ΓΔ: 792.73 -0.67% Τζίρος: 51.87 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Η Βουλγαρία γίνεται ελκυστικός προορισμός εργασίας

Η Βουλγαρία αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για εύρεση εργασίας και διαθέτει καλές συνθήκες διαβίωσης, ικανές να προτρέψουν όσους αναζητούν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο, να την επιλέξουν.

Η Βουλγαρία αποτελεί έναν ελκυστικό προορισμό για εύρεση εργασίας και διαθέτει καλές συνθήκες διαβίωσης, ικανές να προτρέψουν όσους αναζητούν καλύτερες εργασιακές συνθήκες και βελτιωμένο βιοτικό επίπεδο, να την επιλέξουν για τόπο κατοικίας.

Τα αποτελέσματα αυτά προκύπτουν από έρευνα που πραγματοποιήθηκε για έκτη συνεχόμενη χρονιά σε δείγμα 20.259 ατόμων από 182 διαφορετικές εθνικότητες (παγκοσμίως) και, σύμφωνα με όσα μετέδωσε η δημόσια ραδιοφωνία της χώρας, η Βουλγαρία κατατάσσεται στην 11η θέση στη συνολική κατάταξη των 64 χωρών που περιλαμβάνονται στην έρευνα και στην πρώτη θέση μεταξύ των χωρών της Βαλκανικής.

Τα αποτελέσματα βασίζονται στην αξιολόγηση έξι βασικών δεικτών: Ποιότητα ζωής, ευκολία εγκατάστασης, εργασία στο εξωτερικό, οικογενειακή ζωή, προσωπικά οικονομικά και κόστος διαβίωσης. Οι περισσότεροι αλλοδαποί που ζουν και εργάζονται στη Βουλγαρία δήλωσαν ότι θα προέτρεπαν τους συγγενείς και τους φίλους τους να επιλέξουν τη χώρα για τόπο κατοικίας και εργασίας, ότι ένιωσαν πολύ γρήγορα σαν στο σπίτι τους και ότι βρήκαν πολύ εύκολα δουλειά.

Το 87% του συνόλου των ερωτηθέντων αλλοδαπών που ζουν και εργάζονται στη Βουλγαρία τόνισε ότι ένας από τους λόγους που επέλεξαν τη χώρα είναι η οικονομική τους κατάσταση. Το 32% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι το πιθανότερο είναι να μην επιστρέψουν στη χώρα καταγωγής τους και οι μεγαλύτερες ανησυχίες τους σχετικά με τη μετακίνηση ήταν το γλωσσικό εμπόδιο.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Η Ελλάδα κερδίζει και πάλι την εμπιστοσύνη των επενδυτών

Την πεποίθηση ότι η εμπιστοσύνη των επενδυτών στην Ελλάδα έχει βελτιωθεί σημαντικά τον τελευταίο καιρό εκφράζει σε συνέντευξή του ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Τράπεζας Ανασυγκρότησης και Ανάπτυξης (EBRD), Σούμα Τσακραμπάρτι
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αναπτυξιακό «πακέτο» για… φουλ επίθεση στο Eurogroup

Με νομοσχέδιο - μαμούθ για διευκόλυνση των επενδύσεων, σημαντικό δείγμα γραφής στις ιδιωτικοποιήσεις και επανεκκίνηση «στοιχειωμένων» επενδύσεων, ο υπ. Οικονομικών θα επιδιώξει ριζική αλλαγή κλίματος για την Ελλάδα στην Ευρώπη.
ΔΙΕΘΝΗ

Ενεργειακή και γεωπολιτική αναβάθμιση της Ελλάδας - Τι σηματοδοτεί ο IGB

Ο αγωγός μήκους 182 χιλιόμετρων, ξεκινάει από την Κομοτηνή και εισέρχεται στο βουλγαρικό δίκτυο στην πόλη Στάρα Ζαγόρα. Σε πρώτη φάση θα μεταφέρει ετησίως 3 δισ. κ.μ. φυσικού αερίου και η συνολική δυναμικότητα μεταφοράς θα είναι 5 δισ. κυβικά μέτρα.