ΓΔ: 802.6 1.29% Τζίρος: 72.04 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Reuters

Πτώση έως 30% στη Wall Street, προβλέπει ο El-Erian

Σε κλοιό πιέσεων θα συνεχίσει να βρίσκεται η Wall Street το επόμενο διάστημα, ενώ η ανάκαμψη θα είναι σταδιακή, προειδοποιεί ο El-Erian.

Περαιτέρω πτώση για τη Wall Street, η οποία μπορεί να φθάσει έως και 30% σε σύγκριση με τα υψηλά του Φεβρουαρίου, αναμένει ο γνωστός οικονολόγος Mohamed El-Erian, όπως τόνισε μιλώντας σε εκπομπή του CNBC.

O El-Erian υποστήριξε ότι η αγορά δεν θα έχει πορεία «V», δηλαδή μετά την πτώση θα επέλθει απότομη άνοδος, αλλά το πιθανότερο είναι ότι η εικόνα της θα έχει σχήμα είτε «U» είτε «L», δηλαδή θα περάσει αρκετό χρονικό διάστημα πριν καταγραφεί οποιασδήποτε μορφής ανάκαμψη. 

Παράλληλα εκτίμησε ότι πρώτα θα υπάρξει ανάκαμψη των αγορών και μετά των οικονομιών, αλλά μέχρι να συμβεί αυτό θα καταγραφεί μεγαλύτερος αριθμός ρευστοποιήσεων, κυρίως στη Wall Street, με τους τρεις βασικούς δείκτες να παραμένουν σε bear market για αρκετό διάστημα.

Υπενθυμίζεται ότι ο δείκτης Dow Jones έχει, ήδη, εισέλθει σε bear market, καθώς υποχωρεί άνω του 20% από το υψηλό 52 εβδομάδων, ενώ εάν η πτώση συνεχιστεί και  κατά τη σημερινή συνεδρίαση της αμερικανικής αγοράς το «παράδειγμά» του θα ακολουθήσουν S&P 500 και Nasdaq.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Για κίνδυνο σοβαρής διόρθωσης στις αγορές προειδοποιεί το ΔΝΤ

Το Ταμείο στην έκθεσή του «Global Financial Stabilty Report», τονίζει ότι η άνοδος των αγορών στηρίζεται κατά κύριο λόγο στα κρατικά προγράμματα στήριξης και όχι σε θετικά μακροοικονομικά ή εταιρικά δεδομένα.