ΓΔ: 827.06 0.25% Τζίρος: 49.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ζητούν απαγόρευση της πορνείας στη Γερμανία

Περίπου 800.000 γυναίκες εργάζονται ως ιερόδουλες στη Γερμανία που έχει μετατραπεί στο πορνείο της Ευρώπης σύμφωνα με την Γερμανίδα βουλευτή των Σοσιαλδημοκρατών Λένι Μπραϊμάγερ.

Το ζήτημα της πορνείας βρίσκεται έντονα στον κοινωνικό διάλογο της Γερμανίας καθώς η χώρα κατηγορείται πως μετατρέπεται στο πορνείο της Ευρώπης, με περίπου 800.000 να εργάζονται ως ιερόδουλες και στην γερμανική πρωτεύουσα το Βερολίνο να αριθμεί 8.000 εργαζόμενες του «αρχαιότερου επαγγέλματος στον κόσμο».

Με δηλώσεις στην Deutsche Welle, η βουλευτής των Σοσιαλδημοκρατών Λένι Μπραϊμάγερ πιστεύει πως «το δικαίωμα να κάνεις ό,τι θέλεις με το σώμα σου δεν δικαιολογεί τον πόνο των γυναικών που εξαναγκάζονται στην πορνεία». και τονίζει οτι «η Γερμανία έχει τη φήμη στον κόσμο που είχε παλαιότερα η Ταϊλάνδη. Εδώ μπορείς να οδηγείς με 260 χιλιόμετρα την ώρα στον αυτοκινητόδρομο και παράλληλα να αγοράσεις πολύ φθηνά τις υπηρεσίες μιας γυναίκας. Η Γερμανία είναι το πορνείο της Ευρώπης. Με το που βγάλεις 20 ευρώ από την τσέπη σου μπορείς να ασκήσεις όση βία θέλεις πάνω σε μια γυναίκα».

Η 59χρονη πολιτικός των Σοσιαλδημοκρατών, τονίζει ότι οι γυναίκες από την ανατολική Ευρώπη κερδίζουν πολύ λίγα χρήματα. «Στην πρωτεύουσα ξεκινάνε από δέκα ευρώ» δηλώνει η Μπάρμπαρα Έριτ από την καθολική οργάνωση „In Via" στο Βερολίνο.

Σημαντική ευθύνη για αυτή την κατάσταση έχει ο νόμος περί πορνείας του 2002 σύμφωνα με την Λένι Μπραϊμάγερ θεωρεί τον νόμο περί πορνείας του 2002 υπεύθυνο για αυτή την κατάσταση. καθώς απέτυχε να προστατέψει επιτυχώς τις γυναίκες. Όπως αναφέρει στην DW «Ούτε εκατό γυναίκες δεν είναι ασφαλισμένες» τονίζει η Γερμανίδα πολιτικός καθώς οι περισσότερες δεν δηλώνονται υπό τον φόβο του κοινωνικού στιγματισμού. Στο Βερολίνο μόλις 2.132 γυναίκες έχουν δηλωθεί από τις συνολικά 8.000 που εργάζονται ως ιερόδουλες.

Σύμφωνα με την πολιτικό των Σοσιαλδημοκρατών, η Γερμανία θα πρέπει να υιοθετήσει το σκανδιναβικό μοντέλο που απαγορεύει την πορνεία και ισχύει επίσης σε Γαλλία, Ισλανδία, Καναδά Ιρλανδία και στο Ισραήλ. Σε αυτές τις χώρες η πορνεία απαγορεύεται και ποινικά κολάσιμες δεν είναι οι εργαζόμενες ως ιερόδουλες αλλά οι πελάτες.

«Ακόμα και η Europol διαπιστώνει πως η Γερμανία εξαιτίας του χαλαρού νομικού πλαισίου είναι χώρα εκμετάλλευσης ανθρώπων. Η Κομισιόν μας ζητά επίμονα να υιοθετήσουμε κανόνες όπως αυτούς στη Σουηδία» δηλώνει η Γερμανίδα πολιτικός και συμπληρώνει πως από τότε που έγινε νόμιμη η πορνεία είναι πολύ δύσκολο στην πράξη να αποδείξεις το εμπόριο ανθρώπων.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Στον εμβολιασμό των ενηλίκων ως τα μέσα Αυγούστου στοχεύει η Γερμανία

Σύμφωνα με τον σχεδιασμό της κυβέρνησης, ως το τέλος Μαρτίου θα εμβολιάζονται περίπου 330.000 άνθρωποι την ημέρα. Με την προσθήκη κινητών συνεργείων εμβολιασμού, ο αριθμός των εμβολιασμών θα μπορούσε να φθάσει τους 550.000 την ημέρα.
ΔΙΕΘΝΗ

Από οίκους ευγηρίας σχεδόν τα μισά θύματα της πανδημίας στη Γερμανία

Το ποσοστό παρουσιάζει σημαντικές διακυμάνσεις από κρατίδιο σε κρατίδιο: στο Αμβούργο το 60% των θυμάτων του κορονοϊού ζούσαν σε οίκους ευγηρίας, το 54% στην Βαυαρία, αλλά το 25% στην Σαξονία και το 29% στην Σαξονία-Άνχαλτ.
ΔΙΕΘΝΗ

Εξαντλήθηκαν τα τεστ ανίχνευσης αντιγόνου στα σούπερ μαρκετ της Γερμανίας

Από τη Δευτέρα, 8 Μαρτίου, όλοι οι Γερμανοί θα δικαιούνται ένα τεστ αντιγόνου δωρεάν την εβδομάδα, το οποίο θα διενεργείται από επαγγελματίες στα φαρμακεία ή σε κέντρα διενέργειας τεστ.