ΓΔ: 825.02 0.95% Τζίρος: 57.47 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:02 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα θα βοηθήσουν στην μάχη της ατμοσφαιρικής ρύπανσης

Η ηλεκτροκίνηση μπορεί να αποτελέσει μέρος της λύσης για την αντιμετώπιση των επιπέδων ρύπανσης της ατμόσφαιρας που προκαλεί προβλήματα υγείας στο 92% του παγκόσμιου πληθυσμού.

Στην Ασία και την Ωκεανία περίπου τέσσερα δισεκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή το 92% του πληθυσμού της Ασίας και του Ειρηνικού, εκτίθενται σε επίπεδα ατμοσφαιρικής ρύπανσης που ενέχουν σημαντικό κίνδυνο για την υγεία.

Αυτό τονίστηκε περαιτέρω τον περασμένο Φεβρουάριο, με τη δημοσίευση των σχετικών στοιχείων από την μεγαλύτερη στον κόσμο τράπεζα δεδομένων, σε πραγματικό χρόνο, για την ποιότητα του αέρα, στο πλαίσιο του προγράμματος των Ηνωμένων Εθνών για το Περιβάλλον (UNEP), υποδεικνύοντας ότι μεγάλο μέρος της συγκεκριμένης περιοχής παραμένει σε «ανθυγιεινά» επίπεδα ποιότητας του αέρα.

Στην πραγματικότητα, η ατμοσφαιρική ρύπανση είναι παγκοσμίως η πέμπτη κύρια αιτία θανάτου, με το 9% των θανάτων να προέρχονται από αυτή. Για να αντιμετωπιστεί αυτό το φαινόμενο, στο πλαίσιο της δέσμευσής της για μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα (CO2), οι αυτοκινητοβιομηχανίες κατασκεύασαν ηλεκτρικά οχήματα.

Σύμφωνα με στοιχεία ερευνών, η ηλεκτρική κινητικότητα μπορεί να αποτελεί μέρος των λύσεων για την αντιμετώπιση των επιπέδων ρύπανσης της ατμόσφαιρας. Μόνο ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο μπορεί να εξοικονομήσει 4,6 μετρικούς τόνους αερίων θερμοκηπίου ετησίως, πράγμα που ισοδυναμεί με την φύτευση 209 δένδρων.

Για να αντιληφθούμε, τέλος, το μέγεθος αυτό, χρειάζονται περισσότερα από 81 εκατομμύρια δέντρα για να «απορροφήσουν» αυτό το μέγεθος CO2 σε έναν χρόνο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Κοντά σε συμφωνία Hyundai - Apple για δημιουργία ηλεκτρικού αυτοκινήτου

Η Hyundai και η Apple συνεργάζονται ήδη στο CarPlay, το λογισμικό της Apple για τη σύνδεση iPhone στα έξυπνα κινητά τηλέφωνα. Ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο με το σήμα της Apple θα μπορούσε αποτελέσει μεγάλη πρόκληση για τον ηγέτη της ηλεκτροκίνησης, την Tesla.
ΔΙΕΘΝΗ

Πωλήσεις ρεκόρ ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στη Νορβηγία

Τα αποκαλούμενα ηλεκτρικά οχήματα μπαταρίας (BEV) αποτέλεσαν το 54,3% όλων των καινούριων αυτοκινήτων που πωλήθηκαν το 2020 στη Νορβηγία, ποσοστό που αποτελεί παγκόσμιο ρεκόρ και έχει αυξηθεί από το 42,4%, που ήταν το 2019.
ΔΙΕΘΝΗ

Μάχη καθιέρωσης θα δώσει η ηλεκτροκίνηση το 2021 στη Γερμανία

Οι επιπτώσεις της πανδημίας, η μετάβαση στην ηλεκτροκίνηση και η δημιουργία πυκνού δικτύου ηλεκτρικού ανεφοδιασμού παραμένουν και το 2021 οι μεγάλες προκλήσεις για τη γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία.