ΓΔ: 2160.8 4.16% Τζίρος: 472.37 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Γαλλική σημαία Παρίσι
Η γαλλική σημαία κυματίζει στο Παρίσι, μπροστά από τον Πύργο του Άιφελ.

«Κόκκινος συναγερμός» στη Γαλλία λόγω κοροναϊού

Πολύ ανησυχητική χαρακτηρίζουν οι υγειονομικές αρχές την κατάσταση στη Γαλλία λόγω κοροναϊού, υπογραμμίζοντας ότι επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς.

Η κατάσταση με την επιδημία του νέου κοροναϊού στη Γαλλία είναι «πολύ ανησυχητική» και «επιδεινώνεται με ταχείς ρυθμούς», προειδοποίησε σήμερα ο γενικός διευθυντής υγείας της χώρας Ζερόμ Σαλομόν, ο οποίος εξέφρασε ανησυχία για πιθανό «κορεσμό» των νοσοκομείων.

«Ο αριθμός των κρουσμάτων πλέον διπλασιάζεται κάθε τρεις ημέρες», όμως «θα ήθελα κυρίως οι συμπολίτες μας να συνειδητοποιήσουν ότι υπάρχουν άνθρωποι που είναι άρρωστοι, σε ανάνηψη και των οποίων η ζωή κινδυνεύει, και αυτοί οι άνθρωποι είναι εκατοντάδες», τόνισε ο Σαλομόν μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό France Inter.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία της εθνικής υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Γαλλίας, που δημοσιεύθηκαν χθες, Κυριακή, ο απολογισμός των νεκρών στη χώρα λόγω της covid-19 είναι 127, ενώ έχουν επιβεβαιωθεί 5.423 κρούσματα. Δηλαδή 36 νεκροί και περισσότερα από 900 επιπλέον κρούσματα σε διάστημα 24 ωρών. Περισσότεροι από 400 άνθρωποι νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση.

«Υπάρχει ανησυχία ότι αυτή η ταχεία εξάπλωση της επιδημίας θα προκαλέσει κορεσμό στα γαλλικά νοσοκομεία, κάτι που θέλουμε να αποφύγουμε με κάθε τρόπο», υπογράμμισε, επικαλούμενος κυρίως την κατάσταση στην Αλσατία και την περιοχή του Παρισιού.

«Θα ήταν καταστροφικό αν οι γιατροί στη Γαλλία φτάσουν στο σημείο να χρειάζεται να επιλέγουν σε ποιους ασθενείς θα σώσουν τη ζωή», υπογράμμισε ο Σαλομόν.

«Για τον λόγο αυτό πρέπει να κάνουμε τα πάντα ώστε να περιοριστεί ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας», τόνισε ο Σαλομόν, απευθύνοντας ξανά έκκληση στους Γάλλους να παραμείνουν στα σπίτια τους. «Μείνετε σπίτι σας, είναι τόσο απλό», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Εξάλλου ο Σαλομόν εξέφρασε τη λύπη του που πολλοί Παριζιάνοι βγήκαν έξω σε μεγάλους αριθμούς χθες, Κυριακή. «Πολλοί άνθρωποι δεν έχουν κατανοήσει ότι πρέπει να μείνουν σπίτι τους και ο μικρός αριθμός των ατόμων που ακολούθησαν τη συμβουλή αυτή σημαίνει ότι δεν επιτυγχάνουμε στον περιορισμό της επιδημίας», εξήγησε.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ισραήλ και Λιβάνου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν προς Νετανιάχου: Όχι σε χερσαίες επιχειρήσεις στο Λίβανο

Ο Εμανουέλ Μακρόν κάλεσε τον Μπενιαμίν Νετανιάχου να αποφύγει χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο και να σεβαστεί την εδαφική του ακεραιότητα, ενώ τόνισε τον κίνδυνο κλιμάκωσης στην περιοχή από τις επιθέσεις της Χεζμπολάχ.
Επιβατικό αεροσκάφος απογείωση
ΔΙΕΘΝΗ

Η Air France διακόπτει τις πτήσεις προς Αβάνα από 29 Μαρτίου λόγω έλλειψης καυσίμων

Η Air France διακόπτει από 29 Μαρτίου τις πτήσεις της προς Αβάνα λόγω έλλειψης καυσίμων στην Κούβα. Ενδέχεται να επαναλειτουργήσουν από 15 Ιουνίου, αν βελτιωθεί η κατάσταση. Αυτή τη στιγμή πραγματοποιούνται τρεις πτήσεις την εβδομάδα.
Σημαία Ολλανδίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ολλανδία εξετάζει στήριξη στη γαλλική αποστολή για ασφάλεια στη Μεσόγειο

Η Ολλανδία εξετάζει το αίτημα της Γαλλίας για υποστήριξη της αποστολής της στη Μεσόγειο, με σκοπό την ασφάλεια της ναυσιπλοΐας λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή. Η Γαλλία ζήτησε ολλανδική φρεγάτα για το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle.
Σημαίες Γαλλίας πλήθος
ΔΙΕΘΝΗ

Μπρεζόν: Μικρή αύξηση στις τιμές καυσίμων λόγω κρίσης στη Μέση Ανατολή

Η υπουργός Ενέργειας της Γαλλίας Μοντ Μπρεζόν ανέφερε ότι λόγω της κρίσης στη Μέση Ανατολή αναμένεται μικρή αύξηση στις τιμές καυσίμων, χωρίς πρόβλημα επάρκειας, ενώ οι τιμές έχουν ήδη αυξηθεί λόγω προβλέψεων των αγορών.
Επιβατικό αεροπλάνο νύχτα
ΔΙΕΘΝΗ

Παρίσι: Σχέδιο για πτήσεις επαναπατρισμού από Μέση Ανατολή

Ο Ζαν-Νοέλ Μπαρό γνωστοποίησε ότι σήμερα θα πραγματοποιηθούν πτήσεις επαναπατρισμού Γάλλων από τα ΗΑΕ, την Αίγυπτο και το Ισραήλ. Ωστόσο, δεν αποκάλυψε τον αριθμό των επιβατών, ενώ 400.000 Γάλλοι βρίσκονται στη Μέση Ανατολή.