στην περιοχή.

Το υπουργείο Εξωτερικών σήμερα, με αναβάθμιση της ταξιδιωτικής οδηγίας του, έχει καλέσει τους Γερμανούς πολίτες να εγκαταλείψουν το Ιράν. «Οι τρέχουσες εντάσεις στην περιοχή, ιδιαίτερα μεταξύ του Ισραήλ και του Ιράν, ενέχουν τον κίνδυνο ξαφνικής κλιμάκωσης», ανέφερε το υπουργείο Εξωτερικών στον ιστότοπό του, προειδοποιώντας για τον κίνδυνο η κατάσταση να επιδεινωθεί «γρήγορα και χωρίς προειδοποίηση».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Lufthansa και Αustrai Airlines αναστέλλουν ως την Πέμπτη τις πτήσεις προς Ιράν

Οι ανακοινώσεις των αεροπορικών εταιρειών καταγράφτηκαν αφού το Ιράν διεμήνυσε πως θα προχωρήσει σε αντίποινα εναντίον του ορκισμένου εχθρού του, του Ισραήλ, έπειτα από βομβαρδισμό στο ιρανικό προξενείο στη Δαμασκό, την πρωτεύουσα της Συρίας.
berbong-germania
ΔΙΕΘΝΗ

Η Μπέρμποκ δεν θέλει οριστικό τερματισμό των διαπραγματεύσεων με το Ιράν

Δήλωσε πως είναι «απόλυτα πεπεισμένη πως το Ιράν, το καθεστώς, δεν θα γίνει καλύτερο αν αποκτήσει πυρηνικό όπλο», τουναντίον η εξέλιξη αυτή θα επιδείνωνε το περιφερειακό περιβάλλον ασφαλείας και την κατάσταση για τον ιρανικό λαό.
ΔΙΕΘΝΗ

Το Ιράν καλεί την Αθήνα σε συνεργασία για τα πλοία που έχουν συλληφθεί

Αμερικανοί και Έλληνες διπλωμάτες κάλεσαν το Ιράν να απελευθερώσει αμέσως τα ελληνικά τάνκερ. Ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ουάσινγκτον υποστηρίζει την Ελλάδα «μπροστά σε αυτήν την αδικαιολόγητη σύλληψη».