ΓΔ: 816.02 0.11% Τζίρος: 31.62 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 15:09:04 ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΑΓΟΡΑΣ
Φώτο: Shutterstock

Έκδοση ευρωομολόγου για να αντιμετωπιστεί η κρίση προτείνει η Ιταλία

Η ευρωζώνη θα πρέπει να αντιδράσει δυναμικά, καθώς δεν αρκούν μόνο οι προσπάθειες της ΕΚΤ, τόνισε ο υπουργός Οικονομικών της Ιταλίας, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι

Υπέρ της έκδοσης ευρωομολόγου τάχθηκε ο υπουργός Οικονομίας της Ιταλίας, Ρομπέρτο Γκουαλτιέρι, ως μία ύστατη προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η επώδυνη κατάσταση που δημιουργεί στις οικονομικές των κρατών-μελών της ευρωζώνης η πανδημία του κορονοϊού.

«Πρέπει να δούμε έγκαιρα το θέμα της έκδοσης των ευρωπαϊκών τίτλων που μπορούν να χρησιμοποιηθούν από κάθε χώρα υπό τις ίδιες συνθήκες και πρέπει να σχετίζονται με την καταπολέμηση του κορωναϊού και των οικονομικών συνεπειών του», υπογράμμισε ο Ιταλός υπουργός, μιλώντας Il Corriere della Sera.Προσθέσε ακόμη χαρακτηριστικά ότι «αντιμετωπίζουμε ένα συμμετρικό σοκ που επηρεάζει όλους και ως εκ τούτου πρέπει να χρησιμοποιήσουμε τα εργαλεία που διαθέτουμε με έναν καινοτόμο τρόπο».

Επίσης επαίνεσε την κίνηση της ΕΚΤ να ρίξει 750 δισ. ευρώ στην αγορά, αλλά δήλωσε ότι μόνο η νομισματική πολιτική δεν ήταν αρκετή. «Πρέπει να έχουμε το θάρρος να δημιουργήσουμε μια κοινή και συντονισμένη δημοσιονομική πολιτική ικανή να υποστηρίξει την προσπάθεια των συστημάτων υγείας μας», υπογράμμισε, δήλωσε ο Γκουαλτιέρι.
 

Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ