ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Ξεπέρασαν τα 10.000 τα κρούσματα κοροναϊού στην Ιταλία

Έτοιμη για πλήρες «black out» είναι η Ιταλία, καθώς τα κρούσματα του κοροναϊού ξεπέρασαν τα 10.000, με το σύστημα υγείας της χώρας να έχει φθάσει στα όρια της κατάρρευσης.

Σε κατάσταση που ξεπερνά, πλέον, τον ορισμό της «έκτακτης ανάγκης» βρίσκεται η Ιταλία, καθώς τα κρούσματα του κοροναϊού έφθασαν τα 10.149, όπως αναφέρει το Πανεπιστήμιο John Hopkins, ενώ οι θάνατοι έφθασαν στους 631.

Ο επικεφαλής της πολιτικής άμυνας της Ιταλίας και ο αρμόδιος για την αντιμετώπιση της επιδημίας του κοροναϊού, κ. Angelo Borrelli, δήλωσε την Τρίτη ότι το 45% των νεκρών ήταν μεταξύ 80 και 89 ετών, ενώ το 32% κοντά στα 70, το 14% ήταν πάνω από 90, το 8% ήταν ηλικίας μεταξύ 50 και 59 ετών.

Η κυβέρνηση της Ιταλίας έχει επιβάλει μέτρα προκειμένου να σταματήσει η εξάπλωση του ιού με εθνική «καραντίνα», περιορίζοντας τις μετακινήσεις και τις δραστηριότητες των 60 εκατομμυρίων κατοίκων της χώρας.

Οι δημόσιες συγκεντρώσεις απαγορεύονται, από γάμους μέχρι κηδείες, αθλητικές εκδηλώσεις και θρησκευτικές δραστηριότητες, ενώ οι Ιταλοί ενθαρρύνονται να μείνουν στο σπίτι και να «περιορίζουν όσο το δυνατόν περισσότερο την κοινωνική επαφή». Τα ταξίδια επιτρέπονται μόνο για επείγουσες καταστάσεις εργασίας και καταστάσεις έκτακτης ανάγκης ή για λόγους υγείας.

Ορισμένα μπαρ και εστιατόρια παραμένουν ανοιχτά αλλά λειτουργούν σε περιορισμένες ώρες λειτουργίας χωρίς εμπορικές δραστηριότητες (εκτός από τα σούπερ μάρκετ) που πρόκειται να λειτουργήσουν με περιορισμένο ωράριο. Τα σχολεία και τα πανεπιστήμια παραμένουν κλειστά μέχρι τις 3 Απριλίου.

Υπάρχουν ενδείξεις ότι θα μπορούσαν να επιβληθούν ακόμη αυστηρότερα μέτρα. Ο επικεφαλής της Lega Matteo Salvini κάλεσε την κυβέρνηση να «κλείσει τα πάντα», κάτι που φαίνεται ότι δεν αποκλείουν κορυφαία κυβερνητικά στελέχη.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ