ΓΔ: 1480.23 -0.15% Τζίρος: 72.57 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Guardian: Fake news ότι η Ελλάδα είναι πυρηνικός στόχος του Κρεμλίνου

Όπως μεταδίδει η Guardian, oι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα «τσουνάμι» παραπληροφόρησης  ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών.

Η Ελλάδα συγκαταλέγεται στους πιθανούς στόχους παραπληροφόρησης ενόψει των ευρωεκλογών σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Παρατηρητήριο Μέσων Παραπληροφόρησης της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Όπως μεταδίδει η Guardian, oι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές προσπαθούν να αντιμετωπίσουν ένα «τσουνάμι» παραπληροφόρησης  ενόψει των κρίσιμων ευρωεκλογών.

Ειδικότερα, η Guardian αναφέρει ότι μεταξύ των fake news που εντοπίστηκαν είναι και πληροφορίες ότι «η Ελλάδα αποτελεί πυρηνικό στόχο για το Κρεμλίνο».

Μεταξύ των άλλων ψευδών ειδήσεων που κυκλοφορούν είναι ότι ετοιμάζεται απευθείας επίθεση κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης από τη Ρωσία, καθώς και ότι η Κίνα θα κηρύξει τον πόλεμο στο ΝΑΤΟ αν τα μέλη της συμμαχίας επιτεθούν στη Ρωσία. 

Στην Πορτογαλία, κυκλοφορεί βίντεο που υποτίθεται ότι δείχνει πυρηνικά όπλα που ετοιμάζεται να χρησιμοποιήσει το Κρεμλίνο. 

Στην Ισπανία, υπάρχουν ψευδείς ισχυρισμοί για αύξηση της ανεργίας των νέων που κυκλοφορούν στο X και καταρρίπτονται από το InfoVeritas.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μισέλ: Η προεδρία της ΕΕ δεν έχει εντολή να συνδιαλέγεται με τη Ρωσία

Στην ανάρτησή του στην πλατφόρμα Χ, ο Σαρλ Μισέλ επισημαίνει ότι «το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο είναι σαφές: η Ρωσία είναι ο επιτιθέμενος, η Ουκρανία είναι το θύμα. Καμία συζήτηση για την Ουκρανία δεν μπορεί να γίνει χωρίς την Ουκρανία».
ΔΙΕΘΝΗ

Ξεκίνησαν οι ενταξιακές διαπραγματεύσεις της Ουκρανίας με την ΕΕ

«Πριν από λίγες μέρες ξεκινήσαμε τις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ουκρανία. Αυτό είναι ένα επιπλέον βήμα και δείχνει την προσωπική σας αποφασιστικότητα και την ηγεσία σας» είπε ο Σ. Μισέλ στον Β. Ζελένσκι.
ΔΙΕΘΝΗ

Σιλιάνοφσκα: Έχω το προσωπικό δικαίωμα να χρησιμοποιώ τον όρο «Μακεδονία»

Η νέα πρόεδρος της Βόρειας Μακεδονίας, κατά την ορκωμοσία της, στις 12 Μαϊου αποκάλεσε τη χώρα «Μακεδονία», παρά το γεγονός ότι στο κείμενο του όρκου που της υπαγορεύτηκε, η χώρα αναφερόταν «Βόρεια Μακεδονία».
ΔΙΕΘΝΗ

Υπέρ της κοινής ελληνο-πολωνικής αντιπυραυλικής ασπίδας ο Ζ. Μπορέλ

«Έχουμε μια εσωτερική αγορά για εμπορικές συναλλαγές, γιατί να μην έχουμε ένα κοινό αμυντικό αεροπορικό σύστημα, προκειμένου να υπερασπιστούμε ολόκληρο τον εναέριο χώρο με μια κοινή δυνατότητα;» είπε ο Μπορέλ.
ΔΙΕΘΝΗ

Πλαίσιο περιοριστικών μέτρων της ΕΕ για παραβιάσεις δικαιωμάτων στη Ρωσία

«Η απόφαση για τη θέσπιση αυτού του νέου καθεστώτος κυρώσεων αποτελεί μέρος της απάντησης της ΕΕ στην επιταχυνόμενη και συστηματική καταστολή στη Ρωσία», αναφέρει η ανακοίνωση του Συμβουλίου.