ΓΔ: 1477.69 -0.27% Τζίρος: 79.48 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
fico robert
φώτο: AΠΕ - ΜΠΕ

Reuters: Τραυματισμός του Σλοβάκου πρωθυπουργού μετά από επίθεση

Σύμφωνα με ΜΜΕ της Σλοβακίας ο Ρ. Φίτσο έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο με τραύμα στην κοιλιακή χώρα, ενώ αναφέρουν ότι ο φερόμενος ως δράστης έχει συλληφθεί.

Ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας, Ρ. Φίτσο, δέχθηκε επίθεση με πυροβολισμούς και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο μετά από τραυματισμό του, όπως αναφέρει το Reuters, αλλά και αρκετά ακόμη διεθνή ΜΜΕ, επικαλούμενο τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Το Reuters σημειώνει ότι ο κ. Φίτσο πυροβολήθηκε μπροστά από ένα πολιτιστικό κοινοτικό κέντρο στην πόλη Χάντλοβα, όπου είχε πραγματοποιηθεί κυβερνητική συνεδρίαση. Ακούστηκαν αρκετοί πυροβολισμοί, σύμφωνα με δημοσιογράφους που βρίσκονταν στη σκηνή. Ο Σλοβάκος ηγέτης μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο και ο φερόμενος ως δράστης του συνελήφθη από την αστυνομία.

Κατά τον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό σταθμό TA3 ακούστηκαν τέσσερις πυροβολισμοί και ο πρωθυπουργός της Σλοβακίας χτυπήθηκε στην κοιλιά.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

fico robert
ΔΙΕΘΝΗ

Η ζωή του Ρόμπερτ Φίτσο δεν κινδυνεύει πια αν και συνεχίζει να νοσηλεύεται

«Δεν υπάρχει πλέον άμεσος κίνδυνος για τη ζωή του, όμως η κατάστασή του παραμένει σοβαρή και χρειάζεται εντατική φροντίδα», είπε ο Κάλινακ, ο πιο στενός πολιτικός συνεργάτης του.
fico robert
ΔΙΕΘΝΗ

Η κατάσταση του Ρόμπερτ Φίτσο έχει σταθεροποιηθεί, αλλά παραμένει σοβαρή

Σλοβάκισα υπουργός δήλωσε ότι η δίωρη επιχείρηση της Πέμπτης για την αφαίρεση νεκρού ιστού από πολλαπλά τραύματα από πυροβολισμούς, η οποία δημιούργησε ελπίδες για την ανάρρωσή του, «συνέβαλε σε μια θετική πρόβλεψη» για τον Φίτσο.
ΔΙΕΘΝΗ

Μεταγωγή στο δικαστήριο του δράστη της απόπειρας κατά του Φίτσο στη Σλοβακία

Ο άνδρας, ο οποίος κατονομάστηκε από τα σλοβακικά μέσα ενημέρωσης ως ο 71χρονος ποιητής Γιουράι Σίντουλα, πυροβόλησε πέντε φορές την Τετάρτη τον Σλοβάκο πρωθυπουργό, ο οποίος επλήγη τις τέσσερις.