ΓΔ: 2643.62 1.28% Τζίρος: 333.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Εκτοξευτής πυραύλων Ουκρανίας

Δέκα τραυματίες από ρωσική αεροπορική επίθεση σε καφέ στο Χάρκοβο

Το Χάρκιβ, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, και η γύρω περιοχή έχουν γίνει στόχος ρωσικών επιθέσεων από την έναρξη του πολέμου πλήρους κλίμακας το 2022.

Ρωσική αεροπορική επιδρομή στο Χάρκοβο στη βορειοανατολική Ουκρανία κατέστρεψε σήμερα ένα καφέ, προκάλεσε ζημίες σε μια παρακείμενη σ’ αυτό πολυκατοικία, και πυρκαγιά σ’ ένα πρατήριο βενζίνης, ενώ σύμφωνα με τοπικούς αξιωματούχους τραυματίσθηκαν δέκα άνθρωποι, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας σοβαρά.

«Έχασα τα πάντα» δήλωσε μέσα από τα χαλάσματα του καφέ στο Reuters ο ιδιοκτήτης του Βάχε Οχαντζανιάν. Στο κατάστημά του προκλήθηκε μια μεγάλη ρωγμή από την έκρηξη με αποτέλεσμα κομμάτια της σκεπής και τούβλα να σκορπιστούν δεκάδες μέτρα μακριά.

Στο 12όροφο κτίριο στην απέναντι πλευρά του δρόμου όλα σχεδόν τα παράθυρά του έσπασαν. Περίπου 50 μέτρα μακριά, βρίσκονταν ένα πράσινο τρόλεϊ με όλα του τα παράθυρα να έχουν εκτιναχθεί ενώ η πίσω του πλευρά ήταν καλυμμένη με τεράστια ποσότητα αίματος που είχε συγκεντρωθεί σε μια λακκούβα στην άσφαλτο.

Οι περιφερειακοί εισαγγελείς ανέφεραν ότι ο οδηγός του τρόλεϊ έχασε και τα δύο του πόδια. Η Ρωσία χρησιμοποίησε μια κατευθυνόμενη βόμβα UMPB D-30 που εκτοξεύτηκε από την παραμεθόρια περιοχή του Μπέλγκοροντ, πρόσθεσαν οι εισαγγελείς σε δηλώσεις τους στο Telegram.

Τρεις ακόμη άνθρωποι διακομίσθηκαν στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τον κυβερνήτη της περιοχής Όλεχ Σινεχούμποφ.

Το Χάρκοβο, η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ουκρανίας, και η γύρω περιοχή έχουν γίνει στόχος ρωσικών επιθέσεων από την έναρξη του πολέμου πλήρους κλίμακας το 2022.

Οι επιθέσεις έχουν γίνει πολύ πιο σφοδρές τους τελευταίους μήνες, πλήττοντας πολιτικές και ενεργειακές υποδομές, ενώ οι ρωσικές δυνάμεις άνοιξαν ένα νέο μέτωπο βόρεια της περιφερειακής πρωτεύουσας τις τελευταίες εβδομάδες.

Η Μόσχα αρνείται ότι στοχεύει σκόπιμα αμάχους, αλλά χιλιάδες άνθρωποι έχουν σκοτωθεί και τραυματιστεί κατά την 27μηνη εισβολή της στην Ουκρανία.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εγκαταστάσεις φυσικού αερίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές επιθέσεις σε 400 εγκαταστάσεις της Naftogaz φέτος στην Ουκρανία

Η Ρωσία έχει πραγματοποιήσει φέτος σχεδόν 400 επιθέσεις σε εγκαταστάσεις της ουκρανικής Naftogaz, σύμφωνα με την εταιρεία. Σήμερα, μονάδα φυσικού αερίου στο Χάρκιβ επλήγη από επίθεση ρωσικού drone.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία-ΗΠΑ: Συνομιλίες για την κατεχόμενη πόλη Ολέσκι από Ρωσία

Ουκρανοί και Αμερικανοί διαπραγματευτές συζήτησαν για την κατάσταση στην κατεχόμενη Ολέσκι. Σύμφωνα με τον Νταβίντ Αραχαμία, ίσως υπάρξουν θετικά νέα σύντομα. Οι κάτοικοι ζουν επισιτιστική κρίση λόγω ναρκών και drones.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Πιθανή τριμερής Ρωσίας-ΗΠΑ-Ουκρανίας στο Αμπού Ντάμπι

Ο Κρεμλίνος εξετάζει νέο γύρο τριμερών συνομιλιών Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας στο Αμπού Ντάμπι, στα μέσα Νοεμβρίου, ενώ ο σύμβουλος Ουσακόφ θεωρεί πως η σύγκρουση Ρωσίας-Ουκρανίας οδεύει προς το τέλος της.
Βλαντίμιρ Πούτιν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόθυμη η Μόσχα για νέες συνομιλίες με Ουκρανία τον Νοέμβριο

Ο Πούτιν ενημέρωσε τον απεσταλμένο των ΗΠΑ ότι η Μόσχα είναι ανοιχτή σε συνομιλίες με Ουκρανία και ΗΠΑ για τον τερματισμό του πολέμου, τονίζοντας πως αυτές θα επικεντρωθούν στις εγγυήσεις ασφάλειας και για τις δύο χώρες.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ζητά ενημέρωση από τις ΗΠΑ για τις συνομιλίες Γουίτκοφ-Πούτιν

Η ΕΕ περιμένει από τις ΗΠΑ να την ενημερώσουν για τις συνομιλίες Γουίτκοφ-Πούτιν για τον πόλεμο στην Ουκρανία, μετά την επιστροφή της αμερικανικής αποστολής από τη Ρωσία, δήλωσε η εκπρόσωπος της Κομισιόν, Πάουλα Πίνιο.