ΓΔ: 2471.78 -0.52% Τζίρος: 362.91 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Πλημμύρες στο Πακιστάν
Εναέρια εικόνα από πλημμυρισμένη αγροτική περιοχή στο Πακιστάν, αναδεικνύοντας τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

Έξι νεκροί και 2000 τουρίστες αποκλεισμένοι από πλημμύρες στην Ινδία

«Βρέχει ασταμάτητα επί 36 ώρες. Ο δρόμος προς το βόρειο Σικίμ έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία, αποκόπτοντας τη σύνδεση με την περιοχή», δήλωσε ο Χεμ Κουμάρ Τσέτρι, αξιωματούχος της περιοχής.

Την ζωή τους έχουν χάσει τουλάχιστον έξι άνθρωποι αυτή την εβδομάδα στην Ινδία και περίπου 2.000 τουρίστες αποκλείστηκαν στο ινδικό κρατίδιο Σικίμ των Ιμαλαΐων από τις κατολισθήσεις και τις πλημμύρες που σημειώθηκαν έπειτα από σφοδρές βροχοπτώσεις, ανακοίνωσαν χθες αξιωματούχοι. Άλλοι τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στην περιοχή Ταπλετζούνγκ, η οποία συνορεύει με το Σικίμ στην Ινδία έπειτα από κατολίσθηση μετά τις καταρρακτώδεις βροχές που προκάλεσαν πλημμύρες και παρέσυραν το σπίτι τους ενώ κοιμούνταν.

Σφοδρές βροχοπτώσεις προκάλεσαν κατολισθήσεις σε πολλές περιοχές στo Μανγκάν, που καλύπτει την περιοχή βόρεια του Σικίμ και βρίσκεται περίπου 100 χιλιόμετρα βόρεια της πρωτεύουσας του κρατιδίου, της Γκανγκτόκ, ανακοίνωσε η τοπική κυβέρνηση του κρατιδίου αυτού της βορειοανατολικής Ινδίας.

«Βρέχει ασταμάτητα επί 36 ώρες. Ο δρόμος προς το βόρειο Σικίμ έχει καταστραφεί σε πολλά σημεία, αποκόπτοντας τη σύνδεση με την περιοχή», δήλωσε ο Χεμ Κουμάρ Τσέτρι, αξιωματούχος της περιοχής.

«Οι τουρίστες που έχουν αποκλειστεί είναι όλοι ασφαλείς, αλλά δεν έχουμε μπορέσει να τους απομακρύνουμε εξαιτίας των καταστροφών», είπε ο ίδιος και πρόσθεσε ότι 11 από αυτούς είναι ξένοι τουρίστες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Νίκος Ταγαράς στο γραφείο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Το ΤΕΕ αποχαιρετά τον Νίκο Ταγαρά, σημαντικό μηχανικό και πολιτικό

Το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας και ο τεχνικός κόσμος αποχαιρετούν με θλίψη τον Νίκο Ταγαρά, πολιτικό μηχανικό και υφυπουργό, που έφυγε από τη ζωή στις 29 Μαΐου σε ηλικία 70 ετών. Μάχιμος μηχανικός και ουσιαστικός πολιτικός.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Ρεκόρ ζέστης Μαΐου στη μισή Γαλλία με πρωτόγνωρες θερμοκρασίες

Πάνω από το 50% της Γαλλίας σημείωσε τουλάχιστον ένα μηνιαίο ρεκόρ υψηλής θερμοκρασίας στο πρόσφατο κύμα ζέστης, καθιστώντας τον Μάιο «πρωτόγνωρο», σύμφωνα με τη Météo-France, με πάνω από 370 νέα θερμοκρασιακά ρεκόρ.
Μπιγκ Μπεν Λονδίνο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιστορικό ρεκόρ ζέστης Μαΐου στη Βρετανία με 33,5 βαθμούς Κελσίου στο Λονδίνο

Με 33,5°C κοντά στο Λονδίνο, το Ηνωμένο Βασίλειο σημείωσε τη μεγαλύτερη θερμοκρασία Μαΐου που έχει καταγραφεί, ξεπερνώντας το ρεκόρ του 1922 και 1944. Η μέτρηση έγινε στο Χίθροου, ενώ ενδέχεται να ανέβει κι άλλο η θερμοκρασία.
Ηλιοβασίλεμα σε πόλη
ΔΙΕΘΝΗ

Νέος όρος στην Ιαπωνία για ημέρες καύσωνα με θερμοκρασίες άνω των 40°C

Η Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία υιοθέτησε τον όρο «αφόρητα ζεστές ημέρες» για θερμοκρασίες 40°C και άνω, ώστε να ενημερώνει καλύτερα το κοινό, καθώς τα ακραία κύματα ζέστης γίνονται συχνότερα λόγω της κλιματικής αλλαγής.
Καπνός πόλης
ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ηράκλειο: Αποπνικτική ατμόσφαιρα από σκόνη, περιορίστε τις μετακινήσεις

Πυκνή αφρικανική σκόνη έχει καλύψει την Κρήτη και οι Αρχές ζητούν περιορισμό άσκοπων μετακινήσεων. Χαμηλή ορατότητα και ισχυροί άνεμοι προκαλούν προβλήματα, κυρίως στο Αεροδρόμιο Ηρακλείου «Ν. Καζαντζάκης».
Βροχή σε τζάμι
ΔΙΕΘΝΗ

Πορτογαλία: Ρεκόρ βροχοπτώσεων για τον Φεβρουάριο τα τελευταία 47 χρόνια

Ο φετινός Φεβρουάριος είναι ο πιο βροχερός μήνας στην Πορτογαλία εδώ και 47 χρόνια, με βροχές τρεις φορές πάνω από τον μέσο όρο, σύμφωνα με την IPMA. Πάνω από τις μισές περιοχές ξεπέρασαν ήδη τον ετήσιο μέσο όρο βροχόπτωσης.