ΓΔ: 2225.74 -2.63% Τζίρος: 330.84 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
ukraine-war
Φώτο: Shutterstock

Ένας νεκρός από ρωσικό πλήγμα σε σιδηρόδρομο στην πόλη Χάρκιβ

Δύο συνοικίες της πόλης βρέθηκαν στο στόχαστρο της επίθεσης, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Όλεχ Σινεχούμποφ μέσω ανάρτησης του στο Telegram, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Τουλάχιστον ένας άνθρωπός σκοτώθηκε και μια μη στρατιωτική υποδομή υπέστη ζημιές από ρωσική επίθεση με κατευθυνόμενες βόμβες που πραγματοποιήθηκε σήμερα σε σιδηρόδρομο στην πόλη Χάρκιβ στην νοτιοανατολική Ουκρανία, ανέφεραν αξιωματούχοι.

Δύο συνοικίες της πόλης βρέθηκαν στο στόχαστρο της επίθεσης, δήλωσε ο κυβερνήτης της περιφέρειας Όλεχ Σινεχούμποφ μέσω ανάρτησης του στο Telegram, προσθέτοντας ότι τουλάχιστον εννέα άνθρωποι τραυματίσθηκαν.

Η κρατική εταιρεία σιδηροδρόμων της Ουκρανίας ανακοίνωσε ότι ένας υπάλληλος της, ηλικίας 20 ετών, σκοτώθηκε.

«Αυτή είναι μια ακόμη στοχευμένη επίθεση του εχθρού σε μη στρατιωτική σιδηροδρομική υποδομή» ανακοίνωσε η εταιρεία σιδηροδρόμων Ukrzaliznytsia στο Telegram, αλλά δεν ανέφερε λεπτομέρειες σχετικά με τις ζημιές που προκλήθηκαν στην υποδομή.

Διοικητικά κτίρια, κατοικίες πολιτών και ορισμένα αυτοκίνητα υπέστησαν ζημιές εξαιτίας των επιθέσεων, πρόσθεσε ο Σινεχούμποφ.

Η Ρωσία στοχεύει σιδηροδρομικές γραμμές σε μια προσπάθεια να αποτρέψει απεγνωσμένα τις αποστολές αμερικανικών όπλων, δήλωσε μια πηγή της υπηρεσίας πληροφοριών του Κιέβου. Το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας δήλωσε ότι η Μόσχα θα εντείνει τις επιθέσεις της σε κέντρα επιμελητείας.

Η πόλη Χάρκιβ, που βρίσκεται σε απόσταση 30 χιλιομέτρων από τα σύνορα με τη Ρωσία, και η γύρω περιοχή έχουν γίνει εδώ και καιρό στόχος των ρωσικών επιθέσεων, οι οποίες όμως έχουν γίνει πιο εντατικές τους τελευταίους μήνες πλήττοντας μη στρατιωτικές και ενεργειακές υποδομές.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αλληλοκατηγορίες Ρωσίας-Ουκρανίας για παραβιάσεις στην πασχαλινή εκεχειρία

Ουκρανία και Ρωσία αλληλοκατηγορούνται για εκατοντάδες παραβιάσεις της εκεχειρίας που θεσπίστηκε για το ορθόδοξο Πάσχα. Η κατάπαυση ισχύει 32 ώρες, με την Ουκρανία να δηλώνει πως θα απαντήσει σε τυχόν ρωσικές παραβιάσεις.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Κίεβο: Πάνω από 460 παραβιάσεις πασχαλινής ανακωχής από Ρωσία

Οι ουκρανικές αρχές κατηγορούν τη Ρωσία πως παραβίασε 460 φορές το Πάσχα την κατάπαυση πυρός που ανακοινώθηκε από το Κρεμλίνο. Ο Ζελένσκι τόνισε ότι οι ουκρανικές δυνάμεις θα τηρήσουν την ανακωχή.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Πέντε τραυματίες σε ρωσικές μεθοριακές κοινότητες από ουκρανικά ντρόουν

Ουκρανικό drone χτύπησε πρατήριο καυσίμων στο Λγκοβ Κουρσκ της Ρωσίας, τραυματίζοντας τρία άτομα, ανάμεσά τους ένα παιδί. Δύο ακόμη τραυματισμοί καταγράφηκαν σε Σεμπέκινο και Γκράβορον από επιθέσεις drones, σύμφωνα με Ρώσους αξιωματούχους.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Η Ρωσία επέστρεψε 175 αιχμάλωτους πολέμου και 7 αμάχους

Η Ουκρανία καλωσόρισε 175 στρατιώτες και επτά αμάχους που απελευθερώθηκαν από τη Ρωσία, ανακοίνωσε ο πρόεδρος Ζελένσκι, επισημαίνοντας ότι οι περισσότεροι κρατούνταν από το 2022 και πολέμησαν σε πολλά μέτωπα.
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία: 1 νεκρός και 15 τραυματίες πριν την ανακωχή

Ρωσικές επιδρομές στην Ουκρανία προκάλεσαν τουλάχιστον έναν νεκρό και 15 τραυματίες πριν την εφαρμογή κατάπαυσης πυρός για το Πάσχα. Χτύπησαν την Πολτάβα και τη Σούμι, με τραυματίες ανάμεσά τους ανήλικοι και ηλικιωμένοι.