ΓΔ: 2505.37 0.97% Τζίρος: 303.51 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Σι Τζινπίνγκ Κίνα

Ο πρόεδρος της Κίνας δήλωσε πως επιδιώκει επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία

«Ελπίζουμε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα θα επιστρέψουν γρήγορα στην Ευρώπη και σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με τη Γαλλία και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα για να βρούμε τους σωστούς τρόπους επίλυσης της κρίσης», ανέφερε ο Σι Τζινπίνγκ.

Ο Κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, ο οποίος έφτασε στο Παρίσι για επίσημη επίσκεψη, δήλωσε σε άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro ότι σκοπεύει να συνεργαστεί με τη Γαλλία και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα για την επίλυση της κρίσης στην Ουκρανία.

«Ελπίζουμε ότι η ειρήνη και η σταθερότητα θα επιστρέψουν γρήγορα στην Ευρώπη και σκοπεύουμε να συνεργαστούμε με τη Γαλλία και ολόκληρη τη διεθνή κοινότητα για να βρούμε τους σωστούς τρόπους επίλυσης της κρίσης», ανέφερε ο Σι σε σχετική ανάρτησή του.

Οι επίσημες συνομιλίες μεταξύ του Σι Τζινπίνγκ και του Γάλλου προέδρου Εμμανουέλ Μακρόν θα πραγματοποιηθούν αύριο. Μια επίσημη τελετή υποδοχής για τον Σι έχει προγραμματιστεί για αύριο, η οποία θα πραγματοποιηθεί στο ιστορικό συγκρότημα Σπίτι των Αναπήρων στο Παρίσι.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σι Τζινπίνγκ Κίνα
ΔΙΕΘΝΗ

Διπλωματική αποστολή της Κίνας στην Ουκρανία και άλλες ευρωπαϊκές χώρες

Το Πεκίνο στέλνει τον πιο υψηλόβαθμο διπλωμάτη που έχει μεταβεί στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, σημειώνοντας πως πάντα διατηρούσε διάλογο με το Κίεβο σε διπλωματικό επίπεδο.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ουκρανία αντιμέτωπη με καύσωνα και ενεργειακές προκλήσεις λόγω ζημιών

Έως και 38°C αναμένονται στην Ουκρανία αυτή την εβδομάδα, προκαλώντας ανησυχία για το ήδη πληγέν ενεργειακό δίκτυο της χώρας από ρωσικούς βομβαρδισμούς. Προγραμματίστηκαν διακοπές ρεύματος σε τουλάχιστον πέντε περιοχές.
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Λαβρόφ: Η Ευρώπη απειλεί ξανά την παγκόσμια ειρήνη, οι ΗΠΑ δεν είναι πλέον ουδέτερες

Ο Λαβρόφ δήλωσε πως οι ΗΠΑ απομακρύνονται από τον ρόλο του αμερόληπτου μεσολαβητή στον πόλεμο της Ουκρανίας και εντείνουν τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας, ενώ τόνισε πως η στρατιωτική στήριξη της Ευρώπης στην Ουκρανία απειλεί την παγκόσμια ειρήνη.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το Κίεβο θα ορίσει τον εκπρόσωπο της Ευρώπης σε συνομιλίες με Ρωσία

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι η Ουκρανία θα επιλέξει ποιος θα εκπροσωπήσει την Ευρώπη σε διαπραγματεύσεις με τη Ρωσία, υπογραμμίζοντας τις προσπάθειες αναβίωσης της διπλωματίας και τον ρόλο της Ευρώπης ως προς τον διάλογο για τον τερματισμό του πολέμου.