ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Υπέρ της «δημοσιονομικής τόνωσης» λόγω κοροναϊού τάσσεται ο Γάλλος ΥΠΟΙΚ

Ο Μπρουνό Λεμέρ εξέφρασε την ελπίδα ότι το σημερινό Eurogroup θα στηρίξει την άποψη ότι η δημοσιονομική τόνωση μπορεί να μειώσει τις επιπτώσεις της επιδημίας 

Υπέρ της χρήσης της δημοσιονομικής τόνωσης προκειμένου να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές επιπτώσεις από την επιδημία του κοροναϊού στην ευρωπαϊκή οικονομία, τάχθηκε ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών, Μπρουνό Λεμέρ, εκφράζοντας παράλληλα την ελπίδα ότι το θέμα θα τεθεί στη σημερινή έκτακτη τηλεδιάσκεψη του Eurogroup

«Εύχομαι να θέσουμε στο τραπέζι την πιθανότητα να χρησιμοποιήσουμε το δημοσιονομικό εργαλείο εάν αντιληφθούμε μέσα στις επόμενες εβδομάδες ότι η ανάπτυξη της ευρωζώνης πλήττεται πραγματικά σοβαρά», δήλωσε ο υπουργός στο BFM Business μερικές ώρες πριν τη σύγκληση του Eurogroup. «Το καλύτερο όπλο σήμερα δεν είναι η νομισματική πολιτική», δήλωσε.

Ο Λεμέρ δήλωσε ότι η δυνατότητα να χρησιμοποιηθεί η δημοσιονομική τόνωση αναφέρθηκε στην ανακοίνωση που εξέδωσε χθες η G7, η Ομάδα των 7 πλουσιότερων οικονομιών (Γερμανία, Καναδάς, ΗΠΑ, Γαλλία, Μεγάλη Βρετανία, Ιταλία και Ιαπωνία).

«Ελπίζω ότι αυτό το εργαλείο θα υπάρχει στη σημερινή ανακοίνωση του Eurogroup», πρόσθεσε ο Λεμέρ. «Είναι αλήθεια ότι η συζήτηση αφορά αυτό», πρόσθεσε, αφήνοντας να εννοηθεί ότι οι 19 χώρες της ευρωζώνης δεν συμφωνούν απαραίτητα να συμπεριλάβουν αυτή την αναφορά στο κείμενο που θα δημοσιοποιηθεί μετά τη συνεδρίασή τους.

Οπως θυμίζει το ΑΠΕ, εδώ και πολλά χρόνια, οι διεθνείς θεσμοί, όπως το ΔΝΤ και ο ΟΟΣΑ, καθώς και χώρες όπως η Γαλλία καλούν επανειλημμένα τη Γερμανία να προχωρήσει σε δημοσιονομική τόνωση προκειμένου να στηρίξει την οικονομία της ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Γερμανία – Γαλλία υψώνουν τείχος προστασίας της οικονομίας

Εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ θα διαθέσουν Βερολίνο και Παρίσι για να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα από τις παρενέργειες της πανδημίας του κορονοϊού. Νέες γραμμές άμυνας θα αναζητήσει το Eurogroup.