Φώτο: Shutterstock

Νεκρός βρέθηκε ο καταζητούμενος πρόεδρος της Danske Bank

Ο πρώην επικεφαλής της Danske Bank στην Εσθονία, ο Άιβαρ Ρέχε, βρέθηκε νεκρός, όπως δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της εσθονικής αστυνομίας.

Ο πρώην επικεφαλής της Danske Bank στην Εσθονία, ο Άιβαρ Ρέχε, βρέθηκε νεκρός, όπως δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της εσθονικής αστυνομίας. Η αστυνομία αναζητούσε τον Ρέχε από την Δευτέρα, όταν έφυγε από το σπίτι του στο Ταλίν.

Ο Ρέχε ήταν επικεφαλής της εσθονικής μονάδας της Danske Bank από το 2007 έως το 2015. Η τράπεζα βρίσκεται υπό έρευνα σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Δανία, η Βρετανία και η Εσθονία, για ύποπτες πληρωμές ύψους περίπου 200 δισεκ. ευρώ μέσω της μικρής εσθονικής θυγατρικής της από το 2007 έως το 2015.

Ο Ρέχε ήταν μάρτυρας στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά όχι ύποπτος, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας της Εσθονίας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΙΕΘΝΗ

Δέσμευση των ευρωπαϊκών τραπεζών για στήριξη επιχειρήσεων και νοικοκυριών

Οι εκπρόσωποι του ευρωπαϊκού τραπεζικού συστήματος υπογράμμισαν ότι σκοπεύουν να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά να ξεπεράσουν τις οικονομικές συνέπειες της πανδημίας.
ΔΙΕΘΝΗ

Αντιδράσεις για τη μη αναστολή των τραπεζικών εισφορών στο Ενιαίο Ταμείο Εξυγίανσης

Η απόφαση του Ενιαίου Συμβουλίου Εξυγίανσης να εισφέρουν οι τράπεζες στο Ενιαίο Ταμείο 9,1 δισ. ευρώ προκάλεσε την αντίδραση ευρωβουλευτών που τονίζουν πως οι τράπεζες μπορεί να πληρώνουν εισφορές χρησιμοποιώντας την κρατική στήριξη για τον κορονοϊό.