ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Jeep προχωράει σε μεγάλη επένδυση 1,6 δισ. στις ΗΠΑ

Στο πλαίσιο της δυναμικής εισόδου της στην αγορά των ηλεκτρικών αυτοκινήτων, η Jeep θα δημιουργήσει στο Ντιτρόιτ την προηγμένη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων στις ΗΠΑ που θα κατασκευάζει εξηλεκτρισμένα μοντέλα της εταιρείας.

Στο Ντιτρόιτ η αμερικανική εταιρεία Jeep θα προχωρήσει σε επένδυση συνολικής αξίας 1,6 δισ. δολαρίων δημιουργώντας την πιο προηγμένη μονάδα παραγωγής αυτοκινήτων στις Η.Π.Α που θα κατασκευάζει νέα, συμβατικά και εξηλεκτρισμένα (Plug-in Hybrid) μοντέλα της εταιρείας. Με την ολοκλήρωση των εργασιών στο εργοστάσιο θα δημιουργηθούν 6.500 νέες θέσεις εργασίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τμήμα βαφής, μια νέα πρωτοποριακή λύση θα επιτρέπει την ολοκλήρωση των σχετικών διαδικασιών με απόλυτα φιλικά προς το περιβάλλον υλικά, αλλά και το ελάχιστο δυνατό ενεργειακό αποτύπωμα.

Τέλος, σε συνδυασμό με τα οικονομικά οφέλη που θα προσφέρει η δημιουργία του νέου εργοστασίου στην τοπική κοινωνία, ο όμιλος FCA θα δωρίσει περισσότερα από 35 εκατ. δολάρια για κοινωφελείς σκοπούς που θα βελτιώσουν τις συνθήκες διαβίωσης των κατοίκων.

Με την εμπορική διάθεση των νέων Plug-In Hybrid Jeep Renegade και Jeep Compass που είναι προγραμματισμένη για το πρώτο εξάμηνο του έτους, η Jeep κάνει βήματα για να περάσει στην εποχή της εξηλεκτρισμένης κίνησης. Οι μηχανικοί εκμεταλλεύτηκαν στο έπακρο την τεχνολογία Plug-In Hybrid με στόχο να προσφέρουν τα κορυφαία επίπεδα άνεσης και ασφάλειας διατηρώντας παράλληλα σε εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα την κατανάλωση καυσίμου και τις εκπομπές ρύπων.

Παράλληλα, το σύστημα Plug-In Hybrid της Jeep, με τη χαρακτηριστική ονομασία 4xe εξασφαλίζει κορυφαίες εκτός δρόμου δυνατότητες. Μάλιστα προσδίδει ακόμα μεγαλύτερες off-road δυνατότητες, αφού η ηλεκτρική κίνηση που θα μεταφέρεται μέσω των πίσω τροχών δίνει μεγάλα ποσά ροπής ακόμα και με μηδενικές ταχύτητες, αλλά και μεγαλύτερη ευελιξία στη διαχείριση της ισχύος από τον κινητήρα εσωτερικής καύσης και τον ηλεκτροκινητήρα.

Παράλληλα, η δυνατότητα κίνησης αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια σημαίνει πως τα Plug-In Jeep Renegade και Compass θα μπορούν να κινούνται στη φύση με μηδενικούς ρύπους, αλλά και εξαιρετικά χαμηλά επίπεδα θορύβου, δίνοντας μια απόλυτα ξεχωριστή επαφή με το φυσικό περιβάλλον.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ