ΓΔ: 2065.42 0.18% Τζίρος: 875.58 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:02
Φωτο: ΑΠΕ

Γαλλία: Η αντιτρομοκρατική διερευνά την επίθεση με μαχαίρι στη Μιλούζ

Η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία ανέλαβε την υπόθεση του περιστατικού με μαχαίρι, όπου ένας άνθρωπος σκοτώθηκε και δημοτικοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά στην ανατολική Γαλλία.

Η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία ανακοίνωσε ότι ανέλαβε την έρευνα για την επίθεση με μαχαίρι κατά την οποία ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του σήμερα, στην ανατολική Γαλλία, και δημοτικοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν σοβαρά από έναν άνδρα που φώναζε "Αλλάχ Ακμπάρ" ("Ο Θεός είναι μεγάλος")προτού συλληφθεί.

"Ένας πολίτης που παρενέβη, πέθανε. Τρεις δημοτικοί αστυνομικοί τραυματίστηκαν", διευκρίνισε σε ανακοίνωση η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία (PNAT).

Ο πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν έκανε λόγο για "πράξη τρομοκρατίας", "ισλαμιστική", "που δεν αμφισβητείται" μετά τη φονική αυτή επίθεση στη Μιλούζ, εκφράζοντας "την αλληλεγγύη όλου του έθνους".

Σύμφωνα με την εισαγγελία της Μιλούζ, η οποία άρχισε τη διενέργεια έρευνας πριν την αναλάβει η εθνική αντιτρομοκρατική εισαγγελία, ο δράστης επιτέθηκε στα θύματα με ένα μαχαίρι. Μεταξύ των θυμάτων είναι ένας 69χρονος Πορτογάλος, ο οποίος πέθανε.

Στο εξής η έρευνα διενεργείται από την PNAT για δολοφονία σε σχέση με τρομοκρατική ενέργεια και απόπειρα δολοφονιών κατά ατόμων που είναι θεματοφύλακες των δημοσίων αρχών σε σχέση με τρομοκρατική ενέργεια.

Ο δράστης είναι τώρα υπό κράτηση από την αστυνομία, διευκρίνισε η PNAT, ένας από τους δικαστές της οποίας μεταβαίνει στο σημείο της επίθεσης.

ΑΓ

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Εμμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Δέκα χρόνια από τις επιθέσεις στο Παρίσι: το μήνυμα Μακρόν

Δέκα χρόνια από τις επιθέσεις στο Παρίσι, ο Μακρόν γράφει στο X: «Η Γαλλία θυμάται, ο πόνος παραμένει». Ο πρόεδρος επισκέφθηκε τα σημεία των επιθέσεων και θα μιλήσει αργότερα, τιμώντας τα 132 θύματα και τους τραυματίες.
Εμανουέλ Μακρόν πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Μερτς-Μακρόν: Συναίνεση για ψηφιακή ανεξαρτησία Ευρώπης από ΗΠΑ-Κίνα

Οι Μερτς και Μακρόν κάλεσαν την ΕΕ σε άμεση ψηφιακή δράση για να διατηρήσει αυτονομία απέναντι σε ΗΠΑ και Κίνα. Τόνισαν την ανάγκη ενιαίας φωνής, ευρωπαϊκής προτεραιότητας και προστασίας από εξαρτήσεις και κυβερνοαπειλές.