ΓΔ: 2228.71 -0.04% Τζίρος: 29.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:36:42
Bruno Lemer-France-dasmoi-USA
Shutterstock

Πακέτο βοήθειας 45 δισ. ευρώ στις γαλλικές επιχειρήσεις λόγω κορονοϊού

Η γαλλική κυβέρνηση θα διαθέσει 45 δισεκ. ευρώ για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους μισθωτούς. «Δε θέλουμε χρεοκοπίες», τόνισε ο Γάλλος υπ. Οικονομίας, Μπρούνο Λεμέρ.

Η γαλλική κυβέρνηση ανακοίνωσε σήμερα πως θα διαθέσει 45 δισεκατομμύρια ευρώ για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις και τους μισθωτούς στη μάχη εναντίον του κορονοϊού, η οποία είναι «επίσης ένας οικονομικός και χρηματοπιστωτικός πόλεμος».
Η μάχη αυτή «θα είναι διαρκής, θα είναι βίαιη (...) και αυτός ο πόλεμος πρέπει να κινητοποιήσει όλες τις δυνάμεις μας», δήλωσε στον ραδιοσταθμό RTL ο υπουργός Οικονομίας Μπρουνό Λεμέρ, προσθέτοντας πως η οικονομία αναμένεται να συρρικνωθεί φέτος 1% εξαιτίας του ξεσπάσματος του κορονοϊού.

«Δεν θέλουμε χρεοκοπίες», τόνισε ο Λεμέρ μιλώντας στον RTL.

Χθες, Δευτέρα, ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε πως η κυβέρνηση θα εγγυηθεί δάνεια ύψους 300 δισεκ. ευρώ για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να ξεπεράσουν την κρίση του κορονοϊού.

Υπενθυμίζεται ότι η Γαλλία θα εφαρμόσει περιορισμούς στις μετακινήσεις από σήμερα, για διάστημα 15 ημερών, προκειμένου να αποτρέψει τη διασπορά του νέου κορονοϊού.

«Από αύριο το μεσημέρι και για 15 ημέρες τουλάχιστον, οι μετακινήσεις μας θα περιοριστούν πάρα πολύ», είπε ο Εμανουέλ Μακρόν, κατά τη διάρκεια ενός δραματικού διαγγέλματος.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κυβερνητική συνάντηση αξιωματούχων
ΔΙΕΘΝΗ

Νέα γαλλοβρετανική συμφωνία για τη μετανάστευση στη Μάγχη

Γαλλία και Βρετανία υπέγραψαν νέα τριετή συμφωνία για την αποτροπή μεταναστευτικών ροών στη Μάγχη, με τη βρετανική χρηματοδότηση να εξαρτάται εν μέρει από την αποτελεσματικότητα των μέτρων που θα ληφθούν.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία: Διώκονται πρώην πράκτορες για σχέδιο δολοφονίας κατασκόπου

Τέσσερις Γάλλοι στρατιωτικοί και πράκτορες, καθώς κι ένας πρώην έφεδρος, δικάζονται στο Παρίσι για απόπειρα δολοφονίας μιας συμβούλου επιχειρήσεων, η οποία εσφαλμένα θεωρήθηκε κατάσκοπος. Η DGSE αρνείται κάθε ευθύνη.
Σφύρα δικαστηρίου
ΔΙΕΘΝΗ

Ο Καμέλ Νταούντ καταδικάστηκε σε τριετή φυλάκιση στην Αλγερία για το «Ουρί»

Ο συγγραφέας Καμέλ Νταούντ καταδικάστηκε στην Αλγερία σε φυλάκιση τριών ετών χωρίς αναστολή και πρόστιμο πέντε εκατομμυρίων δηναρίων για το βιβλίο του «Ουρί», που είχε κερδίσει το βραβείο Γκονκούρ το 2024.
δεξαμενόπλοιο σε λιμάνι
ΔΙΕΘΝΗ

Βρετανία: Στρατιωτικές συνομιλίες για αποστολή ασφάλειας στο Ορμούζ

Η Βρετανία φιλοξενεί συνάντηση με εκπροσώπους από 30 χώρες για τη διαμόρφωση αποστολής υπό τη Βρετανία και τη Γαλλία, με στόχο την προστασία της ναυσιπλοΐας στα Στενά του Ορμούζ και τη στήριξη κατάπαυσης του πυρός.
Γαλλική αστυνομία δρόμος
ΔΙΕΘΝΗ

Νεκρός κροκόδειλος βρέθηκε σε κανάλι του Ρουμπέ, τυλιγμένος σε υπνόσακο

Νεκρός κροκόδειλος, δεμένος με αλυσίδες και βαρίδια, εντοπίστηκε σε κανάλι του Ρουμπέ στη βόρεια Γαλλία από ψαρά. Το περίπου ενός μέτρου ερπετό παραδόθηκε στην Ένωση Προστασίας Ζώων. Βίντεο δείχνει τον κροκόδειλο τυλιγμένο με αλυσίδες.
Δορυφόρος της Θάλες
ΔΙΕΘΝΗ

Γαλλία και Πολωνία συνεργάζονται για νέο στρατιωτικό δορυφόρο

Γαλλία και Πολωνία θα συνεργαστούν για την κατασκευή τηλεπικοινωνιακού δορυφόρου για τον πολωνικό στρατό, ενισχύοντας τους αμυντικούς και οικονομικούς δεσμούς τους. Το κόστος της συμφωνίας δεν έχει ανακοινωθεί.