ΓΔ: 2025.46 1.13% Τζίρος: 297.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:04
Φώτο: Shutterstock

Το Πεκίνο προσφεύγει στον ΠΟΕ κατά των αμερικανικών τελωνειακών δασμών

«Η Κίνα, για να υπερασπιστεί τα θεμιτά συμφέροντά της, κατέθεσε προσφυγή κατά των αμερικανικών τελωνειακών δασμών », διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Η Κίνα ανακοίνωσε σήμερα ότι κατέθεσε προσφυγή στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου μετά την αύξηση κατά 10% των τελωνειακών δασμών για τα κινεζικά προϊόντα που επισημοποιήθηκε το Σάββατο από τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ.

«Η Κίνα, για να υπερασπιστεί τα θεμιτά συμφέροντά της, κατέθεσε προσφυγή κατά των αμερικανικών τελωνειακών δασμών ενώπιον του μηχανισμού διευθέτησης διαφορών του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου», διευκρίνισε σε ανακοίνωσή του το κινεζικό υπουργείο Εμπορίου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σκοτ Μπέσεντ χαμογελάει
ΔΙΕΘΝΗ

ΗΠΑ: Συμφωνία με Κίνα για σπάνιες γαίες, λέει ο Υπ. Οικονομικών

ΗΠΑ και Κίνα κατέληξαν σε προκαταρκτική συμφωνία που αποτρέπει δασμούς 100% σε κινεζικά προϊόντα και αναβάλλει ελέγχους στις εξαγωγές σπάνιων γαιών. Τραμπ και Σι θα συζητήσουν σύντομα για εμπορικά και αγροτικά θέματα.
ΗΠΑ και Κίνα χρήματα
ΔΙΕΘΝΗ

Τραμπ απειλεί την Κίνα με δασμούς λόγω ελέγχων στις σπάνιες γαίες

Ο Τραμπ απείλησε με σημαντική αύξηση δασμών στα κινεζικά προϊόντα, θεωρώντας ότι η Κίνα γίνεται εχθρική λόγω των περιορισμών στις εξαγωγές σπάνιων γαιών, και δήλωσε ότι ίσως δεν συναντηθεί με τον Σι Τζινπίνγκ στη Νότια Κορέα.