ΓΔ: 2541.99 -0.72% Τζίρος: 369.76 εκ. € Τελ. ενημέρωση: 17:25:01
Κατεστραμμένο κτήριο Κίεβο
Πυροσβέστες επιχειρούν σε κατεστραμμένο κτήριο στο Κίεβο μετά από επίθεση.

Δεκάδες νεκροί από ρωσικά πλήγματα σε πόλεις της ανατολικής Ουκρανίας

Σύμφωνα με το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, 14 άνθρωποι σκοτώθηκαν, με 11 θύματα στην Ντομπροπίλια και 3 στο Χάρκοβο, ενώ 37 άτομα τραυματίστηκαν, με 30 θύματα στην πρώτη και 7 στη δεύτερη, σε ρωσικές επιθέσεις τη νύχτα με πυραύλους και drone.

Τουλάχιστον 14 άνθρωποι, 11 στην πόλη Ντομπροπίλια (ανατολικά) και ακόμη 3 στην πόλη Χάρκοβο (βορειοανατολικά) έχασαν τη ζωή τους και άλλοι 37 τραυματίστηκαν —αντίστοιχα 30 και 7— σε επιδρομές της Ρωσίας στην Ουκρανία κατά τη διάρκεια της νύχτας με πυραύλους και μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα, ανακοίνωσε το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών.

Το υπουργείο διευκρίνισε πως μεταξύ άλλων στην Ντομπροπίλια χρησιμοποιήθηκαν βαλλιστικοί πύραυλοι. Προκλήθηκαν ζημιές σε οκταώροφο κτίριο και 30 αυτοκίνητα.

Πάντα κατά το ουκρανικό υπουργείο Εσωτερικών, καθώς όχημα της πυροσβεστικής προσπαθούσε να σβήσει φωτιά στο πολυώροφο κτίριο, οι ρωσικές δυνάμεις «χτύπησαν ξανά, προκαλώντας ζημιά» σε αυτό.

Αρχικά ο Βαντίμ Φιλασκίν, επικεφαλής της πολιτικής και στρατιωτικής διοίκησης της περιφέρειας Ντονέτσκ της Ουκρανίας, έκανε λόγο για τέσσερις νεκρούς και 18 τραυματίες στους βομβαρδισμούς.

Η Ντομπροπίλια, πόλη περίπου 28.000 κατοίκων προτού ξεσπάσει ο πόλεμος, απέχει περίπου 22 χιλιόμετρα από τη βόρεια γραμμή του μετώπου στην Πόκροφσκ, όπου εκτυλίσσονται μάχες επί εβδομάδες πλέον.

Σύμφωνα με τις ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις, η Ρωσία χρησιμοποίησε δυο πυραύλους Iskander M, έναν πύραυλο κρουζ Iskander K, καθώς και 145 drones.

Κατά την ίδια πηγή, καταρρίφθηκαν ο πύραυλος κρουζ και 79 από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα. Άλλα 54 δεν έφθασαν στους στόχους τους πιθανόν χάρη στα συστήματα ηλεκτρονικού πολέμου.

Google news logo Ακολουθήστε το Business Daily στο Google news

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Τουλάχιστον 10 νεκροί από ρωσικές επιθέσεις σε Κίεβο και προάστια

Τουλάχιστον 10 νεκροί και δεκάδες τραυματίες είναι ο απολογισμός ρωσικών πληγμάτων στην περιφέρεια και την πρωτεύουσα Κιέβου, σύμφωνα με στοιχεία των τοπικών αρχών, ενώ συνεχίζονται οι διακομιδές τραυματιών στα νοσοκομεία.
Κατεστραμμένη πόλη Κίεβο
ΔΙΕΘΝΗ

Τρεις νεκροί από ρωσική επίθεση με βαλλιστικούς πυραύλους στο Κίεβο

Τουλάχιστον τρεις νεκροί στην ουκρανική πρωτεύουσα μετά από ρωσική πυραυλική επίθεση, σύμφωνα με τον επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης Κιέβου, Τιμούρ Τκατσένκο, ο οποίος είχε προειδοποιήσει για εκτοξεύσεις βαλλιστικών πυραύλων.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Ουκρανία: Νέες φονικές επιθέσεις με 15 νεκρούς σε δύο μέτωπα

Τουλάχιστον πέντε νεκροί στην Ουκρανία και δέκα στη Ρωσία και ελεγχόμενα από τη Μόσχα εδάφη μετά από αλληλεπίθεση Μόσχας-Κιέβου. Τα χτυπήματα έγιναν μία ημέρα μετά τη φονική ρωσική επίθεση με drones και πυραύλους στο Κίεβο.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Δύο νεκροί από ουκρανικά πλήγματα σε ρωσικές μεθοριακές περιοχές

Δύο νεκροί σε ρωσικές συνοριακές περιφέρειες μετά από ουκρανικά πλήγματα, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, μία μέρα μετά τη φονική επίθεση στης Ρωσίας στο Κίεβο. Ζημιές και διακοπές σε νερό και ρεύμα στη Μπέλγκοροντ.
Σύγκρουση Ρωσίας Ουκρανίας
ΔΙΕΘΝΗ

Συνεχίζονται οι ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία με νεκρούς και τραυματίες

Τέσσερις νεκροί, ανάμεσά τους κι ένα μικρό κορίτσι, και δέκα τραυματίες είναι ο απολογισμός νέων ρωσικών επιθέσεων στην Ουκρανία. Τα θύματα εντοπίζονται κυρίως στις περιοχές Σούμι και Κρίβι Ριχ, σύμφωνα με τις τοπικές αρχές.