ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: ΑΠΕ

«Ανώμαλη προσγείωση» της βρετανικής Flybe λόγω κοροναϊού 

Ο βρετανικός αερομεταφορέας Flybe ανακοίνωσε ότι διακόπτει τη λειτουργία του, καθώς η επιδημία του κοροναϊού προκάλεσε ακόμη μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα.

Τη διακοπή της λειτουργίας της ανακοίνωσε η βρετανική αεροπορική εταιρεία Flybe, θέτοντας σε κίνδυνο 2.000 θέσεις εργασίας, καθώς η επιδημία του κοροναϊού αποτέλεσε τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι των οικονομικών της προβλημάτων. Στην ιστοσελίδά της η εταιρεία ξεκαθαρίζει στους πελάτες να «μην ταξιδέψουν προς το αεροδρόμιο» εκτός εάν έχουν κλείσει θέση με κάποιον άλλο αερομεταφορέα.

Ο βρετανικός αερομεταφορέας βρίσκονταν υπό ειδική διαχείριση και κατόρθωσε μετά βίας να μη χρεοκοπήσει στις αρχές του 2020, αλλά μετά από τα προβλήματα που δημιούργησε στις αεροπορικές μεταφορές ο κοροναϊός, τελικά... υπέκυψε.

Ο επικεφαλής της εταιρείας, Μαρκ Άντερσον, σε επιστολή του προς τους εργαζομένους αναφέρει ότι «παρά τις προσπάθειές μας, δεν έχουμε καμία εναλλακτική, καθώς δεν κατορθώσαμε να βρούμε μία βιώσιμη λύση ώστε να συνεχίσουμε να λειτουργούμε.
Λυπάμαι βαθύτατα που δεν κατορθώσαμε να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη χρηματοδότησδη».

Από την πλευρά της η βρετανική κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι θα βοηθήσει τους εργαζομένους της Flybe στην εύρεση νέας εργασίας, ενώ θα συνεργαστεί με τους υπόλοιπους αερομεταφορείς ώστε να καλύψει το κενό που δημιουργεί η κατάρρευσή της.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Μπ. Τζόνσον: Δεν θα σωθούν όλες οι θέσεις εργασίας στις αερομεταφορές

Ο Βρετανός πρωθυπουργός ανέφερε πως θα πραγματοποιηθεί έρευνα που θα κρίνει την διαχείριση της κρίσης της πανδημίας και σημείωσε πως η κυβέρνηση κάνει οτι μπορεί για να στηρίξει τον τομέα των αερομεταφορών.
Bretania-Johnson
ΔΙΕΘΝΗ

Μπ. Τζόνσον: Προτεραιότητα το άνοιγμα των σχολείων στις 8 Μαρτίου

«Προτεραιότητά μας είναι να επιστρέψουν τα παιδιά στο σχολείο, κάτι το οποίο γνωρίζω ότι είναι κρίσιμης σημασίας για τη μόρφωσή τους και την ευημερία τους» δήλωσε σήμερα ο Βρετανός πρωθυπουργός.