ΓΔ: 2288.83 -2.82% Τζίρος: 389.13 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:03
Το Πεντάγωνο ΗΠΑ
Το Πεντάγωνο, έδρα του Υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, από αέρος.

Το αμερικανικό Πεντάγωνο δεν θεωρεί τη Ρωσία απειλή για τις ΗΠΑ

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ ζήτησε από την αμερικανική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας να αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της που αφορούν τη Ρωσία, περιλαμβανομένων των επιθετικών ενεργειών.

Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ Πιτ Χέγκσεθ ζήτησε από την αμερικανική υπηρεσία κυβερνοασφάλειας να αναστείλει όλες τις δραστηριότητές της που αφορούν τη Ρωσία, περιλαμβανομένων των επιθετικών ενεργειών, ανέφεραν χθες Κυριακή αμερικανικά μέσα ενημέρωσης.

Η αναστολή αυτή εντάσσεται στο ευρύτερο πλαίσιο της επανεξέτασης των αμερικανικών δραστηριοτήτων που αφορούν τη Ρωσία και η διάρκειά της δεν είναι γνωστή, επεσήμαναν οι New York Times.

Το Πεντάγωνο αρνήθηκε να σχολιάσει τις πληροφορίες, επικαλούμενο λόγους ασφαλείας. Οι αρχές δεν σχολιάζουν σχεδόν ποτέ τις ενέργειες της υπηρεσίας κυβερνοασφάλειας, όπως και άλλες απόρρητες δραστηριότητες.

«Για τον υπουργό Χέγκσεθ δεν υπάρχει σημαντικότερη προτεραιότητα από την ασφάλεια των μαχόμενων σε όλες τις επιχειρήσεις, περιλαμβανομένου του κυβερνοχώρου», τόνισε αξιωματούχος του Πενταγώνου.

Η αναστολή αυτή ανακοινώθηκε την ώρα που ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ έχει αρχίσει να προσεγγίζει τη Μόσχα.

Αφού υπήρξε έναν από τους βασικούς συμμάχους του Κιέβου έναντι της εισβολής της Ρωσίας, η Ουάσινγκτον, υπό την προεδρία του Τραμπ, φαίνεται να θέλει να πείσει την Ουκρανία να δεχθεί μια εκεχειρία χωρίς απαραιτήτως να ανησυχεί αν θα λάβει εγγυήσεις ασφαλείας, κάτι που το Κίεβο αρνείται.

Η Ρωσία κατηγορείται συχνά ότι έχει εξαπολύσει υβριδικό πόλεμο εναντίον των δυτικών χωρών, κυρίως με στόχο να υπονομεύσει την υποστήριξή τους προς την Ουκρανία, στο πλαίσιο του οποίου επιδίδεται σε συμβατικές απόρρητες επιχειρήσεις αλλά και σε επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και τα συστήματα πληροφορικής.

Όμως η άποψη του Τραμπ είναι ότι οι ΗΠΑ έχουν άλλα πιο πιεστικά ζητήματα που τους απασχολούν. «Θα πρέπει να περνάμε λιγότερο χρόνο να ανησυχούμε για τον Πούτιν και περισσότερο χρόνο να ανησυχούμε για τις συμμορίες μεταναστών βιαστών, τους ναρκοβαρώνους, τους φονιάδες και τους ανθρώπους από τα ψυχιατρεία που εισέρχονται στη χώρα μας- ώστε να μην καταλήξουμε σαν την Ευρώπη!», έγραψε ο Ρεπουμπλικάνος χθες Κυριακή στο Truth Social.

 

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Η Ρωσία ίσως να μην επιδιώξει ποτέ ειρήνη στην Ουκρανία, λέει ο Γουίτακερ

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ δήλωσε πως η Ρωσία ίσως να μην είναι ποτέ διατεθειμένη να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία για την Ουκρανία, ενώ υποστήριξε ότι οι Ουκρανοί είναι έτοιμοι για μια δίκαιη συμφωνία υπό τις παρούσες συνθήκες.
Σημαίες ΗΠΑ Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνάντηση Ρωσίας-ΗΠΑ στη Γενεύη: Επαφές Ντμίτριεφ με Αμερικανούς σύντομα

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ, απεσταλμένος του Πούτιν, αναμένεται να συναντηθεί με Αμερικανούς αξιωματούχους στη Γενεύη, χωρίς να είναι μέλος της επίσημης ρωσικής αποστολής στις επερχόμενες τριμερείς συνομιλίες Ουκρανίας-ΗΠΑ-Ρωσίας.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - ΗΠΑ - Ρωσίας στις 17-18/2 στη Γενεύη

Ο επόμενος γύρος διαπραγματεύσεων μεταξύ Κιέβου και Μόσχας για τον πόλεμο στην Ουκρανία θα γίνει 17 και 18 Φεβρουαρίου στη Γενεύη, με συμμετοχή Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας, ανακοίνωσε το Κρεμλίνο.
Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας
ΔΙΕΘΝΗ

Γενεύη: Νέος γύρος διαπραγματεύσεων Ουκρανίας - ΗΠΑ - Ρωσίας στις 17-18/2

Οι νέες διαπραγματεύσεις Κιέβου-Μόσχας για την Ουκρανία θα διεξαχθούν 17 και 18 Φεβρουαρίου στη Γενεύη, με τριμερή συμμετοχή Ρωσίας, ΗΠΑ και Ουκρανίας. Επικεφαλής της ρωσικής αποστολής ο Βλαντίμιρ Μεντίνσκι.