ΓΔ: 2285.48 0.05% Τζίρος: 74.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:59:43
Χάπια καινοτόμων φαρμάκων
Διάσπαρτα χάπια από ανοιχτό δοχείο, σχετικό με φαρμακεία και φαρμακοβιομηχανία.

Οι αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες ενώνουν δυνάμεις κατά του κοροναϊού

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο οι αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες έδειξαν διάθεση να συνεργαστούν ώστε να αναπτυχθεί όσο πιο σύντομα γίνεται ένα νέο εμβόλιο κατά του κοροναϊού που έχει στοιχίσει την ζωή σε 3.000 άτομα παγκοσμίως.

Οι αμερικανικές φαρμακοβιομηχανίες σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στον Λευκό Οίκο έδειξαν την διάθεση να συνεργαστούν για να αναπτυχθεί εμβόλιο και φάρμακα ώστε να αντιμετωπιστεί ο νέος κοροναϊός που συνεχίζει να εξαπλώνεται, ωστόσο παρά τις πιέσεις που δέχθηκαν από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ σημείωσαν πως το εμβόλιο θα είναι έτοιμο σε 12 με 18 μήνες.

Μέχρι στιγμής ο νέος κοροναϊός έχει παρουσιαστεί σε περισσότερες από 60 χώρες και έχουν υπάρξει περισσότεροι από 3.000 νεκροί. Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ απαίτησε να υπάρξει συνεργασία ώστε να επιταχυνθεί η ανάπτυξη νέων φαρμάκων για να αντιμετωπιστεί ο ιός.

Ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Μάικ Πενς που έχει οριστεί επικεφαλής του κρατικού μηχανισμού για την αντιμετώπιση του κοροναϊού δήλωσε πως «η είδηση που προκύπτει από αυτή τη συνάντηση είναι ότι ήδη σχηματίστηκε μια κοινοπραξία (…). Ξέρουμε ότι (οι εταιρείες) θα συνεργαστούν για τη δημιουργία φαρμάκων και νέου εμβολίου», Επιπλέον διαβεβαίωσε πως ο κίνδυνος για τους Αμερικανούς πολίτες να προσβληθούν από το νέο κοροναϊό παραμένει χαμηλός.

Ανάμεσα στους συμμετέχοντες ήταν οι διευθύνοντες σύμβουλοι των Gilead Sciences Inc, Regeneron Pharmaceuticals Inc, Moderna Inc και GlaxoSmithKline Plc, καθώς και επικεφαλής των διευθύνσεων έρευνας και ανάπτυξης των Pfizer Inc, Johnson & Johnson και Sanofi SA, που εργάζονται για την ανάπτυξη φαρμάκων και εμβολίων για την αντιμετώπιση του SARS-CoV-2.

Ο Ντόναλντ Τραμπ πίεσε τους διευθύνοντες να επιταχύνουν τα χρονοδιαγράμματά τους για την ανάπτυξη εμβολίου και φάνηκε να εκλαμβάνει την εκτίμηση ορισμένων από τα διευθυντικά στελέχη ως ένδειξη πως το εμβόλιο θα είναι έτοιμο για χρήση μέσα σε μερικούς μήνες. «Μοιάζετε να ξέρετε ποια είναι η απάντηση σε αυτό. Κάντε το. Το χρειαζόμαστε», είπε ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος.

Για τον χρόνο που θα χρειαστεί για να είναι έτοιμο το εμβόλιο, ο Τραμπ δήλωσε πως άκουσε από τα στελέχη των φαρμακοβιομηχανιών να μιλούν για ένα φάσμα που κυμαίνεται από τους 3-4 μήνες ως τον έναν χρόνο. Ωστόσο, ο Δρ. Άντονι Φάουτσι, επικεφαλής του Εθνικού Ινστιτούτου Αλλεργιών και Μολυσματικών Ασθενειών τόνισε πως το εμβόλιο θα μπορεί να χρησιμοποιηθεί το λιγότερο σε έναν με ενάμιση χρόνο, με τις διευθύνοντες των εταιρειών να διαβεβαιώνουν πως ίσως κυκλοφορήσουν νωρίτερα από αυτό το διάστημα κάποια φάρμακα.

Στην επιτάχυνση της ανάπτυξης των φαρμάκων που θα αντιμετωπίσουν τον ιό ελπίζει ο Ντόναλντ Τραμπ, με τα κορυφαία στελέχη όμως να υπογραμμίζουν πως είναι απαραίτητες οι κλινικές μελέτες που θα εγγυηθούν την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα του εμβολίου.Η Pfizer ανέφερε μετά τη συνάντηση ότι έχει εντοπίσει κάποιες αντιιικές συνθέσεις που μπορεί να είναι αποτελεσματικές και άφησε να εννοηθεί πως μπορεί να αρχίσουν κλινικές δοκιμές τους ως το τέλος του χρόνου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Λευκός Οίκος ΗΠΑ
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συμφωνία για τη μείωση τιμών φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας

Ο Τραμπ ανακοίνωσε συμφωνία με τις φαρμακοβιομηχανίες Novo Nordisk και Eli Lilly για μείωση τιμών στα φάρμακα κατά του διαβήτη και της παχυσαρκίας, Wegony και Zepbound, τα οποία ανήκουν στη νέα γενιά θεραπειών GLP-1.
Ντόναλντ Τραμπ συνέντευξη
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Ο Τραμπ προτείνει 50% αύξηση άμυνας και περικοπές σε υγεία, NASA

Ο Λευκός Οίκος προτείνει για το 2027 αύξηση αμυντικών δαπανών κατά 50%, ενίσχυση των σωμάτων ασφαλείας και μειώσεις σε υγεία, περιβάλλον, NASA και ανθρωπιστική βοήθεια. Αν εφαρμοστεί, ο αμυντικός προϋπολογισμός φτάνει 1,5 τρισ. δολάρια.
σημαία του Μεξικού
ΔΙΕΘΝΗ

Μεξικό: Η Σέινμπαουμ κρατά τη συμφωνία με την Κούβα για γιατρούς

Η πρόεδρος του Μεξικού, Κλαούδια Σέινμπαουμ, δήλωσε πως η κυβέρνηση θα διατηρήσει τη συμφωνία με την Κούβα για Κουβανούς γιατρούς, παρά τις πιέσεις των ΗΠΑ. Γιατροί εργάζονται σε απομακρυσμένες περιοχές από το 2022.
Γιατρός με στηθοσκόπιο
ΔΙΕΘΝΗ

Αύξηση θανάτων από καρδιακή προσβολή σε ενήλικες κάτω των 55 στις ΗΠΑ

Αύξηση στους θανάτους από καρδιακή προσβολή παρατηρήθηκε σε άτομα κάτω των 55 ετών στις ΗΠΑ, με τις γυναίκες να κινδυνεύουν περισσότερο από τους άνδρες και να λαμβάνουν λιγότερες επεμβάσεις, σύμφωνα με νέα έρευνα.
Γιατρός με στηθοσκόπιο
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Έκθεση προειδοποιεί για αύξηση καρδιαγγειακών στις γυναίκες ως το 2050

Η Αμερικανική Καρδιολογική Εταιρεία προειδοποιεί για σημαντική άνοδο καρδιαγγειακών νοσημάτων στις γυναίκες των ΗΠΑ τα επόμενα 25 χρόνια, με αύξηση υπέρτασης, διαβήτη και παχυσαρκίας.
Ντόναλντ Τραμπ Γροιλανδία
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Αποστολή πλωτού νοσοκομείου από ΗΠΑ στη Γροιλανδία

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε συνεργασία με τον κυβερνήτη Λουιζιάνα, Τζεφ Λάντρι, για την αποστολή πλωτού νοσοκομείου στη Γροιλανδία, στηρίζοντας άρρωστους κατοίκους του νησιού. Το σχέδιο παρουσιάστηκε στο Truth Social.