ΓΔ: 0 0.00% Τζίρος: 0.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 09:57:18
Στολές γερμανικού στρατού με σημαία

Ανησυχία στη Γερμανία για πιθανότητα νέου σαμποτάζ κοντά σε στρατόπεδο

Αρκετοί Γερμανοί πολιτικοί έχουν υποδείξει πιθανή ευθύνη της Ρωσίας στις υποθέσεις μόλυνσης νερού σε περιοχές της Γερμανίας, εκτιμώντας ότι εντάσσονται σε έναν υβριδικό πόλεμο που συνδέεται με τη στήριξη προς το Κίεβο.

Νέα προειδοποίηση για πιθανή εσκεμμένη μόλυνση του πόσιμου νερού σε στρατώνα εκδόθηκε σήμερα, κοντά στο σημείο αντίστοιχου περιστατικού που συνέβη πριν από δύο ημέρες, όπως ανακοίνωσαν οι τοπικές αρχές.

Ο δήμος του Μέχερνιχ, κοντά στην Κολονία, στο δυτικό τμήμα της χώρας, έκανε λόγο για παράνομη είσοδο στην τοπική μονάδα επεξεργασίας και διανομής πόσιμου νερού, διευκρινίζοντας ότι τροφοδοτούσε μεταξύ άλλων μια βάση της Μπούντεσβερ. «Λόγω της εισβολής στην εγκατάσταση διανομής πόσιμου νερού της πόλης του Μέχερνιχ, υπάρχει πιθανότητα το πόσιμο νερό να έχει μολυνθεί με τρόπο επικίνδυνο για την υγεία», όπως ανακοίνωσαν ο δήμος και η υγειονομική υπηρεσία του Μέχερνιχ.

Η πόλη κάλεσε τους κατοίκους να μην πίνουν νερό βρύσης, ούτε να το χρησιμοποιούν για να πλένονται, «λόγω των γεγονότων που συνέβησαν στη βάση της Μπούντεσβερ στην Κολονία». Διευκρίνισε ότι ο φράκτης ασφαλείας γύρω από το σύστημα επεξεργασίας του νερού είχε παραβιαστεί.

Ο Τόμας Χάμπαχ, τοπικός αξιωματούχος, πρόσθεσε ότι η εισβολή αποκαλύφθηκε από περίπολο του στρατού, καθώς ενισχύθηκαν οι έλεγχοι μετά τις πρόσφατες υπόνοιες για δολιοφθορά στην Κολονία. Η εγκατάσταση πόσιμου νερού διαθέτει σύστημα συναγερμού που δεν λειτούργησε, πρόσθεσε ο ίδιος.

Προχθές, Τετάρτη, οι φόβοι για δολιοφθορά προκάλεσαν προειδοποιήσεις ασφαλείας σε δύο στρατιωτικές βάσεις στη χώρα, τη μία της Αεροπορίας στην Κολονία, που συμμετέχει στην παροχή στρατιωτικής βοήθειας στην Ουκρανία, και η άλλη του ΝΑΤΟ.

Στην Κολονία, οι αρχές επίσης ανακάλυψαν μια τρύπα στον φράκτη γύρω από μια μονάδα πόσιμου νερού που τροφοδοτούσε τον στρατώνα και την οποία απέκλεισαν. Οι έλεγχοι που έγιναν δεν έχουν επιβεβαιώσει έως τώρα μόλυνση.

Παράλληλα, το ΝΑΤΟ έκανε λόγο για απόπειρα εισβολής στην αεροπορική βάση του Γκεϊλενκίρχεν, όπου βρίσκονται βάσεις αναγνωριστικών αεροσκαφών AWACS, χωρίς ωστόσο να στοιχειοθετείται σύνδεση μεταξύ των δύο περιστατικών. «Τα περιστατικά αυτά δείχνουν ότι πρέπει να παραμείνουμε σε επαγρύπνηση», δήλωσε ο υπουργός Άμυνας Μπόρις Πιστόριους.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Έκδοση Ουκρανού από την Ισπανία στη Γερμανία για ρωσική κατασκοπεία

Ουκρανός ύποπτος για κατασκοπεία υπέρ Ρωσίας εκδόθηκε από Ισπανία στη Γερμανία και τελεί υπό κράτηση. Συνελήφθη κοντά στην Αλικάντε τον Μάρτιο, αφέθηκε ελεύθερος με εγγύηση και τώρα εκδόθηκε βάσει εντάλματος της γερμανικής δικαιοσύνης.
Μπόρις Πιστόριους πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Πιστόριους: Τέχνασμα οι δηλώσεις Πούτιν για διαπραγματεύσεις στην Ουκρανία

Ο Μπόρις Πιστόριους χαρακτήρισε τις δηλώσεις Πούτιν για διαπραγματεύσεις ως πιθανό τέχνασμα και ανακοίνωσε νέα γερμανοουκρανικά εξοπλιστικά προγράμματα, με έμφαση στα μη επανδρωμένα συστήματα και την από κοινού ανάπτυξή τους.
Γερμανικό Κοινοβούλιο
ΔΙΕΘΝΗ

Η Γερμανία απορρίπτει διαμεσολάβηση Σρέντερ για την Ουκρανία

Η γερμανική κυβέρνηση απέρριψε την πρόταση Πούτιν για διαμεσολάβηση του Σρέντερ στον πόλεμο Ουκρανίας, τονίζοντας πως οι αρμόδιοι φορείς της Ευρώπης είναι γνωστοί και ότι το Βερολίνο θα συνεχίσει να συμμετέχει στις προσπάθειες ειρήνης.
σημαία Ευρωπαϊκής Ένωσης
ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία: Επιφυλάξεις για ρόλο Σρέντερ ως μεσολαβητή στην Ουκρανία

Ο Γκύντερ Κριχμπάουμ δήλωσε πως ο Γκέρχαρντ Σρέντερ δεν μπορεί να θεωρηθεί ουδέτερος διαμεσολαβητής λόγω της στενής σχέσης του με τον Πούτιν, απορρίπτοντας την πρότασή του να μεσολαβήσει στον πόλεμο Ουκρανίας–Ρωσίας.
Σημαίες ΗΠΑ και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η πίεση από ΗΠΑ και ΕΕ θα κρίνει το τέλος του πολέμου

Ο Ζελένσκι δήλωσε ότι το τέλος του πολέμου εξαρτάται από την πίεση ΗΠΑ-ΕΕ προς τον Πούτιν. Τόνισε ότι η Ρωσία δεν έχει πετύχει τον στόχο της, ενώ εξέφρασε διάθεση για συνομιλίες και άνοιγμα σε συμβιβασμό για τα εδαφικά ζητήματα.