ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Σταθερό το κόστος των νέων επιχειρηματικών δανείων στην ευρωζώνη

Αμετάβλητο έμεινε το κόστος των νέων επιχειρηματικών δανείων στην Ευρωζώνη τον Ιανουάριο, σύμφωνα με στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Όπως αναφέρουν τα στοιχεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας, το κόστος των νέων επιχειρηματικών δανείων στην ευρωζώνη παρέμεινε αμετάβλητο τον Ιανουάριο.

Συγκεκριμένα, ο σύνθετος δείκτης κόστους δανεισμού για νέα δάνεια στις επιχειρήσεις διατηρήθηκε αμετάβλητος στο 1,55% και ο αντίστοιχος δείκτης για νέα στεγαστικά δάνεια σε νοικοκυριά παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητος στο 1,44%,

Τον ίδιο μήνα, το μέσο επιτόκιο νέων προθεσμιακών καταθέσεων στην ευρωζώνη από επιχειρήσεις μειώθηκε κατά 7 μονάδες βάσης στο -0,04% και το επιτόκιο για καταθέσεις μίας ημέρας έμεινε αμετάβλητο στο 0,01%.

Αντίθετα, το μέσο επιτόκιο για νέες προθεσμιακές καταθέσεις από νοικοκυριά αυξήθηκε κατά 4 μονάδες βάσης στο 0,32% και το επιτόκιο για καταθέσεις μίας ημέρας παρέμεινε σε γενικές γραμμές αμετάβλητο στο 0,02%.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤ: Αναγκαία η αύξηση της αποδοτικότητας για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Όπως διαπιστώνει η ΕΚΤ στη διαδικασία εποπτικού ελέγχου και αξιολόγησης (SREP) οι τράπεζες δείχνουν ανθεκτικότητα, αλλά υφίστανται ακόμη ευπάθειες σε αρκετούς τομείς, ιδίως όσον αφορά τον πιστωτικό κίνδυνο.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

ΕΚΤ: Πιο αυστηροί οι κανόνες για τα δάνεια στην ευρωζώνη

Οι τράπεζες αναφέρθηκαν στην επιδείνωση των γενικών οικονομικών προοπτικών, τον αυξημένο πιστωτικό κίνδυνο των δανειοληπτών και μία μικρότερη ανοχή στον κίνδυνο ως λόγους για πιο αυστηρή πολιτική δανειοδοτήσεων.
Enria, SSM, trapezes
ΔΙΕΘΝΗ

Ενρία: Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός στις τράπεζες της Ευρωζώνης

Ο Ενρία πρότεινε μία διαδικασία με την οποία το Ενιαίο Εποπτικό Συμβούλιο (SRB) της ΕΕ θα δίνει το σήμα για εκκαθάριση, την οποία όμως θα πρέπει να εγκρίνουν οι εθνικές αρχές εκκαθάρισης (NRA).