ΓΔ: 2119.88 -0.04% Τζίρος: 42.60 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 14:02:38
Σημαία Ρωσίας ουρανός
Η σημαία της Ρωσίας κυματίζει δυναμικά υπό το φως του ουρανού.

Ρωσική αντίθεση στην παρουσία ευρωπαϊκών στρατευμάτων στην Ουκρανία

Ο Μιχαήλ Ουλιάναφ, αντιπρόσωπος της Ρωσίας σε διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, δήλωσε μέσω Telegram ότι η Ρωσία απορρίπτει κατηγορηματικά την ιδέα της ανάπτυξης ευρωπαϊκών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία.

Η Ρωσία τάσσεται κατηγορηματικά εναντίον της ιδέας να αναπτυχθούν ευρωπαϊκά στρατεύματα στο έδαφος της Ουκρανίας, τόνισε σήμερα ο Μιχαήλ Ουλιάναφ, αντιπρόσωπος της Μόσχας στους διεθνείς οργανισμούς στη Βιέννη, μέσω Telegram.

«Κατά πρώτον, η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι αμερόληπτη, κι οι ειρηνευτικές δυνάμεις οφείλουν να είναι αμερόληπτες. Κατά δεύτερον, η Ρωσία τάσσεται κατηγορηματικά εναντίον» της ανάπτυξης ευρωπαϊκών στρατευμάτων, συνόψισε ο διπλωμάτης.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σημαίες Ουκρανίας Ρωσίας χάρτης
ΔΙΕΘΝΗ

Βερολίνο: Μοιραζόμαστε την ανησυχία Ουκρανίας για κλιμάκωση του πολέμου

Η γερμανική κυβέρνηση δήλωσε ότι συμμερίζεται τους φόβους της Ουκρανίας πως οι ρωσικές κατηγορίες περί επίθεσης με drones μπορεί να χρησιμοποιηθούν ως πρόσχημα για κλιμάκωση του πολέμου, παραθέτοντας τη σχετική προειδοποίηση του Ζελένσκι.
Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσωπο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρωσία: Ο Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες για αγνόηση αποφάσεων διεθνών δικαστηρίων

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τροπολογίες που επιτρέπουν στη Ρωσία να αγνοεί αποφάσεις ξένων και διεθνών δικαστηρίων σε ποινικές υποθέσεις, όταν εκδίδονται χωρίς τη συμμετοχή της.
Βλαντίμιρ Πούτιν πρόσωπο
ΔΙΕΘΝΗ

Πούτιν: Προειδοποίηση προς την ΕΕ για τα παγωμένα ρωσικά κεφάλαια

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν προειδοποίησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι η ενδεχόμενη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών στοιχείων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας θα προκαλέσει σοβαρές συνέπειες, τονίζοντας ότι η Μόσχα θα προσφύγει και στη Δικαιοσύνη.
Εμανουέλ Μακρόν συνέντευξη Τύπου
ΔΙΕΘΝΗ

Μακρόν: Ωφέλιμη για την Ευρώπη η επανεκκίνηση διαλόγου με τον Πούτιν

Ο Εμανουέλ Μακρόν δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι η Ευρώπη θα πρέπει τις επόμενες εβδομάδες να εξετάσει την επανεκκίνηση πλήρους και διαφανούς διαλόγου με τη Ρωσία, μετά τη συμφωνία για δάνειο προς την Ουκρανία.
Κιρίλ Ντμίτριεφ πορτρέτο
ΔΙΕΘΝΗ

Ρώσος απεσταλμένος: Θετική η μη χρήση παγωμένων ρωσικών περιουσιακών από ΕΕ

Ο Κίριλ Ντμίτριεφ χαρακτήρισε νίκη της λογικής την απόφαση της ΕΕ να δανειστεί χρήματα αντί να χρησιμοποιήσει παγωμένα ρωσικά περιουσιακά στοιχεία για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας, επικρίνοντας την ηγεσία της ΕΕ.