ΓΔ: 827.06 0.25% Τζίρος: 49.44 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:01 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φωτο: Shutterstock

Κρούσμα κοροναϊού σε εργαζόμενό της ανακοίνωσε η ΕΚΤ

Η ΕΚΤ ανακοίνωσε ότι ο περίπου 100 συνάδελφοι του εργαζόμενου έλαβαν εντολή να εργάζονται προσωρινά από το σπίτι τους.

H Eυρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επιβεβαίωσε ότι ένας εργαζόμενός της διαγνώστηκε με κοροναϊό και ότι περίπου 100 συνάδελφοί του, οι οποίοι εργάζονταν σε κοντινή απόσταση μαζί του, για προληπτικούς λόγους θα εργάζονται προσωρινά από το σπίτι τους.

Σε ανακοίνωσή της αργά χθες, Δευτέρα, το βράδυ, η ΕΚΤ ανέφερε ότι διεξήγαγε την ίδια ημέρα με επιτυχία μία μεγάλης κλίμακας άσκηση εργασίας από απόσταση, ζητώντας από όλο το προσωπικό της να εργαστεί από το σπίτι την ημέρα αυτή, ενώ παρέμεινε πλήρως λειτουργική ως ίδρυμα.

Στην ανακοίνωση της ΕΚΤ τονίζεται ότι: «Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) επιβεβαιώνει ότι ένα μέλος του προσωπικού έχει διαγνωστεί με κοροναϊό, COVID-19. Σύμφωνα με τις συμβουλές των τοπικών υγειονομικών αρχών, ο συνάδελφος λαμβάνει την κατάλληλη ιατρική περίθαλψη.

Δεσμευόμαστε να σεβόμαστε την ιδιωτικότητα του συναδέλφου μας αυτή τη στιγμή και θα λάβουμε όλα τα απαραίτητα μέτρα για να διασφαλίσουμε την ευημερία του προσωπικού μας. Περίπου 100 συνάδελφοι που συνεργάστηκαν με τον υπάλληλο ενημερώθηκαν και, προληπτικά, θα εργαστούν προσωρινά από το σπίτι. Η ΕΚΤ διεξάγει βαθιά καθαρισμό δυνητικά επηρεασμένων χώρων γραφείων.
Ευχόμαστε στον συνάδελφό μας μια γρήγορη ανάκαμψη και ευχαριστούμε το υπόλοιπο προσωπικό για τη συνεχιζόμενη δέσμευσή του».

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

ΕΚΤ: Αναγκαία η αύξηση της αποδοτικότητας για τις ευρωπαϊκές τράπεζες

Όπως διαπιστώνει η ΕΚΤ στη διαδικασία εποπτικού ελέγχου και αξιολόγησης (SREP) οι τράπεζες δείχνουν ανθεκτικότητα, αλλά υφίστανται ακόμη ευπάθειες σε αρκετούς τομείς, ιδίως όσον αφορά τον πιστωτικό κίνδυνο.
Enria, SSM, trapezes
ΔΙΕΘΝΗ

Ενρία: Δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός στις τράπεζες της Ευρωζώνης

Ο Ενρία πρότεινε μία διαδικασία με την οποία το Ενιαίο Εποπτικό Συμβούλιο (SRB) της ΕΕ θα δίνει το σήμα για εκκαθάριση, την οποία όμως θα πρέπει να εγκρίνουν οι εθνικές αρχές εκκαθάρισης (NRA).