ΓΔ: 2611.41 -0.45% Τζίρος: 84.55 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 12:56:41
earthquake-larisa-seismos
Φωτο: Shutterstock

Τουλάχιστον 53 οι νεκροί από τον σεισμό 6,8 βαθμών στο Θιβέτ

Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) έκανε λόγο από πλευράς του για σεισμό 7,1 βαθμών. Η δόνηση έγινε αισθητή ως την Κατμαντού, στο Νεπάλ.

Τουλάχιστον 53 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 62 τραυματίστηκαν εξαιτίας του ισχυρού σεισμού που έπληξε κυρίως την κομητεία Ντινγκρί, στην περιφέρεια του Θιβέτ, στη νοτιοδυτική Κίνα, στην περιοχή όπου βρίσκεται το κινεζικό τμήμα των Ιμαλαΐων, μεταδίδει το επίσημο κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, επικαλούμενο νεότερο απολογισμό των αρχών μέχρι το μεσημέρι (τοπική ώρα).

Ο σεισμός σημειώθηκε περί τις 09:05 (τοπική ώρα· 03:05 ώρα Ελλάδας), σύμφωνα με τη CENC, δημόσια σεισμολογική υπηρεσία της Κίνας, που εκτίμησε πως ήταν μεγέθους 6,8 βαθμών.

Το αμερικανικό ινστιτούτο γεωλογικών μελετών (USGS) έκανε λόγο από πλευράς του για σεισμό 7,1 βαθμών. Η δόνηση έγινε αισθητή ως την Κατμαντού, την πρωτεύουσα του Νεπάλ, περίπου 400 χιλιόμετρα μακριά σε ευθεία γραμμή.

«Δονήσεις έγιναν ιδιαίτερα αισθητές στο καντόνι του Ντινγκρί και στα περίχωρά του και πολλά κτίρια κατέρρευσαν κοντά στο επίκεντρο», ανέφερε νωρίτερα η δημόσια τηλεόραση CCTV.

Έχουν καταγραφεί ήδη δεκάδες μετασεισμικές δονήσεις η πιο ισχυρή ήταν μεγέθους 4,4 βαθμών.

Το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα ανέφερε πως οι τοπικές αρχές έσπευσαν σε διάφορες κοινότητες για να «αποτιμήσουν» τις συνέπειες του σεισμού.

Το συγκεκριμένο θιβετιανό καντόνι, σε μεγάλο υψόμετρο, μετρά περίπου 62.000 κατοίκους.

Αν και οι σεισμικές δονήσεις είναι γενικά συχνές στην ορεινή περιοχή, ο σημερινός σεισμός είναι ο πιο ισχυρός που έχει καταγραφτεί σε ακτίνα 200 χιλιομέτρων κατά τη διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών, σύμφωνα με τη CENC.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κατεστραμμένο κτήριο Ισπανία
ΔΙΕΘΝΗ

Ινδονησία: 53 οι νεκροί και χιλιάδες σε ανάγκη βοήθειας από τον πρόσφατο σεισμό

Χιλιάδες κάτοικοι στο νησί Φλόρες, Ινδονησίας χρειάζονται άμεση βοήθεια μετά τον φονικό σεισμό 7,7 Ρίχτερ που προκάλεσε απώλειες, ζημιές και διακοπές ηλεκτροδότησης. Έκτακτα μέτρα και ανθρωπιστική βοήθεια σε εξέλιξη.
Κατεστραμμένο αυτοκίνητο σεισμού
ΔΙΕΘΝΗ

Ισχυρός σεισμός στην Ινδονησία: Μαζικές εκκενώσεις κατοικιών

Ισχυρός σεισμός 7,7 Ρίχτερ στην ανατολική Ινδονησία προκάλεσε τουλάχιστον 51 θύματα, μετασεισμούς, κατολισθήσεις και εκκένωση 5.000 κατοίκων, σύμφωνα με τις αρχές. Πρόκειται για τον πιο φονικό σεισμό στη χώρα μετά το 2022.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Γυναίκα θυσιάστηκε για να σώσει τον σκύλο της στο σεισμό στην Κολομβία

Ο Μίτσαελ Ρουίς εξιστορεί πως η αδελφή του Λένι θυσιάστηκε για να σώσει τον σκύλο της, Σαλομόν, κατά τον φονικό σεισμό στην Κολομβία. Η συγκινητική ιστορία τους έχει διαδοθεί στα κοινωνικά δίκτυα.
Σεισμογράφος μετρά σεισμό
ΔΙΕΘΝΗ

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ βόρεια του Βανουάτου αναφέρει το USGS

Σεισμός 6,1 Ρίχτερ σημειώθηκε στα ανοικτά του Βανουάτου στον Ειρηνικό Ωκεανό, με εστιακό βάθος 188 χλμ και επίκεντρο 56 χλμ βορειοανατολικά του Πορτ-Όλρι, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Γεωλογικών Μελετών των ΗΠΑ.
Κολομβία
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Νεκρή η 32χρονη που διασώθηκε μετά από 37 ώρες στα συντρίμμια

Η 32χρονη Ντανιέλα Λάργκο, που έγινε σύμβολο ελπίδας μετά τη διάσωσή της από τα συντρίμμια στη δυτική Κολομβία, υπέκυψε στο νοσοκομείο. Ο σεισμός των 7,4 Ρίχτερ άφησε τουλάχιστον 294 νεκρούς και εκατοντάδες αγνοούμενους.
Κατεστραμμένο κτήριο σεισμός
ΔΙΕΘΝΗ

Κολομβία: Έχασε τη ζωή της γυναίκα που σώθηκε μετά από 37 ώρες στα ερείπια

Η 32χρονη Ντανιέλα Λάργκο, που διασώθηκε μετά από 37 ώρες εγκλωβισμού στα ερείπια σεισμού στην Κολομβία, κατέληξε σε νοσοκομείο. Ο ισχυρός σεισμός έχει προκαλέσει 294 θανάτους και σχεδόν 4.000 τραυματίες.