ΓΔ: 2514.85 1.35% Τζίρος: 207.25 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 16:09:36
Φωτο: Shutterstock

Περιορίζει τα επαγγελματικά ταξίδια από και προς την Ιταλία η JPMorgan

Η τράπεζα ανέφερε ότι για όλα τα ταξίδια στην Ιταλία θα απαιτείται προηγουμένως έγκριση από τη διεύθυνση. Συνολικά 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κοροναϊό στην Ιταλία.

Η JPMorgan αποφάσισε να περιορίσει τα επαγγελματικά ταξίδια από και προς την Ιταλία ώστε να προλάβει την εξάπλωση του κοροναϊού, σύμφωνα με ένα υπόμνημα που στάλθηκε σε υπαλλήλους της και το οποίο περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.

Η τράπεζα ανέφερε ότι για όλα τα ταξίδια στην Ιταλία θα απαιτείται προηγουμένως έγκριση από τη διεύθυνση.

Σημειώνεται επίσης ότι όλοι οι εργαζόμενοι που εδρεύουν στην Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Αφρική και επέστρεψαν στις βάσεις τους από τη βόρεια Ιταλία μέσα στις τελευταίες 14 ημέρες, θα πρέπει να εργάζονται από τα σπίτια τους, εφόσον έχουν παρουσιάσει συμπτώματα παρόμοια με αυτά της γρίπης.

Όσοι δεν έχουν συμπτώματα αλλά επισκέφθηκαν κάποιον από τους 12 δήμους στη βόρεια Ιταλία όπου έχουν καταγραφεί τα περισσότερα κρούσματα, θα χρειαστεί επίσης να εργάζονται από τα σπίτια τους για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Συνολικά 11 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τον κοροναϊό στην Ιταλία

Τα τελευταία τρία θύματα ήταν ένας 84χρονος από το Nembro της  επαρχίας Bergamo, ένας 91χρονος από το San Fiorano και μια 83χρονη από την πόλη Codogno, της επαρχίας Lodi και μία 76χρονη που νοσημευόταν στο Τρεβίζο.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που δόθηκαν από την ιταλική υπηρεσία Πολιτικής Προστασίας, συνολικά 322 άτομα έχουν μολυνθεί από τον Covid-19 στη γείτονα χώρα, με τη μεγάλη πλειονότητα να καταγράφεται στο βόρειο τμήμα.

Παγκοσμίως, η επιδημία έχει πλήξει περισσότερα από 80.000 άτομα (περίπου 78.000 μόνο στην Κίνα).

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόρα Μπακογιάννη Βουλή
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κοινή συνεδρίαση Βουλής και Ιταλικής Γερουσίας για Τουρκία – Μπακογιάννη: Δεν αγνοούμε τις εξελίξεις

Ελλάδα και Ιταλία επιβεβαίωσαν τον στρατηγικό τους ρόλο ως πυλώνες σταθερότητας στη Μεσόγειο, κατά τη συνάντηση επιτροπών Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων των δύο χωρών, τονίζοντας τη σημασία της συνεργασίας τους στις σύγχρονες προκλήσεις.
Θερμόμετρο καύσωνα
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Πέντε θάνατοι από καύσωνα σε 24 ώρες

Πέντε θύματα άφησε στην Ιταλία το νέο κύμα καύσωνα, με 25 πόλεις σε ύψιστο συναγερμό. Από αύριο αναμένονται ισχυρές βροχές στα βόρεια. Μουσεία, γυμναστήρια και πολιτιστικά κέντρα λειτουργούν δωρεάν ως καταφύγια δροσιάς.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: «Δεν έχω αντιαμερικανική στάση ούτε ήμουν υποταγμένη»

Η Τζόρτζια Μελόνι δήλωσε πως δεν είναι αντιαμερικανίδα, ούτε υπήρξε ποτέ υποταγμένη, επισημαίνοντας τη σημασία της ενότητας της Δύσης. Σχολιάζοντας δηλώσεις του ΝΑΤΟ, υπογράμμισε την ανάγκη σαφούς ενημέρωσης και προσοχής.
Ελικόπτερο διάσωσης Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Αγνοείται στη λίμνη Βίκο ο σύζυγος υπουργού

Ο σύζυγος της Ιταλίδας υπουργού Οικογένειας, Λουίτζι Καβαλάρι, αγνοείται στη λίμνη Βίκο, 80 χλμ. από τη Ρώμη, αφού έπεσε από βάρκα όπου βρισκόταν με τη σύζυγό του. Δεν έχει διευκρινιστεί πώς βρέθηκε στο νερό.
Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Ικανοποίηση της κυβέρνησης για τη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου

Η ιταλική κυβέρνηση χαιρετίζει τη συμφωνία Ισραήλ-Λιβάνου, αναγνωρίζοντας τη συμβολή των ΗΠΑ, και υπογραμμίζει τη σημασία της εκεχειρίας και της διαρκούς ειρήνης. Η Ιταλία δηλώνει πως θα συνεχίσει να στηρίζει τις σχετικές προσπάθειες.
ΟΗΕ σημαίες εξωτερικά
ΔΙΕΘΝΗ

Λίβανος: Ο Αούν επικροτεί τις γαλλοϊταλικές προσπάθειες για νέο συνασπισμό

Ο πρόεδρος του Λιβάνου, Ζοζέφ Αούν, χαιρέτισε τις προσπάθειες Γαλλίας και Ιταλίας για τη δημιουργία πολυεθνικού συνασπισμού που θα αντικαταστήσει τη δύναμη του ΟΗΕ, η οποία λήγει το 2026, τονίζοντας τη στήριξη στη σταθερότητα της χώρας.