ΓΔ: 1223.18 0.19% Τζίρος: 28.00 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:09:13 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Νεκρός βρέθηκε ο καταζητούμενος πρόεδρος της Danske Bank

Ο πρώην επικεφαλής της Danske Bank στην Εσθονία, ο Άιβαρ Ρέχε, βρέθηκε νεκρός, όπως δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της εσθονικής αστυνομίας.

Ο πρώην επικεφαλής της Danske Bank στην Εσθονία, ο Άιβαρ Ρέχε, βρέθηκε νεκρός, όπως δήλωσε στο Reuters εκπρόσωπος της εσθονικής αστυνομίας. Η αστυνομία αναζητούσε τον Ρέχε από την Δευτέρα, όταν έφυγε από το σπίτι του στο Ταλίν.

Ο Ρέχε ήταν επικεφαλής της εσθονικής μονάδας της Danske Bank από το 2007 έως το 2015. Η τράπεζα βρίσκεται υπό έρευνα σε πολλές χώρες, μεταξύ των οποίων οι ΗΠΑ, η Δανία, η Βρετανία και η Εσθονία, για ύποπτες πληρωμές ύψους περίπου 200 δισεκ. ευρώ μέσω της μικρής εσθονικής θυγατρικής της από το 2007 έως το 2015.

Ο Ρέχε ήταν μάρτυρας στην έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη αλλά όχι ύποπτος, σύμφωνα με εκπρόσωπο της εισαγγελίας της Εσθονίας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

trapezes-banks
ΔΙΕΘΝΗ

Πρόστιμα 2,5 δισ. σε γαλλικές τράπεζες για απάτη φοροδιαφυγής

Ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών δεν κατονόμασε τις τράπεζες στις οποίες επιβλήθηκαν οι κυρώσεις και δήλωσε ότι συνεχίζονται οι εργασίες για τον προσδιορισμό του ποσού των χαμένων φορολογικών εσόδων.
ΔΙΕΘΝΗ

Καταρρέει η τράπεζα PacWest στις ΗΠΑ και ψάχνει για αγοραστή

Σε ανακοίνωσή της, η περιφερειακή τράπεζα που αποτελεί μια από τις 100 κορυφαίες των ΗΠΑ, αναφέρει ότι δεν έχει αντιμετωπίσει ασυνήθιστες εκροές καταθέσεων και διερευνά τις στρατηγικές της επιλογές.
ΔΙΕΘΝΗ

Kλείνει η First Republic Bank: Στην J.P. Morgan περνά μέρος του ενεργητικού

Η κορυφαία αμερικανική τράπεζα θα πάρει το μεγαλύτερο μέρος του ενεργητικού της First Republic και όλες τις καταθέσεις, συμπεριλαμβανομένων των ανασφάλιστων. Κόστος 13 δισ. δολ. για το ταμείο εγγύησης καταθέσεων.
ECB, European Central Bank, EKT, Evropaiki Kentriki Trapeza
ΔΙΕΘΝΗ

Επιτόκια: Τι θα αποφασίσει η ΕΚΤ - Καθοριστικά τα στοιχεία για τον πληθωρισμό

Η κεντρική τράπεζα των ΗΠΑ (Fed) θα ανακοινώσει την Τετάρτη τις αποφάσεις της, μέσα σε ένα περιβάλλον νέων ανησυχιών για τις αμερικανικές περιφερειακές τράπεζες μετά τα ερωτηματικά που προκάλεσε η δραματική εκροή καταθέσεων από τη First Republic Bank.