ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Πρώτα σημάδια επιβράδυνσης της επιδημίας στην Λομβαρδία

Ο κυβερνήτης της περιφέρειας που έχει πληγεί περισσότερο από την επιδημία κορονοϊού δηλώνει ότι ο ρυθμός αύξησης των κρουσμάτων αρχίζει να μειώνεται.

Η Λομβαρδία, η περιοχή της βόρειας Ιταλίας που έχει πληγεί περισσότερο από τη χειρότερη επιδημία κοροναϊού στην Ευρώπη, δείχνει τα πρώτα σημάδια πιθανής επιβράδυνσης της μετάδοσης, αναφέρει ο κυβερνήτης της.

Η πυκνοκατοικημένη περιοχή που περιλαμβάνει την οικονομική πρωτεύουσα της Ιταλίας Μιλάνο έχει δει 1218 θανάτους. Από αυτούς, 252 καταγράφηκαν μεταξύ Σαββάτου και Κυριακής, ο μεγαλύτερος αριθμός μέχρι στιγμής.

Σε ολόκληρη την Ιταλία υπήρξαν 368 νέοι θάνατοι από το ξέσπασμα covid-19 την Κυριακή, που ήταν και ο μεγαλύτερος αριθμός θανάτων σε μια μέρα σε οποιαδήποτε χώρα, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας.

Ωστόσο, παρά την αύξηση των θανάτων, ο κυβερνήτης Αττίλιο Φοντάνα δήλωσε ότι είδε κάποιους λόγους αισιοδοξίας στα δεδομένα, καθώς τα νέα κρούσματα φαίνεται να αυξάνονται λιγότερο γρήγορα από λίγες ημέρες νωρίτερα.

«Δεν έχω δει τα σημερινά στατιστικά στοιχεία ακόμα, αλλά μπορούμε να δούμε μερικά μικρά βήματα προς τα εμπρός», δήλωσε σε τοπικό ραδιοφωνικό σταθμό.

«Η αύξηση (στα κρούσματα) δεν είναι μια απότομη αύξηση, όπως ήταν πριν από δύο, τρεις ημέρες. Ας ελπίσουμε ότι είναι η αρχή μιας αντιστροφής τάσης. Αυτό θα μπορούσε να είναι η αρχή μιας αντιστροφής τάσης», ανέφερε.

Πάντως, ο πρωθυπουργός Τζουζέπε Κόντε δήλωσε στην εφημερίδα Corriere della Sera ότι η επιδημία εξακολουθεί να επιδεινώνεται στο σύνολο της χώρας.

«Οι επιστήμονες μας λένε ότι το ξέσπασμα της επιδημίας δεν έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του, αυτές οι εβδομάδες θα είναι οι πιο επικίνδυνες», δήλωσε ο Κόντε.

Ο Φοντάνα είπε ότι πιστεύει πως μια αλλαγή στην τάση της μετάδοσης θα είναι ορατή τις επόμενες ημέρες μετά τους αυστηρούς κανόνες για τον περιορισμό των κινήσεων των ανθρώπων που επιβάλλονται από τις 8 Μαρτίου, καθώς οι αλλαγές στη συμπεριφορά των πολιτών παράγουν αποτελέσματα.

Υπενθυμίζεται ότι η Λομβαρδία είναι η περιοχή όπου ο πρώτος αριθμός κρουσμάτων κορονοϊού κατεγράφη στις 20 Φεβρουαρίου, σε μια μικρή πόλη περίπου 60 χιλιόμετρα από το Μιλάνο.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ