ΓΔ: 1490.46 -0.08% Τζίρος: 119.96 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Iapvnia, Iaponia, Japan, Simaia, flag
Φωτο: Shutterstock

Ιαπωνία: Ιστορικό ρεκόρ για τον αριθμό των ξένων επισκεπτών τον Μάρτιο

Αντιπροσωπεύει αύξηση 69,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα και 11,6% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, την περίοδο πριν από την Covid που αποτελεί σημείο αναφοράς.

Πάνω από τρία εκατομμύρια ξένοι επισκέπτες πήγαν στην Ιαπωνία τον Μάρτιο, ιστορικό ρεκόρ σε διάστημα ενός μήνα για το αρχιπέλαγος, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα ο εθνικός οργανισμός τουρισμού (JNTO).

Αυτό αντιπροσωπεύει αύξηση 69,5% σε σύγκριση με τον αντίστοιχο περυσινό μήνα και 11,6% σε σύγκριση με τον Μάρτιο του 2019, την περίοδο πριν από την Covid που αποτελεί σημείο αναφοράς.

Είναι η πρώτη φορά που ξεπεράστηκε το όριο των τριών εκατομμυρίων ξένων επισκεπτών σε ένα μήνα στην Ιαπωνία, σύμφωνα με τον JNTO.

Εκτός της ισχυρής ανάκαμψης του παγκόσμιου τουρισμού μετά τα χρόνια της πανδημίας, η περίοδος της άνθισης των κερασιών στην Ιαπωνία και η περίοδος του καθολικού Πάσχα στο εξωτερικό συνέβαλαν στο ρεκόρ αυτό.

Όπως και η τωρινή σημαντική εξασθένηση του γεν σε σχέση με το δολάριο και το ευρώ, που καθιστά την Ιαπωνία μια σχετικά φθηνή αγορά για τους Αμερικανούς και τους Ευρωπαίους.

Η μεγαλύτερη ομάδα επισκεπτών τον Μάρτιο προήλθε από τη Νότια Κορέα (663.100 άτομα, +13,2% σε σχέση με τον Μάρτιο του 2019), αλλά πολύ πιο σημαντικές αυξήσεις καταγράφηκαν στους επισκέπτες που προέρχονται από τις ΗΠΑ (+64,3%) και τις ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γερμανία (+66,1%).

Ο μηνιαίος αριθμός επισκεπτών στην Ιαπωνία ξεπερνά τα επίπεδα του 2019 από τον περασμένο Οκτώβριο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Japan Airlines, Iapvnia, Aerometafores
ΔΙΕΘΝΗ

Αναθέρμανση του τουριστικού ρεύματος στην Ιαπωνία μετά την πανδημία

Στα 1,82 εκατ. ανήλθαν οι επισκέπτες στη χώρα τον Μάρτιο συνεχίζοντας την ανοδική πορεία της επιβατικής κίνησης μετά την άρση των ταξιδιωτικών περιορισμών. Ωστόσο οι αφίξεις παραμένουν κατά 34% χαμηλότερες σε σχέση με τα προ πανδημίας επίπεδα.
ΔΙΕΘΝΗ

Χιλιάδες κάτοικοι διαδήλωσαν στα Κανάρια Νησιά κατά του μαζικού τουρισμού

Κρατώντας πλακάτ που έγραφαν «Άνθρωποι ζουν εδώ» και «Δεν θέλουμε να δούμε το νησί μας να πεθάνει», διαδηλωτές καλούσαν για αλλαγές στην τουριστική βιομηχανία που αντιπροσωπεύει το 35% του ακαθάριστου εγχώριου προϊόντος (ΑΕΠ).