ΓΔ: 2456.5 -0.13% Τζίρος: 41.39 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 11:26:39
Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο κτίριο

Έγινε η πρώτη επίσκεψη αξιωματούχου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στη Συρία

Η Χάτζα Λαχμπίμπ ανέφερε κατά την επίσκεψή της πως: «Ήρθα εδώ για να ανακοινώσω ένα νέο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 235 εκατ. δολαρίων για τη Συρία και τις γειτονικές χώρες».

Η Ευρωπαία επίτροπος αρμόδια για τη διαχείριση κρίσεων, η Χάτζα Λαχμπίμπ, έγινε η πρώτη αξιωματούχος της ΕΕ που επισκέπτεται τη Συρία μετά την πτώση του Μπασάρ αλ Άσαντ και υποσχέθηκε βοήθεια ύψους 235 εκατ. ευρώ για τη Δαμασκό και τις γειτονικές χώρες.

Το συριακό επίσημο πρακτορείο Sana μετέδωσε εικόνες από τη συνάντηση της Λαχμπίμπ με τον νέο ηγέτη της Συρίας Άχμαντ αλ Σάρα.

«Το βασικό μου μήνυμα είναι ότι ελπίζουμε να δούμε μια συμπεριληπτική κυβέρνηση» στη Συρία, επεσήμανε η Ευρωπαία επίτροπος μιλώντας σε δημοσιογράφους και ζήτησε η νέα συριακή κυβέρνηση «να ενσωματώσει την ποικιλομορφία της συριακής κοινωνίας».

Παράλληλα η Λαχμπίμπ ανακοίνωσε από τη Δαμασκό την παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Συρία και τις γειτονικές της χώρες.

«Ήρθα εδώ για να ανακοινώσω ένα νέο πακέτο ανθρωπιστικής βοήθειας ύψους 235 εκατ. δολαρίων για τη Συρία και τις γειτονικές χώρες», σημείωσε η ίδια μετά τη συνάντησή της με τον αλ Σάρα.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

ΕΕ: Οικονομική βοήθεια 455 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση της Συρίας

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή ανακοίνωσε οικονομική βοήθεια 455 εκατ. ευρώ για την ανοικοδόμηση της Συρίας, στο πλαίσιο του Φόρουμ Συντονισμού στις Βρυξέλλες για διεθνή συνεργασία και ειρηνική μετάβαση στη χώρα.
Κυριάκος Πιερρακάκης Eurogroup
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Πιερρακάκης: Η Ελλάδα καταλύτης για ευρωπαϊκούς πρωταθλητές μετά την κρίση

Ο υπουργός Οικονομικών, Κυριάκος Πιερρακάκης, σε συνέντευξή του στο γαλλικό L’ Express, τόνισε πως η ελληνική κρίση υπήρξε τραυματική αλλά διδακτική, υπογραμμίζοντας την ανάγκη για σταθερότητα, μεταρρυθμίσεις και ενίσχυση της ευρωπαϊκής οικονομίας.
Σημαία Βουλγαρίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Βουλγαρία αποκτά την τέταρτη δόση του Ταμείου Ανάκαμψης έως Ιούλιο

Η Βουλγαρία θα λάβει σχεδόν 1 δισ. ευρώ από το Σχέδιο Ανάκαμψης, αφού εκπλήρωσε 23 από τους 26 στόχους για την τέταρτη δόση, όπως ανακοίνωσε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Ατανάς Πεκάνοφ, μετά από θετική αξιολόγηση της ΕΕ.
Κτίριο Ευρωπαϊκής Επιτροπής
ΔΙΕΘΝΗ

Κομισιόν: Περιθώριο 0,6% του ΑΕΠ για μέτρα ενεργειακής στήριξης

Η ΕΕ ανακοίνωσε ήπια χαλάρωση των δημοσιονομικών κανόνων για περιορισμένη χρηματοδότηση ενεργειακών μέτρων, απορρίπτοντας ευρύτερες εξαιρέσεις. Τα κράτη-μέλη θα διαθέτουν ως 0,3% του ΑΕΠ ετησίως για στήριξη 2026-2028.