ΓΔ: 2118.27 -0.55% Τζίρος: 263.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Ukrain-Kiev-Dark
Φωτο: Shutterstock

Η Ουκρανία ετοιμάζεται για διακοπές ρεύματος έπειτα από ρωσική επίθεση

Η εθνική εταιρεία ηλεκτρισμού Ukrenergo προειδοποίησε από την πλευρά της πως «από τις 18:00 έως τις 23:00, διακοπές ρεύματος είναι πιθανές σε όλη την Ουκρανία».

Η Ουκρανία προειδοποίησε σήμερα για πιθανές διακοπές ρεύματος στο τέλος της ημέρας, με την εθνική εταιρεία ηλεκτρισμού να προβλέπει μια «ιδιαίτερα δύσκολη» κατάσταση, έπειτα από μια νέα «μαζική» ρωσική επίθεση με στόχο το ουκρανικό ενεργειακό δίκτυο.

«Ο εχθρός δεν εγκαταλείπει τα σχέδιά του να στερήσει από τους Ουκρανούς το φως. Νέα μαζική επίθεση εναντίον της βιομηχανίας μας ενέργειας!», έγραψε στο Telegram ο Ουκρανός υπουργός Ενέργειας Γκερμάν Γκαλουστσένκο.

Οι επιθέσεις αυτές είχαν στόχο εγκαταστάσεις παραγωγής και μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας στις επαρχίες Πολτάβα (ανατολικά), Κιροβοχράντ (κέντρο), Ζαπορίζια (νότια), Λβιβ, Ιβάνο- Φρανκίβσκ και Βινίτσια (δυτικά), διευκρίνισε ο ίδιος.

Στη Χερσώνα, στη νότια Ουκρανία, υπάρχει επίσης «μερική διακοπή ρεύματος» εξαιτίας «των εχθρικών πληγμάτων», επεσήμανε ο κυβερνήτης της Ολεξάντρ Προκούντιν.

Η εθνική εταιρεία ηλεκτρισμού Ukrenergo προειδοποίησε από την πλευρά της πως «από τις 18:00 έως τις 23:00, διακοπές ρεύματος είναι πιθανές σε όλη την Ουκρανία». Ζήτησε από τους πελάτες της να «χρησιμοποιούν τον ηλεκτρισμό με φειδώ» προκειμένου να αντιμετωπίσουν μια κατάσταση που αναμένεται να είναι «ιδιαίτερα δύσκολη».

«Οι Ρώσοι επέφεραν ένα νέο μαζικό πλήγμα σε θερμοηλεκτρικούς και υδροηλεκτρικούς σταθμούς», ανέφερε η εταιρία, προσθέτοντας πως ήταν η πέμπτη «μαζική» επίθεση στο ενεργειακό δίκτυο από τις 22 Μαρτίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτίριο Ουκρανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από ρωσικά πλήγματα

Δύο νεκροί και δεκάδες τραυματίες από ρωσικά πλήγματα σήμερα στην Ουκρανία. Επιθέσεις σε Χερσώνα και Τσερνίχιβ με νεκρούς, μεταξύ αυτών και ένας 42χρονος. Συνεχίζονται οι συγκρούσεις εν μέσω αδιεξόδου στις διαπραγματεύσεις.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έξι ουκρανά παιδιά επιστρέφουν από Ρωσία και επανενώνονται με τις οικογένειες

Έξι παιδιά από την Ουκρανία πρόκειται να επιστρέψουν από τη Ρωσία στις οικογένειές τους, ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος, ενώ ένα έβδομο παιδί θα επιστραφεί αργότερα. Συνολικά, σχεδόν 20.000 παιδιά έχουν μεταφερθεί παράνομα στη Ρωσία.
Επίθεση στο Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία απαντά με επιθέσεις στην πασχαλινή πρόταση εκεχειρίας στην Ουκρανία

Μεγάλης έντασης επιθέσεις σε ουκρανικές ενεργειακές υποδομές εξαπέλυσε η Μόσχα ως απάντηση στην πρόταση του Κιέβου για πασχαλινή εκεχειρία, δήλωσε ο Ζελένσκι, τονίζοντας τη σημασία της διπλωματίας και της στήριξης για ειρήνη.
Μη επανδρωμένο αεροσκάφος αέρα
ΔΙΕΘΝΗ

Τέσσερις νεκροί από σπάνια ημερήσια επίθεση drone της Ρωσίας στην Ουκρανία

Η Ρωσία εξαπέλυσε σπάνια μαζική επίθεση με drones στην Ουκρανία, αφήνοντας τέσσερις νεκρούς στην Τσερκάσι και προκαλώντας σοβαρές ζημιές σε υποδομές. Σε 24 ώρες εκτοξεύτηκαν συνολικά περίπου 700 drones, σύμφωνα με το Κίεβο.
Βολοντίμιρ Ζελένσκι ομιλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Επαφές Ζελένσκι-Ρούτε με Αμερικανούς διαπραγματευτές

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι συμμετείχε σε τηλεδιάσκεψη με Αμερικανούς διαπραγματευτές, παρουσία του επικεφαλής του ΝΑΤΟ Μαρκ Ρούτε, του Στηβ Γουίτκοφ, του Τζάρεντ Κούσνερ και του γερουσιαστή Λίντσεϊ Γκράχαμ.
Εκτόξευση πυραύλου πεδίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανικός στρατός χτύπησε ρωσικό εργοστάσιο πυραυλικών εξαρτημάτων

Ο ουκρανικός στρατός χτύπησε εργοστάσιο εξαρτημάτων πυραύλων στη Μπριάνσκ, σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο. Εντείνονται οι ουκρανικές επιθέσεις εντός Ρωσίας, με στόχο όπλα, ενέργεια και πετρελαϊκές εγκαταστάσεις.