ΓΔ: 2031.81 -0.17% Τζίρος: 220.74 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00
Κερί σε σκοτάδι
Φώτο: ΑΠΕ

Δίνουν ραντεβού στα μπαλκόνια οι Ιταλοί απόψε κρατώντας «κάτι φωτεινο»

Στόχος τους είναι να σταλεί, σε όλο τον κόσμο, το μήνυμα ότι η χώρα αντιμετωπίζει με θάρρος και ενότητα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας του κορονοϊού.

Στις 9 σήμερα το βράδυ οι Ιταλοί πρόκειται να βγουν στα παράθυρα και στα μπαλκόνια τους κρατώντας ένα φωτεινό αντικείμενο, «για να λάμψει η χώρα, μέσω δορυφόρου», όπως ζήτησαν οι διοργανωτές της κινητοποίησης, από το διαδίκτυο.

Στόχος τους είναι να σταλεί, σε όλο τον κόσμο, το μήνυμα ότι η χώρα αντιμετωπίζει με θάρρος και ενότητα την κατάσταση έκτακτης ανάγκης, εξαιτίας του κορονοϊού.

Μια ακόμη κίνηση που αποσκοπεί στο να τονώσει το ηθικό των κατοίκων, οι οποίοι κλήθηκαν και σήμερα από τις αρχές να περιορίσουν αυστηρά κάθε τους μετακίνηση.

Το πνεύμα της αποψινής πρωτοβουλίας είναι ακριβώς το ίδιο με εκείνο που ενέπνευσε τα «ομαδικά τραγούδια» σε αμέτρητες, πλέον, πολυκατοικίες, όλων των πόλεων της χώρας.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σέρτζιο Ματαρέλα πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Έκκληση Ματαρέλα στον στόλο Global Sumud για συνεργασία με το Πατριαρχείο

Ο Ιταλός πρόεδρος Ματαρέλα κάλεσε τα μέλη της Global Sumud Flottilla να διασφαλίσουν την παράδοση ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα τονίζοντας τη σημασία προστασίας της ανθρώπινης ζωής και συνεργασίας με το Λατινικό Πατριαρχείο Ιεροσολύμων.
σημαία της Ιταλίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: 1 δισ. ευρώ πρόστιμα σε 6 πετρελαϊκές για καρτέλ

Η ιταλική Αντιμονοπωλιακή Αρχή επέβαλε πρόστιμα άνω των 936 εκατ. ευρώ σε έξι πετρελαϊκές εταιρείες για καρτέλ στις τιμές καυσίμων αυτοκινήτου την περίοδο 2020-2023, έπειτα από καταγγελία μάρτυρα δημοσίου συμφέροντος.
Ιταλικό κοινοβούλιο κτήριο
ΔΙΕΘΝΗ

Ιταλία: Το ΥΠΕΞ καλεί τους επιβαίνοντες στη Flottilla να μην συνεχίσουν

Το ιταλικό ΥΠΕΞ προειδοποιεί τους Ιταλούς στη Global Sumud Flottilla να μην συνεχίσουν, τονίζοντας ότι αναλαμβάνουν προσωπική ευθύνη αν προχωρήσουν. Διαβεβαιώνει βοήθεια σε όσους επιλέξουν να παραμείνουν στην Ελλάδα.
Τζόρτζια Μελόνι Ιταλία
ΔΙΕΘΝΗ

Μελόνι: «Επικίνδυνη η αποστολή Global Sumud Flotilla στη Γάζα»

Η Τζόρτζια Μελόνι χαρακτήρισε «επικίνδυνη» τη δράση της «Global Sumud Flottilla» για τη Γάζα και πρότεινε να δοθεί η βοήθεια μέσω του Λατινικού Πατριαρχείου, με συνεργασία Κύπρου, Ιταλίας και Ισραήλ, αναμένοντας απάντηση.