ΓΔ: 792.38 0.63% Τζίρος: 84.54 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:20:03 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Σε επίπεδα 2008 η επενδυτική εμπιστοσύνη στη Γερμανία τον Μάρτιο

Ο δείκτης επενδυτικής εμπιστοσύνης του οικονομικού ινστιτούτου ZEW προσγειώθηκε στο επίπεδο των -49,5 μονάδων τον Μάρτιο, από 8,7 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα.

Εποχές της κρίσης του 2008 βιώνουν οι επενδυτές στη Γερμανία, όπως αποδεικνύει η πορεία του δείκτη επενδυτικής εμπιστοσύνης ZEW για τον Μάρτιο, ο οποίος εμφάνισε κάτι παραπάνω από εντυπωσιακή πτώση.

Ο δείκτης διαμορφώθηκε στις -49,5 μονάδες, απο 8,7 μονάδες που ήταν τον προηγούμενο μήνα, ενώ οι αναλυτές είχαν εκτιμήσει ότι θα έφθανε στο επίπεδο των -26,4 μονάδων.

«Η οικονομία είναι σε κόκκινο συναγερμ», δήλωσε ο πρόεδρος του ZEW Achim Wambach στην επίσημη ανακοίνωση του γερμανικού ινστιτούτου, προσθέτοντας πως οι εμπειρογνώμονες αναμένουν ότι η οικονομία θα συρρικνωθεί στο α΄ τρίμηνο και θεωρεί ότι είναι πιθανή μια συρρίκνωση και στο β΄ τρίμηνο.

Ξεχωριστός δείκτης που καταγράφει τις εκτιμήσεις των επενδυτών για τις τωρινές οικονομικές συνθήκες, σημείωσε πτώση στις -43,1 μονάδες από τις -15,7 μονάδες. Οι αναλυτές ανέμεναν πτώση στις -30 μονάδες.

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ