ΓΔ: 2130.06 3.15% Τζίρος: 398.81 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:27:05
Καπιτώλιο Ουάσινγκτον ΗΠΑ
Φωτο: Shutterstock

Nομοσχέδιο για να αποτραπεί το «μπλακ άουτ» της κυβέρνησης Τραμπ

Η εξέλιξη αυτή, θα αποτρέψει το ενδεχόμενο μίας μερικής παύσης λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, παύση που στην περίπτωση μη ψήφισης του νομοσχεδίου, θα μπορούσε να αρχίσει στις 15 Μαρτίου.

Την ψήφιση νομοσχεδίου για την αποτροπή μίας μερικής παύσης λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Ντόναλντ Τραμπ επιδιώκει η Βουλή των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, όπως έγινε γνωστό την Κυριακή (02.03.2025).

Ο πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων των ΗΠΑ, Μάικ Τζόνσον δήλωσε την Κυριακή ότι ελπίζει πως θα ψηφιστεί ένα «καθαρό» νομοσχέδιο που θα δίνει προσωρινή λύση στη χρηματοδότηση της ομοσπονδιακής κυβέρνησης του Προέδρου της χώρας, Ντόναλντ Τραμπ, ενώ θα «παγώνει» τα διαθέσιμα κονδύλια στα σημερινά επίπεδά τους.

Η εξέλιξη αυτή, θα αποτρέψει το ενδεχόμενο μίας μερικής παύσης λειτουργίας της ομοσπονδιακής κυβέρνησης, παύση που στην περίπτωση μη ψήφισης του νομοσχεδίου, θα μπορούσε να αρχίσει στις 15 Μαρτίου.

«Εργαζόμαστε σκληρά για να κάνουμε το καθήκον μας και να κρατήσουμε την κυβέρνηση ανοιχτή. Οι Δημοκρατικοί θα πρέπει να βοηθήσουν στη διαπραγμάτευση για τον σκοπό αυτό», δήλωσε ο Τζόνσον σε συνέντευξή του στην εκπομπή «Meet the Press» του τηλεοπτικού δικτύου NBC.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου ομιλία
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Οι ελληνικές προτεραιότητες στο Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εργασίας στη Βουλή

Η υφυπουργός Εξωτερικών Α. Παπαδοπούλου παρουσίασε τις ελληνικές προτεραιότητες για το πρόγραμμα Εργασίας της Κομισιόν 2006, δίνοντας έμφαση σε ασφάλεια, βιώσιμη ανάπτυξη, ανταγωνιστικότητα και τον διεθνή ρόλο της ΕΕ.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Βουλή: Στο επίκεντρο η συλλογική οργάνωση στον πρωτογενή τομέα

Στη διακομματική επιτροπή για τον πρωτογενή τομέα, συζητήθηκαν προτάσεις για βελτιώσεις στους συνεταιρισμούς, φορολογικά κίνητρα, εκμετάλλευση περιουσίας και ενίσχυση προστασίας καλλιεργειών και αγροτικού κτηματολογίου.
Ελληνικό Κοινοβούλιο συνεδρίαση
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Ψηφίστηκε το ν/σ για Κλιματικό Ταμείο – Οι θέσεις των φορέων στη Βουλή

Κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε επί της Αρχής το σχέδιο νόμου για το Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο από την Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων. ΝΔ υπέρ, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ κατά, τα υπόλοιπα κόμματα επιφυλάχθηκαν για την Ολομέλεια.