ΓΔ: 2211.2 -1.12% Τζίρος: 284.98 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Το Κρεμλίνο Μόσχας
Πανοραμική εικόνα του Κρεμλίνου της Μόσχας με φωτισμό το ηλιοβασίλεμα πάνω από τον ποταμό Μόσχβα.

Οι νέες εκλογές στην Ουκρανία θεωρούνται αναγκαίες λέει το Κρεμλίνο

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, τον Ντμίτρι Πεσκόφ, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει σοβαρές συνομιλίες για τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Οι εκλογές στην Ουκρανία είναι απαραίτητες για λόγους νομιμοποίησης, ανακοίνωσε σήμερα το Κρεμλίνο.

Οι ΗΠΑ θέλουν να διενεργήσει η Ουκρανία εκλογές, πιθανόν μέχρι το τέλος του χρόνου, ειδικά αν το Κίεβο συμφωνήσει σε εκεχειρία με τη Ρωσία μέσα στους επόμενους μήνες, όπως είπε στο Ρόιτερς ο ανώτατος αξιωματούχος της κυβέρνησης Τραμπ αρμόδιος για την Ουκρανία.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Κρεμλίνου, τον Ντμίτρι Πεσκόφ, μέχρι στιγμής δεν έχουν υπάρξει σοβαρές συνομιλίες για τα πρόσωπα που θα συμμετάσχουν στις συνομιλίες με στόχο τον τερματισμό της σύγκρουσης.

Ερωτηθείς σχετικά με τα σχόλια του προέδρου Τραμπ ότι είναι προγραμματισμένες συνομιλίες και συναντήσεις με τη Ρωσία, ο Πεσκόφ απάντησε ότι «προφανώς έχουν προγραμματιστεί» επαφές και ότι η Μόσχα έχει μια διαδικασία σχεδιασμού.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ανταλλαγή 205 αιχμαλώτων πολέμου μεταξύ Ρωσίας και Ουκρανίας

Ρωσία και Ουκρανία αντάλλαξαν σήμερα 205 αιχμαλώτους πολέμου η κάθε πλευρά, όπως ανακοίνωσαν οι κυβερνήσεις τους. Η πλειονότητα των Ουκρανών αιχμαλώτων ήταν κρατούμενοι από το 2022, ενώ αντίστοιχα επέστρεψαν και Ρώσοι στρατιώτες.
Ντόναλντ Τραμπ κοντινό
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ: Το τέλος του πολέμου στην Ουκρανία πλησιάζει

Ο Τραμπ εξέφρασε αισιοδοξία για κοντινό τέλος στον πόλεμο στην Ουκρανία, εκτιμώντας ότι Μόσχα και Κίεβο θα συμφωνήσουν. Παρόμοια άποψη είχε διατυπώσει πρόσφατα και ο Πούτιν για το τέλος της σύγκρουσης.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Η Μόσχα αγνοεί την εκεχειρία – Η Ρωσία κατηγορεί την Ουκρανία για χιλιάδες παραβιάσεις

Ο Ζελένσκι κατηγόρησε τη Ρωσία για επιθέσεις παρά την τριήμερη εκεχειρία, ενώ το ρωσικό ΥΠΕΘΑ ανέφερε πάνω από 16.000 ουκρανικές παραβιάσεις σε 24 ώρες. Δεν καταγράφηκαν μαζικές αεροπορικές επιδρομές σήμερα.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Αλληλοκατηγορίες Ουκρανίας και Ρωσίας για παραβιάσεις της εκεχειρίας

Η Ουκρανία και η Ρωσία κατηγορούν η μία την άλλη για παραβιάσεις της τριήμερης εκεχειρίας που διαπραγματεύτηκαν οι ΗΠΑ. Ο ουκρανικός στρατός ανέφερε 51 επιθέσεις σήμερα, με 44 drones της Ρωσίας να χρησιμοποιούνται, τον χαμηλότερο αριθμό εδώ και μήνες.
Κρεμλίνο στη Μόσχα
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Η Ουκρανία παραβίασε την κατάπαυση του πυρός της 8ης Μαΐου

Το ρωσικό Υπουργείο Άμυνας κατηγορεί την Ουκρανία για επανειλημμένες παραβιάσεις της εκεχειρίας που είχε ανακοινώσει η Μόσχα, ενώ η Ουκρανία ανταπαντά κατηγορώντας τη Ρωσία ότι συνεχίζει τις επιθέσεις παρά τη συμφωνία.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Επιβεβαιώθηκε τριήμερη εκεχειρία και ανταλλαγή αιχμαλώτων

Η Ρωσία επιβεβαίωσε τριήμερη εκεχειρία (9-11 Μαΐου) και ανταλλαγή αιχμαλώτων με την Ουκρανία, σύμφωνα με πρωτοβουλία που ανακοίνωσε ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ, όπως δήλωσε ο διπλωματικός σύμβουλος του Κρεμλίνου.