ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Verolino-Diaskepsi Livyi-Germania
Shutterstock

Μέτρα στήριξης 500 δισ. ανακοίνωσε η Γερμανία

Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις, μεταξύ των οποίων και η αναβολή καταβολής φόρου.

Ο κορονοϊός «έριξε» και το γερμανικό «κάστρο» υπέρ της λιτότητας, με τον υπουργό Οικονομικών, Όλαφ Σολτς να ανακοινώνει σειρά μέτρων στήριξης της οικονομίας, η αξία των οποίων μπορεί να φθάσει έως τα 500 δισ. ευρώ.

«Θα χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα μέσα για να διασφαλίσουμε πως θα αντιμετωπίσουμε τον κορονοϊό», τόνισε χαρακτηριστικά ο Σολτς. Τα μέτρα θα περιλαμβάνουν φοροελαφρύνσεις για τις επιχειρήσεις, περιλαμβανομένης και της αναβολής φόρου, καθώς σύμφωνα με τον Γερμανό υπουργό  να εκτιμά ότι η φορολογική βοήθεια θα κοστίσει αρκετά δισεκατομμύρια. 

Ο κ. Σολτς επισήμανε πως μπορεί αργότερα, κατά τη διάρκεια του έτους, η κυβέρνηση να πει πως χρειάζεται πρόγραμμα δημοσιονομικής τόνωσης, ενώ παράλληλα είπε πως δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο το κράτος να πάρει μερίδια σε επιχειρήσεις.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομίας της χώρας, Πέτερ Αλτμάϊερ, είπε πως είναι διαθέσιμα περίπου 0,5 τρισ. ευρώ.

Η διάθεση της Γερμανίας να προχωρήσει τη λήψη πρωτόγνωρων μέτρων, τουλάχιστον για τα δικά της δεδομένα, φάνηκε άλλωστε εδώ και αρκετές ημέρες, με την Άνγκελα Μέρκελ να υπογραμμίζει ότι είναι πρόθυμη να ξεχάσει τον κανόνα του «μηδενικού ελλείμματος» αλλά και τους κανόνες του Συμφώνου Σταθερότητας και Ανάπτυξης.

 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ