ΓΔ: 2108.99 -0.99% Τζίρος: 23.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 10:49:40
Σεργκέι Λαβρόφ πορτρέτο
Ο Σεργκέι Λαβρόφ, Υπουργός Εξωτερικών της Ρωσίας, σε συνέντευξη Τύπου.

O Λαβρόφ θα επισκεφθεί για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο χώρα-μέλος της ΕΕ

Η πρεσβεία της Μάλτας στη Ρωσία ανέφερε πως η «όλα τα κράτη-μέλη» του ΟΑΣΕ, «συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόκειται να πάρουν μέρος στην υπουργική σύνοδο.

Ο επικεφαλής της διπλωματίας της Ρωσίας Σεργκέι Λαβρόφ σχεδιάζει να επισκεφθεί τη Μάλτα τον Δεκέμβριο για να συμμετάσχει σε υπουργικό συμβούλιο του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ), αναφέρει στο σημερινό της φύλλο η εφημερίδα Vedomosti, επικαλούμενη την εκπρόσωπο του υπουργείου Εξωτερικών Μαρία Ζαχάροβα.

Θα πρόκειται για το πρώτο ταξίδι που θα κάνει ο κ. Λαβρόφ σε χώρα μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αφότου ο στρατός της Ρωσίας εισέβαλε στην Ουκρανία, τον Φεβρουάριο του 2022.

Η πρεσβεία της Μάλτας στη Ρωσία ανέφερε στην εφημερίδα πως η «όλα τα κράτη-μέλη» του ΟΑΣΕ, «συμπεριλαμβανομένης της Ρωσικής Ομοσπονδίας», πρόκειται να πάρουν μέρος στην υπουργική σύνοδο, προσθέτοντας πως μένουν να διευθετηθούν πρακτικές λεπτομέρειες και κατόπιν να σταλούν προσκλήσεις στις αντιπροσωπείες.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας και υπουργοί της ΕΕ στο Κίεβο για την επέτειο της σφαγής στην Μπούτσα

Η επικεφαλής Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Κάγια Κάλας και Ευρωπαίοι ΥΠΕΞ επισκέφθηκαν το Κίεβο για την επέτειο της σφαγής στην Μπούτσα, εκφράζοντας στήριξη στην Ουκρανία και ζητώντας δικαιοσύνη για τα θύματα.
Τίτζα Κάλας Εσθονία
ΔΙΕΘΝΗ

Η Κάλας και υπουργοί της ΕΕ στην Μπούτσα για την επέτειο απελευθέρωσης.

Στην Μπούτσα της Ουκρανίας μεταβαίνει σήμερα η διπλωμάτης της ΕΕ Κάγια Κάλας με 12 ΥΠΕΞ της ΕΕ, για την τετραετή επέτειο απελευθέρωσης της πόλης από τις ρωσικές δυνάμεις και τις αποκαλύψεις φρικαλεοτήτων του πολέμου.
Σημαίες ΗΠΑ Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ανησυχεί για αμερικανικές πιέσεις προς την Ουκρανία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εκφράζει ανησυχίες για πιέσεις των ΗΠΑ προς την Ουκρανία να παραδώσει εδάφη στη Ρωσία, χαρακτηρίζοντας τη στάση αυτή «παγίδα» σύμφωνα με τη δήλωση της Κάγια Κάλας στη συνάντηση της G7 στο Παρίσι.
Κάγια Κάλας πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Κάλας: Επείγει η εκταμίευση του δανείου στήριξης προς την Ουκρανία

Η Κάγια Κάλας τόνισε την ανάγκη άμεσης εκταμίευσης του ευρωπαϊκού δανείου προς την Ουκρανία, προειδοποιώντας για σύνδεση της κρίσης στην Ουκρανία και στη Μέση Ανατολή. Προέτρεψε σε πολιτικό θάρρος για επίλυση του θέματος.
Σημαίες Ρωσίας και ΕΕ
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Αντίποινα μετά τον περιορισμό της διπλωματικής αποστολής στις Βρυξέλλες

Η Ρωσία ανακοίνωσε αντίποινα μετά τον περιορισμό της διπλωματικής της αντιπροσωπείας από την ΕΕ, χαρακτηρίζοντας την απόφαση μεροληπτική και σημειώνοντας πως η ΕΕ δεν πρέπει να συμμετέχει σε διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία.
Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
ΔΙΕΘΝΗ

Η ΕΕ ζητά από Ουκρανία άμεση επισκευή του αγωγού Ντρούζμπα

Η ΕΕ κάλεσε την Ουκρανία να επισπεύσει τις επισκευές στον αγωγό πετρελαίου «Ντρούζμπα» που υπέστη ζημιές στον πόλεμο με τη Ρωσία, δήλωσε η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν σε ενημέρωση στο Κίεβο για τα τέσσερα χρόνια από την εισβολή.