ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Το Κρεμλίνο Μόσχας
Πανοραμική εικόνα του Κρεμλίνου της Μόσχας με φωτισμό το ηλιοβασίλεμα πάνω από τον ποταμό Μόσχβα.

Ρωσία: ΗΠΑ και Ρωσία δεν συμφώνησαν ακόμα για συνομιλίες για την Ουκρανία

Σε σχόλιά του στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο σύμβουλος του Ρώσου προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής δήλωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία προσεγγίζει της συζητήσεις με «επιχειρηματική» διάθεση.

Ο Γιούρι Ουσακόφ, σύμβουλος του Ρώσου προέδρου για θέματα εξωτερικής πολιτικής, δήλωσε σήμερα ότι η Μόσχα και η Ουάσιγκτον δεν έχουν ακόμη συμφωνήσει για το πώς θα γίνει η έναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών για την Ουκρανία καθώς οι ΗΠΑ έχουν ακόμη να ορίσουν τον επικεφαλής διαπραγματευτή για τις συνομιλίες με τη Ρωσία.

Ο Ουσακόφ μαζί με τον υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, πρόκειται να συμμετάσχουν στις διμερείς συνομιλίες με τους Αμερικανούς ομολόγους τους στην Σαουδική Αραβία αύριο Τρίτη.

Σε σχόλιά του στη ρωσική κρατική τηλεόραση, ο Ουσακόφ δήλωσε ότι η ρωσική αντιπροσωπεία προσεγγίζει της συζητήσεις με «επιχειρηματική» διάθεση.

Ο στόχος της συνάντησης είναι «να συζητήσουμε την αποκατάσταση των κανονικών σχέσεων (με τις ΗΠΑ), να συζητήσουμε την έναρξη πιθανών διαπραγματεύσεων για την Ουκρανία και να συζητήσουμε τις προοπτικές για επαφές στο υψηλότερο επίπεδο (μεταξύ Πούτιν και Τραμπ)», δήλωσε ο Ουσακόφ στο Κανάλι 1 της ρωσικής τηλεόρασης.

«Τώρα το ερώτημα είναι να συμφωνήσουμε για το πώς θα ξεκινήσουν οι διαπραγματεύσεις για την Ουκρανία, επειδή η αμερικανική πλευρά δεν έχει ορίσει έναν επικεφαλής διαπραγματευτή για να διεξάγει συνομιλίες μαζί μας», είπε.

Ο ίδιος είπε επίσης ότι ο Κιρίλ Ντμίτριεφ, επικεφαλής του κρατικού επενδυτικού ταμείου της Ρωσίας, ενδέχεται να συμμετάσχει στην αντιπροσωπεία για να συζητήσει τυχόν οικονομικά θέματα που θα προκύψουν.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ίσως να μην επιδιώξει ποτέ ειρήνη στην Ουκρανία, λέει ο Γουίτακερ

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δήλωσε πως η Ρωσία ίσως να μην είναι ποτέ διατεθειμένη να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία, ενώ υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι για μια δίκαιη συμφωνία υπό τις παρούσες συνθήκες.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ρωσίας-ΗΠΑ στη Γενεύη: Επαφές Ντμίτριεφ με Αμερικανούς σύντομα

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, απεσταλμένος του Πούτιν, αναμένεται να συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχους στη Γενεύη, χωρίς να είναι μέλος της επίσημης ρωσικής αποστολής στις επερχόμενες τριμερείς συνομιλίες Ουκρανίας-ΗΠΑ-Ρωσίας.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - ΗΠΑ - Ρωσίας στις 17-18/2 στη Γενεύη

Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα γίνει 17 και 18 Φεβρουαρίου στη Γενεύη, με συμμετοχή Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γενεύη: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - ΗΠΑ - Ρωσίας στις 17-18/2

Οι νέες διαπραγματεύσεις Κιέβου-Μόσχας για την Ουκρανία θα διεξαχθούν 17 και 18 Φεβρουαρίου στη Γενεύη, με τριμερή συμμετοχή Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας. Επικεφαλής της ρωσικής αποστολής ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.
Βολοντιμίρ Ζελένσκι στο βήμα
ΔΙΕΘΝΗ

Ζελένσκι: Το εδαφικό στο επίκεντρο του νέου γύρου συνομιλιών με ΗΠΑ

Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι αναφέρει ότι αποδέχθηκε πρόταση των ΗΠΑ για νέο γύρο συνομιλιών την επόμενη εβδομάδα, με βασικό θέμα το εδαφικό. Στην ατζέντα και ιδέα «ελεύθερης ζώνης» στο Ντονμπάς.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσικές δυνάμεις προελαύνουν γύρω από Ποκρόφσκ και Μίρνοχραντ

Οι ρωσικές δυνάμεις προσπαθούν να περικυκλώσουν το Ποκρόφσκ στην ανατολική Ουκρανία, με τον ουκρανικό στρατό να δηλώνει ότι ακόμη διατηρεί τον έλεγχο στο βόρειο τμήμα της πόλης και στη γειτονική Μίρνοχραντ. Σφοδρές μάχες μαίνονται ένα χρόνο.