ΓΔ: 1457.5 -0.96% Τζίρος: 46.56 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:35:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Νετανιάχου: Απέρριψε τους ισχυρισμούς οργανώσεων για λιμό στην Γάζα

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι κατά τις συνομιλίες της με τον Νετανιάχου και άλλους έκανε σαφές ότι η Μέση Ανατολή δεν θα πρέπει να ολισθήσει προς μία κατάσταση με απρόβλεπτη κατάληξη.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου απέρριψε κάθε «ισχυρισμό» για λιμό στην Λωρίδα της Γάζας και επανέλαβε ότι το Ισραήλ «έχει το δικαίωμα να προστατευθεί» κατά τις συναντήσεις του με τους υπουργούς Εξωτερικών της Βρετανίας και της Γερμανίας.

«Κατά την διάρκεια των συναντήσεων αυτών, ο πρωθυπουργός επέμεινε στο γεγονός ότι το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να προστατευθεί», αναφέρεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε η ισραηλινή κυβέρνηση. Ο κ. Νετανιάχου επίσης «απέρριψε τους ισχυρισμούς διεθνών οργανισμών για λιμό στην Γάζα και δήλωσε ότι το Ισραήλ κάνει ό,τι είναι δυνατόν στον ανθρωπιστικό τομέα».

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Αναλένα Μπέρμποκ δήλωσε ότι κατά τις συνομιλίες της με τον Νετανιάχου και άλλους έκανε σαφές ότι η Μέση Ανατολή δεν θα πρέπει να ολισθήσει προς μία κατάσταση με απρόβλεπτη κατάληξη.

«Όλοι πρέπει τώρα να ενεργήσουν συνετά και υπεύθυνα», είπε η Μπέρμποκ πριν αναχωρήσει από το Ισραήλ για να συμμετάσχει σε σύνοδο της G7 στο Κάπρι κατά την οποία θα συζητηθεί το θέμα της επιβολής κυρώσεων κατά του Ιράν.

Ήταν η έβδομη επίσκεψη της Μπέρμποκ στο Ισραήλ από την 7η Οκτωβρίου και εντάσσεται στις προσπάθειες για αποκλιμάκωση των εντάσεων μετά την ιρανική επίθεση του σαββατοκύριακου.

«Επειδή αυτό δεν θα εξυπηρετούσε κανέναν, ούτε την ασφάλεια του Ισραήλ, ούτε τους δεκάδες ομήρους που βρίσκονται ακόμη στα χέρια της Χαμάς, ούτε τον πληθυσμό της Γάζας που υποφέρει, ούτε τους Ιρανούς που επίσης υποφέρουν υπό το καθεστώς και ούτε τις τρίτες χώρες της περιοχής που θέλουν απλώς να ζήσουν σε ειρήνη».

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Η γερμανική κυβέρνηση απορρίπτει τη σύγκριση μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ

Το Βερολίνο θεωρεί ότι «το δημοκρατικό σύστημα και το κράτος δικαίου του Ισραήλ, με την ισχυρή, ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, θα ληφθεί υπ'όψιν από τους δικαστές προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα εκδώσουν τα εντάλματα».
ΔΙΕΘΝΗ

Σφαγή χαρακτηρίζει η Παλαιστινιακή Αρχή το νέο πλήγμα στη Ράφα

Το Ισραήλ συνεχίζει τις επιχειρήσεις του παρά την εντολή του ανωτάτου δικαστηρίου των Ηνωμένων Εθνών, την περασμένη Παρασκευή, υποστηρίζοντας ότι η απόφαση του παρέχει κάποιο περιθώριο για στρατιωτική δράση στη Ράφα.
ΔΙΕΘΝΗ

Η Δανία απέρριψε πρόταση για αναγνώριση παλαιστινιακού κράτους

«Δεν μπορούμε να αναγνωρίσουμε ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, για τον μοναδικό λόγο ότι οι προϋποθέσεις δεν υφίστανται πραγματικά εδώ», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Λαρς Λόκε Ράσμουσεν.