ΓΔ: 1466.73 -0.91% Τζίρος: 74.61 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:00 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η ΕΕ προσφέρει νέες ευκαιρίες στη Βουλγαρία

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει στη Βουλγαρία νέες ευκαιρίες απασχόλησης του εργατικού δυναμικού με την πλειοψηφία των κατοίκων να θεωρών πως έχει θετικό πρόσημο η ένταξη της χώρας στην ευρωπαϊκή οικογένεια.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση παρέχει στα κράτη - μέλη της και στη Βουλγαρία νέες ευκαιρίες απασχόλησης του εργατικού δυναμικού, τόσο στη χώρα καταγωγής τους, όσο και σε άλλες χώρες - μέλη της ευρωπαϊκής "οικογένειας", υπογραμμίζεται σε έρευνα που διενεργήθηκε στη Βουλγαρία και παρουσιάστηκε, πρόσφατα, στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο.

Οπως μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της Βουλγαρίας, το 54% των Βούλγαρων πιστεύει ότι η ένταξη της Βουλγαρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση είχε και εξακολουθεί να έχει θετικό "πρόσημο". Το 57% των ερωτηθέντων δήλωσε ότι η Βουλγαρία και οι πολίτες μεμονωμένα έχουν ωφεληθεί από την ένταξη της χώρας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κυρίως σε ό,τι αφορά στη βελτίωση της εργασιακής τους θέσης, του βιοτικού τους επιπέδου και της οικονομικής τους επιφάνειας.

Ποσοστό που αγγίζει το 50% των συμμετεχόντων στην έρευνα δήλωσε ότι αυτό που προσδοκά από την ευρωπαϊκή πορεία της Βουλγαρίας είναι η ανάπτυξη της οικονομίας, η κοινωνική ασφάλεια, η ανάδειξη νέων ευκαιριών απασχόλησης και η βελτίωση του βιοτικού επιπέδου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

«Πέφτουν» οι υπογραφές για τον ελληνοβουλγαρικό αγωγό φυσικού αερίου

Η επίσκεψη του υπουργού Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστή Χατζηδάκη στη Σόφια, που προγραμματίζεται για τις 10 Οκτωβρίου θα συνδυαστεί με το τελικό πακέτο συμφωνιών για την κατασκευή του ελληνοβουλγαρικού αγωγού φυσικού αερίου (IGB).
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία γίνεται ελκυστικός προορισμός εργασίας

Η Βουλγαρία αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για εύρεση εργασίας και διαθέτει καλές συνθήκες διαβίωσης, ικανές να προτρέψουν όσους αναζητούν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο, να την επιλέξουν.
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η ελληνική επιχειρηματικότητα αναπτύσσεται στα Βαλκάνια

Τα Βαλκάνια αποτελούν μια σημαντική αγορά για την Ελλάδα που η οικονομική της διείσδυση σε αυτές τις αγορές έχει παράδοση ετών με τις ελληνικές επιχειρήσεις να συνεχίζουν να επενδύουν σταθερά στις χώρες αυτές.